Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Edilul a decolmatat canalele de pe străzile Emil Gârleanu și Dr. Fălcoianu

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 145

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2537_28.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2537_30.jpgEste de notorietate faptul că, de fiecare dată când plouă abundent, canalizările din  Câmpulung, unele vechi de peste 80 de ani, nu fac faţă, iar străzile, inclusiv cele din centrul urbei, se transformă în adevărate ştranduri, alimentate din plin de şuvoaiele ce curg cu repeziciune din Grui şi de pe dealurile Flămânda şi Creţişoara, antrenând în calea lor  pietriş şi gunoaie. Mai mult decât atât, ploile torenţiale provoacă pagube materiale majore şi în gospodării, inundând locuinţele şi grădinile oamenilor. Pentru a se evita, pe cât posibil, astfel de incidente, viceprimarul  Nicolae Zaharia a solicitat societăţii Edilul CGA să cureţe toate căminele de tip geiger din sistemul de canalizare al oraşului.

Ca o „vale a plângerii” arătau, pe 9 iulie 2018, străzile Emil Gârleanu şi Dr. Fălcoianu din cartierul Vişoi, după ce torente formate pe dealul Creţişoara au făcut ravagii în calea lor. Podeţe şi garduri distruse, străzi inundate şi acoperite cu mâl, bolovani şi tot felul de mizerii, grădini şi gospodării inundate, acesta a fost, pe scurt, bilanţul potopului de-atunci. Imediat după ce ploaia s-a mai potolit, oamenii au ieşit din case şi s-au luat cu mâinile de cap, nevenindu-le să creadă că, în mai puţin de  o oră, natura le-a dat de furcă într-un mod nemaiîntâlnit vreodată în acea zonă. Resemnaţi, au pus apoi mâinile pe ce-au avut la îndemână, pentru a îndepărta urmele dezastrului. În ajutorul lor au venit şi pompierii, care au acţionat cu motopompe pentru scoaterea apei din case şi zonele inundate. La faţa locului a sosit, la vremea respectivă, şi primarul Liviu Ţâroiu, care a trebuit să facă faţă „atacurilor” verbale ale persoanelor afectate, acestea reproşându-i că Primăria nu a făcut nimic pentru a preveni astfel de dezastre în zonă. O face acum, prin viceprimarul Nicolae Zaharia, care, marţi de dimineaţă, împreună cu directorul Edilul CGA, Mihai Vasilescu, a demarat acţiunea de decolmatare a gurilor de canal din oraş, primele străzi pe care s-a acţionat fiind chiar Emil Gârleanu şi Dr. Fălcoianu. 

„Atunci când sunt ploi abundente, avem o cantitate mare de apă, care vine de pe Creţişoara şi inundă tot Bulevardul Ion Mihalache. Începând de astăzi, am dispus ca Edilul să desfunde toate gurile de canal, toate geigerele din această zonă. Se începe cu străzile Doctor Fălcoianu şi Emil Gârleanu, unde sunt circa 60 de canale, şi rămâne de văzut dacă această acţiune va îmbunătăţi preluarea apelor pluviale, pentru că ştim că sunt mari probleme. O altă măsură pe care am dispus-o a fost aceea de a curăţa cu regularitate aceste canale de scurgere, astfel încât să nu ne mai confruntăm cu problemele care au fost.”, ne-a declarat Nicolae Zaharia. 

Acţiunea va continua în zilele următoare până când vor fi acoperite toate străzile cu probleme din municipiu. 

„Am început cu această zonă, sunt trei zile în care Edilul va curăţa gurile de canal de la Turn şi până în Tabaci. Evident că se va acţiona în tot Câmpulungul pentru a se vedea care este starea acestor canale de scurgere şi pentru a remedia situaţiile problematice.”, a mai precizat viceprimarul municipiului Câmpulung. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK