Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Muzeul repară ce-a stricat furtuna din februarie. Două acoperişuri vor fi reparate de meşteri din Bihor

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 464

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2500_11.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2500_12.jpgDupă pagubele înregistrate la teribila furtună produsă în intervalul 5-6 februarie, accentuate de ploile sfârşitului primăverii - începutului verii, două imobile ale Muzeului Municipal se pregătesc să intre în şantier. Clădirile de patrimoniu au nevoie de reparaţii ale acoperişului, în lipsa cărora au de suferit interioarele valoroase prin arhitectura incintelor şi exponatele găzduite. Câteva luni, imobilul central, în care funcţionează Secţia de Istorie - activitatea centrală a Muzeului Municipal Câmpulung -, a fost înconjurat de avertismente pentru trecători de a ocoli zona periculoasă, din cauza ţiglelor şubrezite de vijelia năprasnică. Până la toamnă, când se vor porni alte ploi şi alte rafale violente, administratorii averii Muzeului intenţionează să remedieze stricăciunile. 

Reparaţiile costă Muzeul Municipal 57.477 lei 

Selectarea constructorului a fost rezolvată la începutul lunii trecute, când s-au efectuat două achiziţii prin intermediul portalului de specialitate. În ambele cazuri, directorul Alexandru Oprea a apelat la o firmă din localitatea Alparea, judeţul Bihor, pentru execuţia lucrărilor. Este vorba despre punerea la punct a unui acoperiş din şindrilă de lemn, lucrare apreciată la un cost de 30.107 lei. Cel puţin, aceasta este suma convenită cu SC Euroconstruct Jen&Gir SRL, care taxează astfel următoarele intervenţii: dezafectarea coşului de fum - 2.380 lei, jgheaburi din aluminiu maro - 21.420 lei, acoperiş din şindrilă - 6.307 lei. Executantul are de reparat o suprafaţă de 20 de metri pătraţi.  

Al doilea angajament de lucru, obţinut, pe 18 iunie, de aceeaşi firmă bihoreană, se cifrează la 27.370 lei. Suma acoperă intervenţiile necesare a fi executate pentru remedierea stricăciunilor: lucrări de lipire a cupolei mari şi mici, de jur împrejur, şi lipit de geamuri - 5.950 lei; lucrări de remontare şi înlocuire a ţiglei, unde este necesar - 9.520 lei; lucrări de reparaţii a sistemului pluvial, şorţ cupola mare, 40 metri liniari - 11.900 lei.  

„Dinicu Golescu” repară din nou un acoperiş 

Muzeul Municipal nu este singura instituţie din oraş care are programate astfel de lucrări. Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” are din nou în plan o reparaţie de acoperiş, cel mai probabil, la o clădire anexă, întrucât clădirea centrală, monument istoric, reabilitată în urmă cu şapte ani, este acoperită cu ţiglă. Acum este nevoie de reparaţii ale unei învelitori cu tablă cutată, protejată anticoroziv, pe o suprafaţă de 180 de metri pătraţi, pe care le va executa firma câmpulungeană Elvamar Struktur SRL. Preţul convenit de părţile achiziţiei întreprinse pe 2 iulie, 34.510 lei, acoperă următoarele reparaţii: tablă cutată, protejată anticoroziv, rigle din lemn, bordura streaşină, bordură perete, şuruburi autofiletante, parazăpezi, vopsitorii la streaşină, schelă. 

Cel mai scump acoperiş, care se repară în totalitate, este la o grădiniţă din Coşeşti  

Încheiem cu o lucrare din aceeaşi categorie, propusă de primarul Nicolae Pană, de la Coşeşti. Acesta investeşte 86.840,25 lei în reparaţia capitală a acoperişului Grădiniţei Păcioiu, care va fi executată de o firmă din Băbana. Achiziţia efectuată în favoarea societăţii Profesional Concept Andi SRL s-a realizat pe 9 iulie. Lucrările constau în: demontarea învelitorii existente din ţiglă; înlocuirea elementelor necesare ale şarpantei, înlocuirea învelitorii din ţiglă, sistem de colectare a apelor pluviale, jgheaburi şi burlane. Şantierul se desfăşoară pe o suprafaţă de 350 metri pătraţi. „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK