Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Sergiu Cicu se judecă cu Primăria pentru impozitele Casei de Cultură a Sindicatelor

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 328

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_septembrie_2519_6.jpgDe la sfârşitul anului trecut, Casa de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu”, Clubul ARO, pentru câmpulungeni, este în proces cu Primăria. De fapt, cu Municipiul Câmpulung, reprezentat prin primar. Acţiunea iniţiată la Tribunalul Argeş, pe 5 decembrie, anul trecut, are ca miză obligaţiile instituţiei la bugetul local. Primăria, în calitate de creditor, a emis mai multe decizii de impunere, pentru intervalul 2014-2019, inclusiv, asta însemnând impozitele pe şase ani, cu accesoriile aferente. Majorări de întârziere, care s-au acumulat în timp şi care, împreună cu obligaţiile principale, au adus debitorul în situaţia de executare. Nişte sume s-au plătit de către Casa de Cultură, pentru perioada care face obiectul procesului, dar se pare că altul este cuantumul pretins de Primărie, care impune persoanelor juridice reevaluarea imobilelor deţinute. „În cazul în care proprietarul clădirii nu a actualizat valoarea impozabilă a clădirii în ultimii trei ani anteriori anului de referinţă, cota impozitului/taxei pe clădiri este de 5%, la care se aplică cota adiţională de 50%, în baza art. 489 din Legea nr.227/2015, adică nivelul cotei este de 7,5%.”. Astfel prevede H.C.L. nr. 59/30.05.2018, cu taxele aferente anului 2019, când i s-au calculat lui Sergiu Cicu sumele pentru care acesta a ajuns la judecată cu Primăria. Dincolo de argumentele părţilor, cu care îşi susţin apărarea acţiunilor tranşate de instanţă, este interesantă poziţia în care se regăsesc doi candidaţi de pe aceeaşi listă, la alegerile de la sfârşitul săptămânii viitoare. Liviu Ţâroiu şi Sergiu Cicu luptă împreună, din partea PSD Câmpulung, pentru Primărie şi Consiliul Local, însă, la tribunal, Cicu este reclamant, iar Ţâroiu, pârât.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_septembrie_2519_7.jpgDirectorul Clubului ARO, victorie parţială împotriva Primăriei 

Trezindu-se dator la Primărie - şi pe o perioadă de timp atât de lungă -, deşi ştia că şi-a plătit dările la buget,  ca director al instituţiei, Sergiu Cicu, a ripostat în instanţă, cu o cerere de anulare a actului administrativ eliberat de creditoare. Este vorba despre mai multe acte, după cum am punctat în deschiderea articolului, a căror desfiinţare este urmărită prin demersul judecătoresc, aflat în derulare la Tribunalul Argeş. Aşadar, Casa de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu” apare în postura de reclamant, iar municipalitatea, de pârât.    

Judecata a început pe 16 decembrie, când magistratul de la Tribunalul Argeş, Secţia Civilă, a hotărât să despartă cererea directorului Cicu. Mai exact, solicitarea prin care se urmărea suspendarea executării deciziilor de impunere, pe care acesta le contesta, a format un dosar separat, care a fost tranşat în aceeaşi zi.

În acest al doilea dosar, desprins din primul, Sergiu Cicu a înregistrat o victorie parţială împotriva Primăriei. Magistratul piteştean a dispus suspendarea executării deciziei de impunere rectificativă, aferentă anului 2019, precum şi a celorlalte acte similare pentru diferenţele anilor 2014, 2015, 2016, 2017 şi 2018, plus a deciziei de impunere pentru accesorii. Toate actele contestate de manager, a căror executare a fost suspendată de instanţă, au fost emise în luna septembrie a anului trecut. 

Procesul principal, deschis de Sergiu Cicu, continuă şi astăzi. Ambele părţi au avut ocazia să-şi dovedească susţinerile cu înscrisuri, fiindu-le solicitate toate actele deţinute, pe baza cărora va fi soluţionată cauza. După administrarea în totalitate a probei cu înscrisuri, a fost luată în calcul şi necesitatea efectuării unei expertize contabile, pe care a solicitat-o, de la bun început, Casa de Cultură a Sindicatelor. La termenul din 25 mai, reclamantei i s-a acceptat şi această probă, fiind desemnată, prin tragere la sorţi, Angelica Toma, pentru a efectua expertiza tehnică judiciară în specialitatea contabilitate. 

         

The most visited gambling websites in The UK