Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Grupul PSD a rămas pe dinafara comisiei de repartiţie a locuinţelor

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 446

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Ianuarie_2549_Clipboard17.jpgŞedinţele Consiliului Local ar fi triste fără Liviu Ţâroiu, care, lipsit de sufleorul Violeta Iarca, are mai mult umor ca în vremea când era primar.    

Accederea altor reprezentanţi ai comunităţii câmpulungene la conducerea municipiului a generat necesitatea schimbării componenţei Comisiei pentru repartizarea locuinţelor sociale, a celor din fondul locativ de stat şi a locuinţelor pentru tineri, construite din fondurile ANL, aflate în administrarea municipalităţii. Structura acestei comisii fusese stabilită după alegerile din 2016 şi se impunea o actualizare a ei, lucru care s-a reglementat la ultima întâlnire din an a aleşilor municipali. Schimbul de replici pe tema comisiei cu pricina ni l-a adus în atenţie pe hazosul Liviu Ţâroiu, căruia, pesemne, i s-a atenuat supărarea că nu mai este şef. Şi tocmai pentru că nu mai este şef, trebuie să pună mâna pe materialele de şedinţă şi să le citească, întrucât nu mai are cui să-i dea ordine ca să-i facă rezumatul lor. 

Din fairplay, primăriţa a menţinut reprezentarea Consiliului Local în comisia de locuinţe  

Maniera în care a abordat subiectul constituirii noii Comisii de repartiţie a locuinţelor l-a dat de gol pe fostul primar că nu obişnuia să aprofundeze documentaţiile Primăriei, bazându-se pe explicaţiile pe scurt ale staff-ului format din directoarea economică şi secretar. La şedinţa din decembrie, n-a renunţat complet la aerele de superior, apelând la cunoştinţele colegilor de partid, întruniţi la sediul PSD, de unde i-au dat replica şi votul, „pentru” sau „împotrivă”, primăriţei Elena Lasconi. 

Noua şefă a Executivului a gândit astfel structura comisiei care împarte locuinţele Primăriei: un preşedinte, trei consilieri locali şi patru reprezentanţi ai Executivului, numiţi prin dispoziţie de către primar, dintre care unul cu rol de secretar, care nu are drept de vot. Dacă Elena Lasconi urma exemplul aplicat în multe localităţi urbane din România, putea să elimine complet consilierii locali din componenţa formaţiunii de lucru respective. Însă n-a făcut-o, aşezând şi trei reprezentanţi ai Legislativului, alături de cei cinci ai Executivului. „Deşi, în foarte multe oraşe, consilierii locali nu fac parte din această comisie, mi s-a părut normal să fie şi reprezentanţi ai Consiliului Local şi eu am propus trei.”, şi-a argumentat aceasta propunerea. Nu înainte de a prezenta exemplul unui municipiu apropiat, Curtea de Argeş, unde problemele locative reprezintă atributul exclusiv al funcţionarilor Primăriei, care stabilesc, fără implicarea Consiliului Local, selecţia viitorilor chiriaşi ai Primăriei.

Familiarizat cu ce-a fost în mandatul său şi în mandatele anterioare, Liviu Ţâroiu a sărit în ajutorul succesoarei, propunând introducerea în comisia de locuinţe a membrilor Comisiei Sociale, care a fost aprobată la scurt timp după constituirea noului Consiliu Local. Numai că, începând cu acest mandat, Comisia nr.4 - pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, protecţie socială, sportive şi de agrement a fost mărită de la trei la cinci membri. Au fost desemnaţi în această comisie de specialitate: Andreea Ionescu (USR), Silviu Ciobănică (USR), Octavian Dumitraşcu (POL), Ciprian Neculăescu (PSD) şi Ionel State (PNL). 

Ciprian Neculăescu a picat la vot 

Când preşedintele de şedinţă, Andreea Ionescu, a punctat că aleşii trebuie să facă parte din comisia de specialitate, s-a auzit, clar precum cristalul, nedumerirea lui Ţâroiu: „Noi suntem?” Sunteţi, numai că în faţa USR-iştilor şi a PNL-iştilor sunteţi minoritari, adică fără şanse la vot. Şi aşa s-a întâmplat şi de data aceasta, când reprezentantul PSD a picat testul votului. 

Propunerile au arătat astfel. Liberalul State i-a nominalizat pe partenerii de alianţă de la USR, Andreea Ionescu şi Silviu Ciobănică. Ţâroiu, rămas cu amintiri dragi din vremea când conducea Primăria, a propus ca toată Comisia nr.4 să facă parte din comisia de locuinţe, uitând, probabil, de creşterea numerică de la trei la cinci. După împrospătarea informaţiei, fostul primar s-a limitat la persoana colegului Ciprian Neculăescu, din partea grupului PSD. 

Iar Andreea Ionescu l-a dorit în comisie pe Ionel State, pentru eliminarea concurenţei politice reprezentate de alesul PSD. Realizând că şansele camaradului de partid sunt nule la vot, Ţâroiu, amuzant ca de obicei, a ripostat că State nu poate propune doi inşi. Deşi State putea să-i nominalizeze pe toţi. Moment în care acelaşi medicament pentru bună dispoziţie, Liviu Ţâroiu, a avut altă idee năstruşnică: vot secret. Asta deşi dezbaterea era on-line, iar un vot secret nu putea să dea decât el, care nu s-a văzut deloc întreaga şedinţă.

Opţiunea secretă, obligatorie când vine vorba de alegerea unor persoane, ar fi presupus ca fiecare ales să transmită online buletinul cu numele supuse votului. Procedură care ar fi însemnat să-i prindă Anul Nou pe aleşi alegând o amărâtă de comisie, care nu prea mai are ce împărţi, dacă mult prea comozii angajaţi ai Direcţiei Sociale nu realizează o evidenţă reală a chiriaşilor îndreptăţiţi să mai ocupe apartamentele statului. S-a votat la vedere - mai puţin aleşii care n-au avut imagine - şi, după cum a simţit Ţâroiu, omul lor a picat la vot.   

De implicat ce-a fost în împărţirea locuinţelor, fostul primar a uitat că el a condus, patru ani, comisia de repartiţie, propunând ca membrii ei să-şi aleagă preşedintele. „Preşedintele este primarul. Acum, de când sunt eu, nu mai trebuie să fie primarul. Nu vreţi să-l punem pe fostul primar?”, i-a desfiinţat gluma Elena Lasconi. 

Magda BĂNCESCU

 

The most visited gambling websites in The UK