Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Se va deschide Oncologia pentru pacienţii non-COVID

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 351

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2537_25.jpgConform consilierului primarului pe probleme de sănătate, dr. Andrei Aron, Spitalul Municipal este în curs de deschidere a Secţiei de Oncologie non-COVID. Containerul adus, săptămâna trecută, de la Rezervele Statului va fi folosit ca izolator pentru pacienţii care urmează să fie internaţi pe această secţie. În acest fel, muscelenii care au nevoie de tratament oncologic nu vor mai fi nevoiţi să se ducă la Piteşti, dar internarea se va face numai dacă aceştia au un test negativ, plus că trebuie să respecte nişte reguli stricte, impuse. 

Despre deschiderea Secţiei de Oncologie a vorbit la emisiunea „Cu cărţile pe Faţă”, de la Muscel TV, Andrei Aron, consilierul pe probleme de sănătate al primarului Elena Lasconi: „Cred şi am convingerea 98% că, săptămâna viitoare, vom reuşi să deschidem Compartimentul de Oncologie cu internări, deci nu doar cu tratament, cum a fost în prima parte a pandemiei. Practic, să se deschidă Compartimentul de Oncologie pentru pacienţi non-COVID. Asta nu înseamnă că vom da buluc la spital. Va trebui să se respecte un protocol, iar oamenii trebuie să înţeleagă că, de fapt, nu poate să existe aceeaşi situaţie ca înainte de pandemie. Şi, atunci, trebuie să ne pliem puţin pe măsurile noi şi să respectăm aceste reguli pe care încercăm să le facem, pentru că ele înseamnă şi ţinerea unei secţii deschise cât mai mult timp. Dacă un pacient nu respectă aceste reguli e destul să apară un focar. Când o să apară un focar, doctorul Iordache şi doctorul Aron sunt de vină, şi doamna primar, că aşa se pune problema. Deci, menţinerea unei secţii deschise depinde foarte mult de comportamentul celor care vin în această secţie şi al personalului medical, evident. Secţia de Oncologie, dacă se va deschide, va fi cu testare, deci nu se va pune problema să vină pacienţi să se interneze în secţie fără să aibă test negativ. Va fi cu un izolator, acel container, care a fost adus, şi se vor putea face tratamente oncologice în continuare la Câmpulung, fără să mai fie nevoie să se ducă la Piteşti.” “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK