Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Astăzi se decide cine câştigă un contract de peste un milion de lei, la Berevoeşti

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 482

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_octombrie_2526_5.jpgRatată anul trecut, când a rămas şi fără o parte din finanţarea asigurată de Consiliul Judeţean, care a direcţionat banii către alte urgenţe, lucrarea de îndiguire a pârâului Bătaia a revenit între planurile sfârşitului de an ale primarului proaspăt reales la Berevoeşti, Florin Bogdan Proca. Licitaţia demarată şi suspendată în 2019 a fost reluată către sfârşitul verii acestui an, fiind până astăzi, 13 octombrie, în etapa de evaluare tehnică şi financiară. Cel mai probabil, astăzi, organizatorii procedurii de achiziţie aleg câştigătorul dintre cele trei asocieri concurente pentru un contract de un milion de lei, care ar fi trebuit realizat încă din 2019.        

Proca urmăreşte să obţină preţul cel mai scăzut  

Debutul unei proceduri reluate, după rateul de anul trecut, a avut loc pe 25 august, când a fost publicată în SICAP invitaţia adresată constructorilor interesaţi de un contract estimat la 1.085.501,20 lei. Suma acoperă contravaloarea serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de îndiguire a pârâului Bătaia şi apărare împotriva inundaţiilor, pe o lungime de 1.100 metri. Organizatorii licitaţiei descriu astfel lucrarea şi necesitatea ei pentru localitate: „Realizarea investiţiei propusă va face posibilă asigurarea stabilităţii versanţilor şi, deci, punerea în siguranţă a locuinţelor din imediata vecinătate, a drumului judeţean, a terenurilor arabile (fâneaţă, livezi) din zonă. 

Manifestările torenţiale din ultimii ani, care s-au manifestat cu o violenţă deosebită, au produs următoarele efecte economice şi sociale negative prin: degradarea accesului către locuinţe al cetăţenilor din zonă; avarierea lucrărilor existente din zidărie de piatră şi din beton (canalul existent); surpări de maluri şi alunecări de teren; aluvionarea terenurilor agricole (fâneţe, livezi); creşterea efectului distructiv al inundaţiilor în cursul mijlociu şi inferior al râului colector; inundarea proprietăţilor particulare aflate de o parte şi de alta a pârâului; miros neplăcut pe toată perioada verii din cauza stagnării apei.

Executarea lucrărilor proiectate va contribui la consolidarea reţelei hidrografice pe o lungime totală de 1.100 metri. Executarea lucrărilor de corectare a torenţilor va conduce la regularizarea debitelor torenţiale. Nu în ultimul rând, va asigura şi refacerea peisagistică a terenurilor situate în apropierea reţelei hidrografice. Necesitatea promovării investiţiei lucrărilor de corectare a torenţilor în bazinul hidrografic Bătaia este evidentă la o simplă plimbare de-a lungul pârâului propus a se corecta. 

Prin proiect se propun o serie de lucrări şi măsuri care să îndeplinească următoarele obiective: protejarea obiectivelor publice (drumuri, podeţe, locuinţe, terenuri, etc.) împotriva acţiunilor distructive ale scurgerilor torenţiale din bazinul hidrografic studiat; protejarea proprietăţilor private (locuinţe şi anexe, terenuri agricole, terenuri intravilane, etc.) împotriva inundaţiilor şi a efectelor negative ale acestora; reinstaurarea echilibrului eco-hidrologic din zonă, prin consolidarea albiilor, malurilor şi versanţilor; intervenţie în caz de forţă majoră, cum ar fi intervenţia în caz de incendiu sau accidente naturale; îmbunătăţirea aspectului peisagistic al zonei, având în vedere interesul privind dezvoltarea turismului la Berevoeşti. 

Oportunitatea promovării investiţiei rezultă din gravitatea efectelor negative ale fenomenelor de inundaţii, care pot duce la afectarea gravă a infrastructurii edilitare din comună, precum şi a proprietăţilor private din zonă. Astfel, orice întârziere a măsurilor de amenajare a pârâului Bătaia va duce la pierderi materiale enorme, prin degradarea sau chiar distrugerea locuinţelor din zonă şi a reţelelor de utilităţi.”

Zeus concurează cu alţi ofertanţi din judeţ 

Valoarea totală de 1.085.501,20 lei, stabilită ca fiind preţul estimativ dat de autorul documentaţiei care stă la baza licitaţiei, este distribuită astfel pe capitolele bugetare ale lucrării: amenajarea terenului - 1.428 lei; amenajări pentru protecţia mediului şi aducerea la starea iniţială - 22.610 lei; proiect tehnic şi detalii de execuţie - 29.155 lei; asistenţă tehnică din partea proiectantului - 7.134,22 lei; cheltuieli pentru investiţia de bază: construcţii şi instalaţii - 1.019.175,50 lei şi lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier - 5.998,48 lei.

Autorităţile locale au impus drept criteriu principal de selecţie preţul cel mai scăzut oferit de firmele înscrise până la data de 15 septembrie. Concurenţa declanşată de invitaţia primarului Proca arată astfel: 

Euro Expres Rohadluc SRL (reprezentant Florinela Marian), din Geamăna, în calitate de lider, înscris la licitaţie împreună cu Hidro Construcţia Argeş SA (reprezentant Ionuţ Liviu Anghel), din Geamăna, în calitate de terţ, şi Civil Counseling (reprezentant Mircea Emanoil Bucur), din Piteşti, subcontractant 3%; 

Asocierea formată din Reparaţii Modernizări Retehnologizări Argeş SRL (reprezentant Mihail Badea), din Curtea de Argeş, în calitate de lider, şi Alfrid SRL (reprezentant Georgian Frigură), din Piteşti, în calitate de ofertant;

Asocierea formată din Zeus SA (reprezentant Gheorghe Marica), din Piteşti, în calitate de lider, S.C.A.D.T. SA (reprezentant Ion Ovidiu Toma), din Slatina, şi Saltus Provia 2012 SRL (reprezentant Daniela Neacşu), din Piteşti, în calitate de ofertanţi. M.B.

 

The most visited gambling websites in The UK