Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La Bălileşti, 1.280 de gospodării vor fi racordate la gaze

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 400

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_decembrie_2545_13.jpgÎn baza unei solicitări, Consiliul Judeţean, prin Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri Argeş R.A., şi-a dat acordul în favoarea Primăriei Bălileşti pentru folosinţa terenului din zona de siguranţă a două drumuri judeţene, pe care se va amplasa reţeaua de distribuţie a gazelor naturale, care va fi înfiinţată în comună. Victor Cătălin Turturică, primarul comunei Bălileşti, a cerut Consiliului Judeţean Argeş să-i dea în folosinţă gratuită rezerva drumurilor judeţene DJ 732 şi DJ 732A, pe care va trece noua reţea de distribuţie a gazelor naturale din comună. Lucrările propuse a se realiza la Bălileşti vor avea 10,274 kilometri pe DJ 732 (de la km 2+263 până la km 12+437) şi 4,885 kilometri pe DJ 732A (de la km 1+911 până la km 6+796). 

La întâlnirea din 9 decembrie, Executivul judeţean a fost de acord cu cererea edilului de la Bălileşti, dând un aviz favorabil, Alina Nicolau, directorul general RAJDA R.A., venind la proiectul de hotărâre al CJ cu trei anexe, prin care comunei i se impun mai multe restricţii şi obligaţii la începerea lucrărilor. Este vorba despre un acord prealabil, o autorizaţie de amplasare şi execuţie a lucrărilor în zona celor două drumuri judeţene şi contractul cadru de utilizare şi acces în zona acestor drumuri.

Ca o condiţie generală, să se ţină seama de prevederile unei Ordonanţei de Urgenţă, care se referă la regimul drumurilor. Condiţiile specifice se referă la faptul că lucrările trebuie să se realizeze în Bălileşti, pe lungimea celor două tronsoane de drum, cu lungimile menţionate, care au peste 15 kilometri. Conductele prin care vor trece gazele naturale vor fi îngropate la o adâncime de 0,90 metri de la cota naturală a terenului, protejate într-un strat de nisip cu o grosime de 10-25 centimetri, fiind însoţite de un fir trasor, pentru detectare. Deasupra conductelor, la o înălţime de 0,40 metri, se aşează o bandă de avertizare, pe care să fie scris „Atenţie gaz metan!”, de culoare galbenă. Îmbinarea tuburilor de PEHD să se realizeze prin sudură cap la cap sau prin electrofuziune, folosind fitinguri injectate, care au inclus şi elementul de încălzire, ce constă într-o rezistenţă electrică, care, în momentul în care este alimentată cu energie electrică, produce topirea locală a materialului, realizând procesul de sudură. Compactarea terenului se realizează în straturi, manual, până la banda de avertizare, după care se execută folosind maiul mecanic. La intersecţia cu alte utilităţi, se folosesc tuburi de protecţie, iar la capetele acestora se montează răsuflători. Ultimele operaţii constau în aducerea terenului la forma iniţială şi marcarea conductei pe elemente fixe, stabile, cum ar fi garduri de beton, clădiri în zonele locuite, stâlpi, etc.  

Conform documentaţiei, pe reţeaua de distribuţie vor fi proiectate şi executate 1.280 de branşamente în vederea alimentării cu gaze naturale a imobilelor din comună, indiferent dacă sunt locuinţe private, instituţii publice sau agenţi economici. Branşamentele se vor proiecta perpendicular pe conducta de distribuţie, iar traversarea drumurilor se va realiza prin foraj orizontal în zona modernizată prin asfaltare sau betonare şi săpătură deschisă, în zona celor din piatră şi pământ, cu aducerea terenului la starea iniţială după finalizarea lucrării.

La execuţie se va ţine cont de toate instalaţiile edilitare coexistente, iar în perioada lucrărilor, constructorul are obligaţia să semnalizeze corespunzător zona de lucru, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte şi să obţină avizul Poliţiei Rutiere. Isabela FILIP

The most visited gambling websites in The UK