Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Elena Lasconi are cel mai tânăr consilier din România. Andrei Grecu are 20 de ani şi va fi legătura primarului cu tinerii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 753

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Ianuarie_2549_Clipboard12.jpgCel de-al doilea consilier personal al primarului Elena Lasconi, angajat cu acte-n regulă, după medicul stomatolog Andrei Aron, responsabil cu problemele de sănătate, este Andrei Grecu, un tânăr de doar 20 de ani. Prin el se vor face auzite vocile tuturor copiilor, adolescenţilor şi tinerilor din municipiu, care au ceva de spus şi vor să se implice în a schimba în bine lucrurile la Câmpulung. De asemenea, vor fi ascultate şi doleanţele acestora şi, în măsura posibilităţilor, se vor căuta căi de soluţionare. Iată că Elena Lasconi s-a ţinut de cuvânt vizavi de promisiunea din campania electorală, când s-a angajat că se va înconjura de tineri. „Vreau să veniţi şi să spuneţi ce vă doriţi pentru că eu vreau să vă implic pe voi în Primărie, să fac un lucru pe care nu l-a făcut niciun primar până acum, deci eu vreau ideile voastre.”, spunea actualul primar înainte de alegerile locale.

„Într-o societate sănătoasă, copiii, adolescenţii şi tinerii sunt actori importanţi” 

Această manieră de abordare a tinerilor şi de implicare a lor în viaţa publică este crucială pentru schimbarea sistemului politic cu care am fost învăţaţi până acum. Elena Lasconi ştie acest lucru, în comparaţie cu fostul primar Liviu Ţâroiu, care, dincolo de faptul că a depăşit vârsta pensionării (pe 21 februarie va împlini 68 de ani), a considerat că lucrurile merg mai bine pentru oraş dacă va continua să-i aibă în echipa sa pe Gheorghiţa Nestor şi Nicolae Ghinea, la rândul lor, din tagma plimbătorilor de nepoţi prin parc, adică tocmai cei care au tăiat şi-au spânzurat prin Primărie atâţia ani, ca director economic şi secretar! Schimbarea de mentalitate este necesară dacă ne dorim un viitor „acasă” pentru copiii noştri, altfel Câmpulungul riscă să ajungă un oraş de pensionari, cu perspective de dezvoltare zero! 

Aducerea medicului Andrei Aron, de 36 de ani, de-a dreapta noului primar, intenţie anunţată încă dinaintea campaniei electorale, este un lucru îmbucurător, spiritul întreprinzător al acestuia împletindu-se de minune cu capacitatea de muncă extraordinară a Elenei Lasconi. Nici noul consilier Andrei Grecu nu va dezamăgi, acesta fiind un tânăr cu un potenţial nevalorificat până acum la capacitatea maximă. „Începând de astăzi (n.r. 6 ianuarie), am angajat cu acte în regulă al doilea consilier personal. Este vorba despre Andrei Grecu, un tânăr de numai 20 de ani, deştept, pasionat şi activ în societatea civilă. Andrei va fi puntea de legătură între mine şi voi, copiii, adolescenţii şi tinerii din Câmpulung, pe care vrem să vă implicăm în viaţa comunităţii. Şi aceasta este o premieră, pentru că, până acum, voi, cei fără drept de vot, nu aţi avut un cuvânt de spus. Consider că nu ai cum să prinzi rădăcini într-un oraş în care nu te implici şi nu eşti luat în seamă. Mai mult, ideile tinerilor sunt, de cele mai multe ori, mai bune decât ale multora dintre noi. Tinerii se implică, au viziune, sunt conectaţi cu ultimele noutăţi şi cred că ştiu cel mai bine care le sunt nevoile. Într-o societate sănătoasă, copiii, adolescenţii şi tinerii sunt actori importanţi. Deja avem o strategie de dezvoltare a oraşului în care sunt implicaţi tinerii şi sunt sigură că municipiul Câmpulung se va schimba în bine, chiar va fi cool.”,  a anunţat Elena Lasconi în mediul on-line. 

„Spunem des că tinerii sunt viitorul, dar îi legăm de mâini şi de picioare şi le tăiem aripile. La 20 de ani, mă duceam la Athenee Palace Hilton să le zic că trebuie să mă aleagă pe mine pentru postul de Trainee Marketing & PR. M-au ales şi am muncit pe brânci, cu un entuziasm debordant. Andrei Grecu este un tânăr extraordinar de ambiţios, inteligent, educat, cu un vocabular impecabil şi conectat la secolul în care trăim. CV-ul său este presărat cu voluntariat şi activităţi extracurriculare. Mă bucur sincer că la reconstrucţia oraşului va fi pus umărul şi un exponat al tinereţii. Iar pentru cârcotaşi, le-aş aminti că nimic nu se compară cu îndrăzneala, libertatea de decizie, omenia şi inocenţa tinereţii. În viaţă ar trebui să ne înconjurăm în mod constant de oameni de toate vârstele, căci altfel vom rămâne limitaţi la ceea ce ştim şi vom deveni acei bătrâni arţăgoşi, care au veşnic dreptate şi ştiu ei mai bine.”, este opinia Ioanei Marcu, consilier local USR PLUS, vizavi de noul consilier al primarului municipiului Câmpulung. Pentru orice propuneri, proiecte, idei, nemulţumiri, Andrei Grecu poate fi contactat la adresa de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Ianuarie_2549_Clipboard13.jpgIoana Marcu, city manager la Câmpulung

Nu am introdus-o întâmplător pe Ioana Marcu în acest material, ci pentru faptul că ea urmează să întregească echipa de tineri a Elenei Lasconi, din postura de city manager. Este o tânără ambiţioasă, deşteaptă foc, cu un CV impresionant. Şi ar mai fi multe de spus despre ea, dar am ales să vă prezentăm cum se descria Ioana Marcu înainte de alegerile locale şi de ce a ales să vină lângă Elena Lasconi.

„M-am născut în Câmpulung, am 33 de ani, sunt musceleancă pe toate ramurile arborelui genealogic, am doi copii, tot cu un muscelean, care mi-a fost coleg din clasa I şi vecin de clasă în liceu. Am studiat la Şcoala Nr. 1, având o învăţătoarea deosebită, pe doamna Maria Mitu, şi nişte profesori minunaţi. În clasa a IV-a, am început să fac nişte convulsii şi, atunci, a început un mini-calvar pentru mine şi familia mea. Următorii trei ani am fost „cobai” pentru tratamente experimentale anti-epileptice şi situaţia nu numai că nu se îmbunătăţea, dar ajunsesem în clasa a VII-a să fac până la şapte convulsii pe zi, iar, în ultima fază, soluţia pe care o găsiseră era să mă ţină sedată. Am căzut pe scările de la şcoală spărgându-mi capul, am căzut pe stradă cauzând un accident, ajunsesem să fiu victima a ceea ce astăzi se numeşte „bullying”, dar, atunci, eu am simţit-o ca „bătaie de joc”. Din fata populară, cu care toţi voiau să se joace, pentru unii ajunsesem „nu te-atinge de ea, că se ia”. Tata, mereu, a susţinut că este neurologic şi, într-un final, am dat peste un doctor, domnul Tismana, despre care citesc cu drag că este cercetător ştiinţific al Institutului de Neurologie al Academiei Române, care, în funcţie de felul în care se manifestau convulsiile, a limitat zona în care să caute. Ţinându-mă vreo două ore într-un RMN, a găsit ceea ce s-a dovedit ulterior a fi „o depunere de calciu cât un punct pe hârtie”. Am umblat pe la toţi neurochirurgii din ţară şi nimeni nu voia să „deschidă un creier” pentru aşa ceva. Într-un final, domnul Dănăilă, o somitate în domeniu la nivel internaţional, a acceptat, deşi dânsul nu prea opera copii. Aşa că, la 13 ani, am fost operată pe creier şi a fost ultima dată când am avut probleme. 

În clasa a VIII-a am tras tare, căci anul precedent lipsisem aproape în întregime şi nu am vrut să repet anul, dar cu ajutorul profesorilor, am reuşit să recuperez şi am intrat în primii 10, la „A”, la „Dinicu”. În a doua zi de liceu, pe 17 septembrie 2002, tatăl meu a murit subit, într-un accident de maşină. El era puterea financiară a familiei. Mama a fost obligată să vândă casa pe care o aveau în construcţie, aproape gata, în care eu mă visam, pentru că nu avea cum să ţină o fată în facultate, în anul I la Medicină, şi o fată în liceu, mai ales când, în decurs de şase luni, avea să rămână şomeră în acest oraş uitat de lume. Şi acum, când trec pe lângă acea casă, mă taie plânsul. În condiţiile în care tata se cunoştea cu toţi „baronii locali”, nimeni nu ne-a dat o mână de ajutor, pentru că ei nu văd decât interes şi iarăşi interes: nu aveau nimic de câştigat din a o ajuta pe mama, aşa că de ce să o facă? Vin în faţa dumneavoastră şi promit marea cu sarea şi îi regăseşti în multe partide: PSD, PNL, POL, dar inima lor e goală şi portofelul plin. (…) Unde vedeţi voi inima în aceşti „baroni” care şi-au construit imperii pe cocoaşa noastră, a câmpulungenilor, ciupind câte un pic de ici şi de colo? 

Am tras tare, am înţeles că singura mea şansă este să învăţ şi să învăţ bine: am luat prima notă la BAC în Argeş, în 2006. Am lucrat, după ce am terminat anul I la ASE (mă trezeam la 6, mă culcam la 24). Ştiu câtă amărăciune se generează când nu ştii cum o să o scoţi la capăt din punct de vedere financiar. În anul I, am fost bolnavă şi nu am putut da examenele din sesiunea de iarnă şi la ASE se plătesc, chiar dacă ai certificat medial, iar mie mi-a fost ruşine să îi cer mamei banii aceia, căci ştiam că se va da peste cap să mi-i dea. Şi am cerut audienţă la prodecan spre a-i explica situaţia în care mă aflam. A scos portofelul şi mi-a dat banii. I-am spus că nu pot să-i accept, iar dânsul mi-a spus să i-i dau înapoi când pot, aşa că, în vara aceea, am făcut bani şi, la 1 octombrie, i-am dat înapoi (mulţumesc, domnule Silviu Neguţ). În 2010, am fost aleasă din 2000 de angajaţi tineri în HP (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) drept cel mai promiţător nou talent. Am schimbat jobul, ajungând să prestez servicii de consultanţă în afaceri pentru companii gigant din SUA, direct la ei în sediu (Johnson & Johnson, Valassis, KOWA Pharama, BIVI Pharma, etc.). 

Eram în concediu de creştere copil acasă şi m-am oferit să o ajut pe Elena. Elena a tras de mine, la propriu, să intru în USR, să fac ceva aici. Pare greu de crezut, dar vreau să fac ceva aici şi cred în Elena Lasconi. Locul acesta împleteşte visuri pierdute şi regăsite pentru mine: o casă, o familie. Vreau din suflet să destram această încrengătură de „baronism local”, pe care eu o consider vinovată pentru atâtea visuri pierdute în acest oraş. Vreau să văd oamenii care muncesc şi care îşi dau interesul prosperând, iar pe cei care intră la posturi călduţe „pe pile” dispărând. Vreau să simt că am făcut ceva să „îl cinstesc” pe tata şi munca lui din care nu a rămas nimic, decât doi copii care s-au realizat singuri, cu suportul emoţional, până la ultima lacrimă, şi financiar, până la ultimul bănuţ al mamei lor. Iar mama spune că, oricum, mai mult nu trebuia, că ea ne-a dat cât să ne facem mari şi faptul că suntem independente şi realizate valorează pentru ea mai mult decât toate lucrurile la care a renunţat pentru a se ajunge aici, iar tata, acolo sus, ştie că ea a făcut tot ce a putut. După 14 ani de la terminarea liceului, văd Câmpulungul cu alţi ochi: cu ochi mai maturi, şi văd aici un enorm potenţial de dezvoltare turistică. Nu este cu nimic mai prejos decât zeci de alte staţiuni de munte din lume pe care le-am văzut.”, s-a descris Ioana Marcu, un alt tânăr de succes care va face parte din echipa Elenei Lasconi. Narcis MANOLE

The most visited gambling websites in The UK