Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Din cauza ritmului de lucru execrabil al firmelor familiei Răuţoiu, bulevardul este amânat până după alegeri

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1622

Imaginea Pieţei Primăriei este atât de departe de schiţele cu care au fost păcăliţi câmpulungenii înainte de începerea lucrării

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2503_34.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2503_35.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2503_36.jpgPrimul investitor în turismul câmpulungean, care, teoretic, prinde avânt după lucrările de „regenerare urbană”, este chiar executantul lor. Răuţoiu senior plănuieşte să-şi deschidă o pensiune turistică pe aceeaşi stradă pe care duduie o afacere mai veche în branşă, Complexul „Ciobănaşul”. Contractele obţinute cu uşurinţă în municipiu, fie pentru asfaltări de străzi, fie pentru amenajarea urbanistică a centrului - Piaţa Primăriei şi Bulevardul „Pardon” -, fie pentru construcţia podului de la Apa Sărată, i-au adus firmei Group Concif bunăstarea necesară diversificării paletei de activităţi. Constructorul de drumuri şi poduri devine şi „hangiu”, graţie spaţiului de cazare pe care îl va ridica pe strada Petre Zamfirescu. Însă nu cât de mult prosperă abonatul la lucrările cu statul îi interesează pe câmpulungeni, ci cât mai are de gând să lungească proiectele cu termene excesiv depăşite. Ca un politician în campanie, ce este, şi Liviu Ţâroiu s-a dat, în faţa alegătorilor, victimă a unei colaborări defectuoase, îngăimând ceva despre neseriozitatea partenerului. Deşi, până acum, îl fulgera cu privirea pe cel care cuteza să conteste profesionismul asociatului împreună cu care a ctitorit Câmpulungul modern. 

Podul de la Apa Sărată a intrat în ultima săptămână de prelungiri din al doilea an de prelungiri 

În acelaşi stil protector al prestaţiilor jenante ale firmelor familiei Răuţoiu, Group Concif şi Ratelen Construct, Liviu Ţâroiu a abordat, cât mai pe ocolite posibil, subiectul podului de la Apa Sărată. Pod, pretenţios spus, fiind vorba despre o trecere peste un canal, încorporată în drumul naţional. Chiar şi în acest ceas important pentru un primar aspirant la încă un mandat, şeful Câmpulungului a avut iar o tentativă, parcă instinctuală, dacă aşa s-a comportat până acum, de a-şi apăra asociaţii. În loc să zică ceva în genul „dau cu ei de pământ”, fiindcă i-au scos din pepeni pe votanţii care fac naveta suficient de mult încât să se reorienteze electoral, primarul are altă scuză pentru nefinalizarea lucrării. „Asta este a treia săptămână”, adică ultima din cele două-trei săptămâni, asumate ca promisiune pe 29 iunie, când s-a ţinut şedinţa ordinară a Consiliului Local, aferentă lunii trecute. 

Eroare, ca să nu spunem minciună - intenţionată -, din nou! Asta este a patra săptămână, nu a treia, trecută de la angajamentul lui Ţâroiu, asumat în numele patronilor firmelor din Bădeni şi Cetăţeni, care n-au arătat cine ştie ce hărnicie nici măcar în cele „două-trei săptămâni”, prelungite la o lună. Deocamdată. Cât mai durează? „Le mai trebuie două-zile, ca să toarne asfaltul.”, ne informează şeful Executivului ce-a rămas de făcut. Iar motivele pentru care mai mult s-a stat decât s-a lucrat sunt imputabile, după cum a recunoscut pentru prima dată primarul, executantului. „Din cauza constructorului, care este neserios în continuare. Am promis că, în două-trei săptămâni, va fi gata. Asta este a treia săptămână.”, pierde edilul şirul săptămânilor trecute de când a anunţat termenul de finalizare. Care se prelungeşte cu „două-trei zile” din nu se ştie ce lună. Căci, în iulie, aceiaşi executanţi trebuie să tragă tare să încheie amenajarea Pieţei Primăriei. Firmele au câştigat, în vara lui 2017, licitaţia cu 738.888 lei, dar, în timpul trecut, preţul lucrării s-a apropiat de un milion de lei.    

Pe şantierul din Piaţa Primăriei, s-au furat duzele artezienelor dinspre „blocul rechinilor”    

La Piaţa Primăriei, ca operaţiuni, ar fi mai puţin, ca durată de timp, va mai fi mult. „Mai are foarte puţin, în jur de 3-5% din lucrări. Mai au de pus băncile, de placat diferenţa la cele două jardiniere în faţa Muzeului, de făcut fântânile către „blocul rechinilor”, fiindcă le-au turnat rău, ca să nu zic prost. Le-a turnat rău şi trebuie să le placheze, astfel încât să arate ca fântâni arteziene.”, ne-a amuzat conducătorul Câmpulungului cu ce i se pare lui rău lucrat în centru. Şi cum consideră el că poate fi îndreptat răul, ca să nu zicem nici noi „prostul” livrat beneficiarilor după doi ani de aşteptare. „Nu mă interesează neapărat zidurile, mă interesează să am băncile, să am fântâna în ordine. La placatul zidurilor nu mai are mult, fiindcă i-am cerut să se oprească acolo, dar mă rog… Vor fi pe granit. Nu era nevoie de granit. Acolo nu trebuia să facă lucrarea. Face ceea ce nu trebuie să facă.”, face pe nemulţumitul primarul, care s-a găsit să se lege pe constructor taman când l-a apucat vrednicia.                

