Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

40 de autobuze electrice poloneze şi ceheşti vor circula în Piteşti

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 462

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Ianuarie_2553_Clipboard13.jpg

Ministerul Lucrărilor Publice a finalizat licitaţia pentru achiziţia a 131 de autobuze electrice destinate oraşelor Iaşi, Sibiu, Sighetu Marmaţiei, Slatina, Suceava, Târgu Mureş şi Piteşti. Astfel, în cele şapte oraşe urmează să circule autobuze fabricate în Polonia şi Cehia. 

„Transportul public de călători din municipiile Iaşi, Sibiu, Sighetu Marmaţiei, Slatina, Suceava, Târgu Mureş şi Piteşti se va desfăşura în condiţii moderne, ca urmare a finalizării, de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a procedurii de atribuire a achiziţiei publice pentru 131 de autobuze electrice de circa 12 metri, operabile în condiţii de deal.”, au anunţat marţi, 19 ianuarie, reprezentanţii M.D.L.P.A. Întrucât termenul de depunere a contestaţiilor a expirat şi nu s-au primit plângeri, urmează să fie încheiat contractul de furnizare.

În Piteşti vor fi 40 autobuze electrice, 11 staţii de încărcare şi 40 staţii de încărcare lentă; ofertantul declarat câştigător este Solaris Bus & Coach, produsul ofertat este Solaris Urbino Electric nE12 (Polonia), iar valoarea contractului este de 100.408.000 lei (fără TVA).

Finanţarea proiectelor este asigurată de M.D.L.P.A., prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 - „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiţii 4e - „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 - „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK