Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Vecinii Andrei şi Leau au iniţiat licitaţii în aceeaşi zi. Primul reabilitează Dispensarul, al doilea dotează Căminul Cultural

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 329

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2500_38.jpgCel mai scump contract al verii 2020, până în acest moment, se cifrează la 863.310,90 lei. Cine plăteşte aceşti bani şi pentru ce? Primăria Hârtieşti, care întreprinde o investiţie de reabilitare a dispensarului medical din satul de reşedinţă al comunei. Procedura de desemnare a executantului lucrării a început pe 8 iulie, când invitaţia subalternilor de la Achiziţii ai primarului Petre Andrei a fost publicată pe portalul de specialitate. Patronii din construcţii, cărora le-a atras atenţia valoarea estimată a lucrării, au timp până pe 29 iulie, ca să-şi prezinte ofertele de preţ. Spre deosebire de majoritatea administraţiilor publice care atribuie contracte căutând să obţină preţul cel mai scăzut, chit că este unul neserios, la Hârtieşti, criteriul care îi va departaja pe întreprinzătorii înscrişi la licitaţie este cel mai bun raport calitate - preţ. În aceeaşi zi, vecinul de la Boteni al lui Petre Andrei a iniţiat şi el o licitaţie, având intenţia să cumpere costume populare membrilor Ansamblului „Argeşelul”. Achiziţia de port popular se încadrează într-o investiţie mai mare, de dotare a Căminului Cultural.        

Pentru dispensarul de la Hârtieşti, licitaţia porneşte de la 863.000 lei 

Autoritatea contractantă a prezentat, în linii mari, ce este de făcut în cadrul contractului de „Reabilitare a dispensarului medical în satul Hârtieşti, comuna Hârtieşti, judeţul Argeş”. „Prin lucrările ce urmează a fi executate în cadrul proiectului se va realiza reabilitarea corpului C1, în suprafaţă construită de 189 metri pătraţi, şi extinderea prin construirea unui spaţiu destinat centralei termice, în suprafaţă de 16,49 metri pătraţi.”, este descrierea, în mare, a lucrării, care va fi completată cu alei pietonale din pavele. „Se va amenaja o alee pietonală de acces din drumul naţional DN 73D, până la clădirea dispensarului, din pavele din beton, pietonale, pe un strat suport din beton armat cu plasă, încadrate cu borduri mici. Împrejmuirea se execută doar la partea dinspre DN 73D şi are o lungime de 20 metri liniari. Este din panouri bordurate din sârmă de oţel, cu înălţimea de 1,70 metri, montate pe stâlpi din profile metalice 0,50 x 0,50 x 3; montat la 2,50 metri distanţă unul faţă de celălalt. Stâlpii sunt montaţi în fundaţii din beton izolate. Accesul va fi realizat prin două porţi: o poartă mare, de patru metri, pentru auto, şi una mică, de un metru, pentru pietoni.” 

Valoarea totală supusă ofertării, 863.310,90 lei, este defalcată astfel pe capitole şi intervenţii ale executantului: amenajarea terenului - 10.877,12 lei; amenajări pentru protecţia mediului şi aducerea la starea iniţială - 15.893,10 lei; construcţii şi instalaţii - 796.920,63 lei; utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale cu montaj - 31.337,46 lei; organizarea de şantier - 8.282,57 lei. Data de deschidere a ofertelor a fost stabilită pe 29 iulie.

Cele 48 de costume populare, cumpărate la Boteni, au fost estimate la 168.000 lei  

Tot pe 8 iulie, a debutat, printr-un anunţ postat în SICAP, şi procedura de selecţie a furnizorului care va livra costumele populare membrilor ansamblului folcloric de la Boteni. Achiziţia se încadrează în proiectul „Dotarea Căminului Cultural al comunei Boteni” şi a fost estimată la 168.407,09 lei. „Pachetul” comandat de subordonaţii lui Vasile Leau, responsabili de contractele Primăriei, cuprinde câte 24 de costume populare de femeie şi de bărbat, în total 48 de ţinute complete pentru membrii Ansamblului Folcloric „Argeşelul”. 

Un costum de femeie este format din: ie originală cu fir (mărimi S, M, L),  poală (mărimi S, M, L), fotă cu fir metalic (mărimi S, M, L), bată ţesută (minim 2 m);  vestă din catifea cu mărgele (mărimi minim 140 şi maxim 170), maramă din borangic (minim 2 m), legătoare din catifea cu mărgele (minim 30 cm), şosete din lână (mărimi cuprinse între minim 30 şi maxim 38, opinci (mărimi cuprinse între minim 30 şi maxim 38). Piesele costumului popular de bărbat sunt: cămaşa bărbătească (mărimi S, M, L), pantalon din stofă albă (mărimi S, M, L), vesta din stofă (mărimi S, M, L), brâu ţesut (minim 2 m), şosete din lână (mărimi cuprinse între minim 34 şi maxim 45), opinci (mărimi cuprinse între minim 34 şi maxim 45). 

„Achiziţionarea costumelor populare pentru investiţia aflată în derulare: „Dotarea Căminului Cultural al comunei Boteni, judeţul Argeş” vizează desfăşurarea activităţilor Ansamblului folcloric de cântece şi dansuri „Argeşelul”, în incinta Căminului Cultural din comuna Boteni. Scopul proiectului constă în afirmarea identităţii locale, prin conservarea, promovarea, transmiterea şi valorificarea portului tradiţional muscelean, astfel încât să se desfăşoare o serie de activităţi: organizarea de spectacole, schimb de experienţă cu alte instituţii similare la nivel judeţean, participări la diverse acţiuni culturale la nivel local, judeţean, naţional şi internaţional, încurajarea turismului cultural, etc. Având în vedere participarea ansamblului folcloric la numeroasele spectacole, festivaluri naţionale şi internaţionale, proiectul „Dotarea Căminului Cultural Boteni”, prin achiziţia de costume populare, va contribui la buna funcţionare a manifestărilor artistice. Astfel, pentru păstrarea, valorificarea şi transmiterea moştenirii culturale a tradiţiilor muscelene, comuna Boteni îşi doreşte, prin proiectul de dotare a Căminului Cultural, costume populare.”, astfel arată intenţiile autorităţilor de la Boteni, care vor alege vânzătorul care practică cele mai mici preţuri. Comercianţii de port popular au timp până pe 21 iulie ca să-şi prezinte ofertele. M.B.

 

The most visited gambling websites in The UK