Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cinci cetăţeni îi vor amenda pe consătenii care intră fără drept pe păşunile administrate de o asociaţie de crescători de animale

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 971

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_octombrie_2527_12.jpgLa Schitu Goleşti, cetăţenii care comit abateri pe terenurile concesionate de Asociaţia Utilizatorilor Păşunilor Comunale şi a Crescătorilor de Animale din comună au cinci consăteni pe urmele lor. Probabil, sesizând o înteţire a faptelor care contravin bunei activităţi a asociaţiei pe izlazurile de care se foloseşte - cel mai probabil, este vorba despre păşunatul ilegal, dar nu sunt excluse nici distrugeri constatate de gestionarii domeniului primit în exploatare de la Primărie -, responsabilii au trecut la măsuri. Nu le puteau aplica fără acceptul proprietarului de drept al pământurilor pe care sunt scoase la păscut animalele crescătorilor din asociaţie. Prin urmare, preşedintele s-a adresat cu o solicitare Consiliului Local, de a împuternici persoanele competente să aplice sancţiuni, în temeiul ordonanţei de Guvern, care reglementează organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente. 

Cei din asociaţie i-au recomandat legiuitorilor locali pe cei dispuşi să supravegheze dacă cineva străin de administratorul de drept pătrunde pe izlazurile concesionate şi, pe cale de consecinţă, să-i amendeze. Localnicii nominalizaţi şi aprobaţi în cadrul şedinţei Consiliului Local din 29 septembrie sunt următorii: Alexandru Ion Pavelescu, pentru păşunile Ciocănei şi Valea Grajdului; Florin Daniel Fătu, pentru păşunile Zăvoi, Loturi şi Zăvoi comunal; Florian Ghebaru, pentru păşunea Stejeriş; Florin Radu Lobodan, pentru păşunea Valea Pechii; Nicolae Malancu, pentru păşunea Valea Florii. 

După stabilirea cetăţenilor în măsură să-i ia la întrebări pe intruşii surprinşi hălăduind cu vitele, oile sau caprele pe terenurile aflate în răspunderea asociaţiei, beneficiare de subvenţii pentru bunul gestionat, a rămas ca Secretariatul Primăriei să întocmească modelul procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, în vederea realizării acestuia ca document cu regim special. 

 

The most visited gambling websites in The UK