Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Proiect european pentru extinderea reţelelor de apă curentă şi canalizare în Câmpulung

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 836

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Ianuarie_2550_Clipboard14.jpgPrimăria trebuie să stabilească mai întâi care sunt străzile cu probleme, în condiţiile în care, la ora actuală, nu există în scripte o evidenţă clară

În România mileniului III, ţară membră a Uniunii Europene, încă există localităţi, nu neapărat rurale, fără apă curentă şi canalizare, dar şi oameni care se spală la lighean şi merg la WC-ul din fundul curţii. Din păcate, şi în municipiul Câmpulung sunt multe persoane care nu au acces la aceste utilităţi, indispensabile unui trai civilizat, fapt constatat pe viu şi de actualul primar, în timpul campaniei electorale dinaintea alegerilor locale, când a luat la pas toate străzile urbei, pentru a identifica problemele cu care se confruntă cetăţenii.                                      

Aşa stând lucrurile, Elena Lasconi şi-a propus să extindă, cu fonduri europene, reţelele de apă curentă şi canalizare, astfel încât să fie acoperite toate străzile din municipiu. Numai că, în momentul în care a iniţiat demersurile pentru acest proiect, s-a lovit de o problemă neaşteptată: Primăria nu are în scriptele sale o evidenţă clară a străzilor văduvite de aceste utilităţi. „Vreau să facem un proiect major pe fonduri europene, pentru a conecta toate gospodăriile la rețeaua de apă și canal. Pentru asta am nevoie și de ajutorul vostru. Am cerut o evidență a străzilor fără utilități, însă am constatat că acestea sunt rupte de realitate. În sensul că în evidențe/tabele/dosare sunt prinse mult mai puține străzi. De ce știu asta? Pentru că am fost pe toate străzile din Câmpulung și cunosc realitatea, iar la prima vedere mi-au venit în minte încă zece străzi care nu apăreau în tabelele prezentate.”, a precizat Elena Lasconi. Primarul a găsit repede şi o soluţie: i-a pus la treabă pe angajaţii societăţii Edilul CGA, care vor merge pe teren pentru a contabiliza toate străzile cu probleme, cerând în acest sens şi sprijinul populaţiei. „Am discutat cu conducerea Edilul să trimită echipe pe teren pentru a actualiza evidențele. Însă fac apel și la voi să ne comunicați dacă pe strada voastră nu există apă și canalizare. Contact: 0756998960 și email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. E important să avem o evidență clară pentru a prinde în proiect absolut toate străzile. Nu se mai poate să continuăm așa, ca în Evul Mediu. Acestea sunt nevoi de bază, elementare și nu un lux.”, a mai subliniat edilul şef. 

Societatea furnizoare de utilităţi Edilul CGA a demarat deja acţiunea de identificare a zonelor cu probleme. „În prima etapă, am început identificarea străzilor unde există apă şi canal, cu lungimile aferente ale tronsoanelor. Urmează să luăm din baza noastră de date situaţia abonaţilor care sunt racordaţi la reţelele de apă şi canal. Am organizat patru echipe care merg pe teren pentru a identifica lungimile exacte de străzi şi continuări de străzi, cartierele în sine, care nu sunt racordate la aceste utilităţi. Sunt trei situaţii diferite: lipsă canalizare - 30 de străzi, lipsă apă - 10 străzi şi lipsă canalizare şi apă - 8 străzi. Urmează să cartografiem detaliat cartierele şi străzile cu probleme, astfel încât să stabilim exact lungimile tronsoanelor unde lipsesc aceste utilităţi.”, ne-a declarat directorul general de la Edilul CGA, Mihai Vasilescu. 

Străzile fără reţea de apă şi canal din Câmpulung

Calea Măţău: 1,7 kilometri;

Strada 1 Decembrie 1918: 0,2 kilometri;

Strada Grigore Alexandrescu: 1,3 kilometri;

Strada Leculeşti: 0,7 kilometri;

Strada Izlaz: 0,15 kilometri;

Strada Gheorghe Mitu: 0,2 kilometri;

Cătunul Chilii şi satul Valea Româneştilor.

Străzi fără reţea de apă din Câmpulung

Calea Măţău: 1,8 kilometri;

Strada Colonel Stănescu: 0,1 kilometri;

Sat Valea Româneştilor: 0,13 kilometri;

Strada 1 Decembrie 1918: 0,2 kilometri;

Strada Grigore Alexandrescu: 0,5 kilometri;

Strada Leculeşti: 0,7 kilometri;

Strada Izlaz: 0,15 kilometri;

Strada Gheorghe Mitu: 0,2 kilometri;

Fundătura Sfântul Gheorghe: 0,07 kilometri;

Cătunul Chilii.

Străzi fără reţea de canal din Câmpulung

Calea Pietroasă: 1,2 kilometri;

Valea Bărbuşii - Leculeşti: 2,1 kilometri;

Strada Ion Giurculescu: 0,5 kilometri;

Drum Godeni - Poienari: 1,8 kilometri;

Strada Richard: 0,3 kilometri;

Cartier Apa Sărată: 5,9 kilometri;

Strada Izlaz: 0,35 kilometri;

Strada Petre Zamfirescu: 0,35 kilometri;

Strada Şoseaua Naţională: 0,8 kilometri;

Strada Doctor Fălcoianu: 1,4 kilometri;

Strada Izvorului: 0,3 kilometri;

Strada Valea Furnicii: 0,5 kilometri;

Strada Pârşeni: 0,9 kilometri;

Strada Grigore Alexandrescu - Păsărica: 1,3 kilometri;

Cartier Pescăreasa: 3 kilometri;

Strada Şoseaua Naţională - bariera Apa Sărată - podul spre Godeni: 1,41 kilometri;

Strada Şoseaua Naţională - Gardă - comuna Valea Mare Pravăţ: 1,5 kilometri;

Strada Ştefan cel Mare: 1,2 kilometri;

Strada C.A Rosetti: 0,5 kilometri;

Strada B.P Haşdeu: 0,7 kilometri;

Strada 1 Decembrie 1918: 0,2 kilometri;

Strada Mircea cel Bătrân: 1,3 kilometri;

Strada Avram Iancu: 0,7 kilometri;

Strada Anton Pan: 0,3 kilometri;

Strada Horia: 0,5 kilometri;

Calea Măţău - Gheorghe Mitu: 1,7 kilometri;

Strada Ion Creangă: 0,4 kilometri;

Satele Chilii şi Valea Româneştilor, cartierul Mărcuşi.

Narcis MANOLE

The most visited gambling websites in The UK