Până la placare, executanţii trebuie să monteze din nou componentele furate în lipsa pazei şantierului, pe care patronii erau obligaţi să şi-o asigure. Teoretic, le-ar fi putut fi de ajutor camerele de supraveghere video ale Primăriei, pentru prinderea făptaşilor, care au şterpelit piese din fântânile arteziene care înconjoară Piaţa Primăriei. 

Dar de ce să se complice, dând dispoziţie poliţiştilor locali să piardă timpul urmărind înregistrările pentru nişte nimicuri?! Dacă se vor fura viitoarele bănci, atunci, da. „Le-au furat toate duzele. Cetăţenii Câmpulungului! Că nu fură ei de la ei. În prezent, le-au aprovizionat, le vor pune, vor placa şi vom da drumul. Astăzi (n.r. luni, 20 iulie) am întâlnire cu constructorul, sper să respecte întâlnirea.”, lasă Ţâroiu să se înţeleagă că Răuţoiu, tatăl şi fiul, tatăl sau fiul, au atâta curaj încât să-i decline invitaţiile la dialog, după ce l-au “uşurat” de nişte procente electorale serioase cu lucrările dezamăgitoare. 

Păi, Dulamă, de la Rucăr, cum a putut să-l cheme la tribunal pe acelaşi afacerist, în momentul în care nu i-a răspuns nici la telefon, nici la notificări şi nici nu lucra! L-a dat în judecată, a cerut rezilierea contractului de asfaltare şi daune de peste 800.000 de lei! Şi-a apărut firma lui Răuţoiu pe şantier cu o viteză de Formula 1! Cu oameni de această factură aşa trebuie lucrat. Cu plângeri la instanţă, nu cu miloaga, cum procedează primarul nostru. Ştie el de ce. 

Cât despre finalul celor 3-5% rămaşi din marea mocăială… „sper ca luna asta să se încheie. Dacă nu, s-ar putea să mă gândesc la o reziliere de contract.”, face pe viteazul Liviu Ţâroiu, care, până acum, i-a „sancţionat” cu 1,1 milioane de lei în plus, peste preţul contractului câştigat la licitaţie cu 6.412.000 lei. Avem, aşadar, o valoare majorată a lucrării la 7.540.870 lei, care a răsplătit întârzierea cu mai bine de un an a investiţiei şi „răul”, nu „prostul”, prestat.  

Dacă executanţii schimbă conductele pe bulevard cu viteza cu care au lucrat în Piaţa Primăriei, lumea rămâne fără apă cu lunile!

„Lucrările pe bulevard sunt completamente în ordine.”, ne asigură primarul, referindu-se la dosarul „beton” al investiţiei de amenajare a Bulevardului „Pardon”, care stă bine cu avizele şi autorizaţiile. În rest, stă, pentru că Ţâroiu nu-i lasă pe afaceriştii Răuţoiu să scormonească Negru Vodă şi Republicii, până nu-i predau podul şi Piaţa Primăriei. De fapt, în mod intenţionat, şantierul pe bulevard este amânat până după alegeri, pentru că lucrarea se va lăsa cu nemulţumiri puternice. Mai cu seamă dacă schimbarea conductelor de apă se va face în ritmul în care s-a derulat amenajarea Pieţei Primăriei. Vă daţi seama ce-ar însemna dacă executanţii sapă, umblă la conducte şi apoi dispar la alte contracte câştigate?! Rămâne lumea fără apă cu săptămânile, cu lunile! Şi-atunci, cum să-l voteze pe primarul în funcţie, care aşteaptă să treacă alegerile, după care… să fie balamucul cât de mare, că uită oamenii până în 2024! 

„Fiind acelaşi constructor, am forţat nota să-mi termine cele două locaţii, Piaţa Primăriei şi podul, ca să poată să înceapă (n.r. Bulevardul „Pardon”). El şi-ar fi dorit să înceapă. Pentru că începe cu lucrările de conducte de apă, mecanice… să spargă, să bage şi să nu mai vină. Până nu termină Piaţa Primăriei şi podul, nu va primi ordinul de începere a lucrărilor pe bulevard.”, este strategia candidatului nr.1, care are legătură cu alegerile, nu cu predarea celorlalte investiţii întârziate. 

Vă amintim că Bulevardul „Pardon”, câştigat, în februarie 2019, de asocierea celor trei firme ale familiei Răuţoiu, Conteh Baregott, Group Concif şi Ratelen Construct, cu preţul de 6.581.387,71 lei, s-a scumpit înainte de a fi mişcată o pietricică de la locul ei. În bugetul pe 2020, investiţia figurează cu o valoare de 7.532.340 lei. Magda BĂNCESCU

 

The most visited gambling websites in The UK