Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Grădina Publică ,,Mersi” pe ritmuri de fanfară

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 125

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_septembrie_2518_2.jpgÎn atmosfera peisajului câmpulungean, Grădina Publică “Mersi” se integrează organizat cu Bulevardul “Pardon”. Aşezate alături, în inima oraşului, ea ca ramură verticală, iar el ca braţ în structura T-ului pe care-l desenează, vieţile lor s-au împletit armonios, destinele lor fiind de nedespărţit.

Din amintirile celor mai vârstnici se ştie că, înainte de 1885, pe locul actualei Grădini Publice, se găseau în partea de răsărit, case de locuit şi prăvălii. Partea vestică, loc viran, servea drept târg pentru bucate, adică pentru grâu şi porumb. În 1885, casele au luat foc, fapt ce a determinat pe primarul de atunci, Istrate Rizeanu, un bun gospodar, să exproprieze terenul respectiv şi, împreună cu terenul viran din spate, proprietatea oraşului, să-l amenajeze pentru o frumoasă grădină publică, bogat plantată cu arbori şi flori, loc de respiraţie pentru câmpulungeni şi oaspeţii sezonieri, prilej de idile pentru tinerii îndrăgostiţi, colţ de joacă pentru cei mici, podium de orchestră pentru fanfara militară, refugiul pensionarilor şi cel mai important amfiteatru în aer liber pentru faimoasele serbări cu confetti ce făceau atracţia publicului câmpulungean de toate vârstele pe timpul verii.

Duminică, 13 septembrie, Fanfara „Argeşului”, din subordinea Consiliului Judeţean Argeş, cu sprijinul autorităţilor locale, a poposit pentru o oră în Grădina Publică ,,Mersi”. Câmpulungenii s-au strâns în număr mare, aceştia demonstrând de fiecare dată că sunt amatori de distracţii. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Marius Nicolaescu, muscelean get-beget, prezent la evenimentul care a fost pus pe tapet după mulţi ani, a promis că cel puţin o dată pe lună, Fanfara „Argeşului” va ajunge şi în parcul din Câmpulung, pentru că se doreşte ca oraşul să fie resuscitat, să îşi reia trăirile vremurilor de altădată.

„Fanfara „Argeşului” a cântat ca odinioară, e drept şi e firesc, şi e frumos să fie aşa - cu melodii şi alţi ascultători.”, a spus un câmpulungean. „Fanfara este menită să antreneze toată suflarea oraşului, amatoare de distracţii, şi ne-a introdus în atmosfera propriu-zisă a Grădinii Pu-blice”, ne-a mai spus alt câmpulungean.

Un profesor de muzică şi un istoric, ambii prezenţi la evenimentul din Grădina Publică “Mersi”, şi-au adus aminte cu plăcere de bagheta energică a căpitanului Filip. „Pe vremuri, Fanfara Regimentului, sub bagheta energică a căpitanului Filip, făcea să vibreze inimile tuturor vârstelor în armoniile unor partituri muzicale devenite clasice - ”Va-lurile Dunării”, uvertura „La califul din Bagdad” sau „Pe o piaţă persană”., au spus aceştia. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK