Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Un câmpulungean a învins, în instanţă, Agenţia de Mediu

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 631

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_octombrie_2524_19.jpgUn câmpulungean s-a adresat instanţei, cerând anularea autorizaţiei de construire, a unui acord şi a unei autorizaţii de mediu, acordate unei societăţi comerciale, care şi-a ridicat la foarte mică distanţă de casa lui un service auto, care include şi o cabină de vopsire. Acesta s-a îndreptat împotriva Primăriei Câmpulung, a primarului, Ministerului Mediului, prin Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş şi firmei, proprietara atelierului de reparaţii auto. La prima instanţă, câmpulungeanul a pierdut procesul, fiind obligat să suporte cheltuielile de judecată solicitate de firma reclamată şi onorariul expertului, care a avut de clarificat câteva zeci de obiective în cauză. Recursul declarat de muscelean a dus cursul procesului în favoarea lui, urmând să fie anulată autorizaţia de construire, emisă de Primăria Câmpulung, acordul de mediu şi autorizaţia de mediu, eliberate de Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş, dar să primească şi contravaloarea cheltuielilor de judecată. Mai nou, câmpulungeanul a obţinut, tot prin hotărâre judecătorească, executarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş, pentru recuperarea banilor cheltuiţi cu procesul.

Reclamantul a pierdut la prima instanţă

La Tribunalul Argeş, procesul s-a lungit pe durata unui an şi a 10 termene de judecată. Câmpulungeanul a reclamată că vopsitoria se află la 32 de metri de casa sa, la 50 de metri de uşa de aprovizionare a magazinului Peny şi 100 de metri de o şcoala generală, iar hala auto, la doar la 5 metri de ferestrele locuinţei. Au fost ataşate la dosar şi certificate medicale care atestă starea de sănătate a soţiei şi fiului reclamantului.

Este vorba de Ilie Bălan, care a cerut instanţei de judecată anularea Autorizaţiei de Construire nr. 103 din 22 septembrie 2017, a Acordului de Mediu nr. 10 din 20 martie 2017 şi a Autorizaţiei de Mediu nr. 136 din 4 octombrie 2017, eliberate de Primăria Câmpulung, prin primar, şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş, pentru firma Auto Solo S&F SRL, aceştia din urmă fiind pârâţii în cauză. La prima instanţă, litigiul a fost înregistrat pe 19 februarie 2018 şi s-a finalizat pe 24 iulie 2019, Tribunalul Argeş respingând excepţia inadmisibilităţi cererii, invocată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş şi de societatea Auto Solo S&F SRL, pentru neîndeplinirea procedurii prealabile în ceea ce priveşte Acordul de Mediu nr. 10 din 20 martie 2017. În acelaşi timp, a respins excepţia lipsei interesului procesual al acţiunii, invocată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş; ca neîntemeiată, acţiunea în contencios administrativ, introdusă de Ilie Bălan, în contradictoriu cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş, Municipiul Câmpulung (prin primar) şi societatea Auto Solo S&F SRL. Magistratul l-a obligat pe reclamant, Ilie Bălan, să plătească pârâtei, Auto Solo S&F SRL, suma de 750 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată; expertului Daniela Ionela Ciolea, de la Biroul Local de Expertize de pe lângă Tribunalul Hunedoara 10.000 lei, diferenţa dintre onorariul definitiv încuviinţat, de 13.500 lei, şi cel achitat cu titlul provizoriu de 3.500 lei. Prin decizie s-a mai stabilit restituirea către Ilie Bălan şi Auto Solo S&F SRL a sumei de 500 lei, achitată de fiecare, ca onorariu provizoriu pentru expertul Simona Elena Munteanu, de la Biroul Local de Expertize de pe lângă Tribunalul Prahova. Judecătorul de caz a sugerat, la un termen din vara lui 2019, să încerce soluţionarea cauzei pe cale amiabilă, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Succes la Curtea de Apel

Cum decizia Tribunalului nu a fost definitivă, Ilie Bălan a atacat-o, iar recursul s-a judecat la Curtea de Apel Piteşti, până la 28 mai 2020, când a fost emisă hotărârea definitivă şi care, din fericire, a fost în favoarea câmpulungeanului, care s-a „luptat” cu două instituţii ale statului. În decizia definitivă a fost consemnat faptul că a fost primit recursul lui Ilie Bălan, sentinţa Tribunalului casată şi, la rejudecare, a fost admisă cererea câmpulungeanului. În concluzie, s-a dispus anularea Autorizaţiei de Construire nr. 103/2017, a Acordului de Mediu nr. 10/2017 şi a Autorizaţiei de Mediu nr. 136/2017. Pârâţii, Primăria Câmpulung şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş, au fost puşi să-i plătească lui Ilie Bălan suma de 21.000 lei, cheltuieli de judecată.

Numai că Agenţia de Mediu a „uitat” să-i onoreze datoria, iar Ilie Bălan a acţionat din nou în judecată instituţia, obţinând, la Judecătoria Piteşti executarea silită a acesteia, în vederea recuperării creanţei. Isabela FILIP

The most visited gambling websites in The UK