Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Zece firme, la licitaţia pentru forajul din Valea Popii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 651

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2500_2.jpgInvitaţia lansată de primarul Gheorghe Matei constructorilor interesaţi de execuţia unei lucrări în valoare de peste 800.000 lei a generat o concurenţă serioasă la licitaţia derulată prin SICAP. Zece firme, înscrise fie ca ofertanţi unici, fie ca subcontractanţi, fie asociaţi, şi-au depus ofertele dintre care autoritatea contractantă o va alege pe cea mai atractivă din punct de vedere al preţului. Am anunţat în momentul prezentării intenţiilor de lucru ale Executivului de la Mihăeşti că organizatorii procedurii de selecţie sunt interesaţi ca prestaţiile executantului să-i coste cât mai puţin. Aşadar, criteriul care îi va departaja pe aspiranţii la obţinerea contractului, într-o perioadă  anostă din punct de vedere al investiţiilor întreprinse de stat, îl constituie preţul cel mai mic oferit. Mai cu seamă că există posibilitatea recuperării sumelor special reduse la licitaţie pe parcursul derulării lucrării, prin facturarea intervenţiilor suplimentare consimţite de ambele părţi. Proiectul priveşte construirea unui foraj pentru alimentarea cu apă în satul Valea Popii. 

Cine sunt firmele interesate de contractul de peste 800.000 lei  

Până la data limită stabilită de organizatorii licitaţiei, 9 iulie, şi-au depus ofertele următoarele societăţi comerciale, care concurează fie singure, fie alături de un subcontractant sau asociat: 

8Pancor Construcţii Speciale SRL (reprezentant Daniel Constantin), din Piteşti, în calitate de ofertant unic;  

8Acvafor Proiect SRL (reprezentant Marius Liviu Sitaru), din Piteşti, în calitate de ofertant unic, şi Electra Stand SRL (reprezentant Maria Stancu), din Valea Brazilor, comuna Băiculeşti, în calitate de subcontractant 7,64%;  

8Construct ECI Company 2000 SRL (reprezentant Valerica Ene), din Piteşti, în calitate de ofertant unic, Geofor Divert SRL (reprezentant Florea Dobrogeanu), din Ştefăneşti, în calitate de subcontractant 22,91%, şi Smart Office Solutions SRL (reprezentant Ionuţ Ionilă), din Piteşti, în calitate de subcontractant 10,87%; 

8Argif SRL (reprezentant Veron Florin Ionescu), din Piteşti, în calitate de ofertant unic, şi Comesad Energo SRL (reprezentant Ioan Vasile), din Bascov, în calitate de subcontractant 11%; 

8Asocierea formată din firmele Zeus SA (reprezentant Gheorghe Marica), din Piteşti, în calitate de lider, şi Foragex Divert SRL (reprezentant Ion Grosu), din Piteşti, în calitate de ofertant. 

Pe 6 august, la evaluarea tehnică şi financiară, se decide, practic, cine câştigă lucrarea  

23 iunie a constituit startul licitaţiei, prin publicarea invitaţiei pe portalul destinat achiziţiilor realizate de primării. Autorul documentaţiei care stă la baza procedurii de recrutare a constructorului a estimat forajul la un total de 803.424,93 lei. „Actualul proiect are drept scop suplimentarea sursei de apă pentru sistemul ce deserveşte satul Valea Popii. Soluţia tehnică, cuprinzând caracteristicile tehnice şi parametrii specifici obiectivului de investiţii, a fost detaliată în cadrul proiectului tehnic şi presupune realizarea următoarelor obiective: puţ de captare, aducţiune, rezervor de înmagazinare, staţie de pompare şi clorinare, conductă de distribuţie, instalaţii electrice.”, este rezumatul lucrării, pentru informarea firmelor în domeniu, care, deşi mult mai slăbuţ ca în anii trecuţi, tot mai prind câte ceva de lucru în Muscel. 

Din totalul precizat, 803.424,93 lei, construcţiile şi montajul reprezintă „grosul” valorii, fiind apreciate la 791.359,52 lei, restul de 12.065,41 lei fiind direcţionat către organizarea de şantier. Pe 9 iulie, termenul limită stabilit pentru înscrierea firmelor de construcţii, ofertele înaintate de doritori s-au deschis. Urmează etapele de evaluare tehnică şi financiară, programate a se desfăşura până pe 6 august, după care comisia de licitaţii va delibera şi va anunţa câştigătorul. M.B.

 

The most visited gambling websites in The UK