Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Prefectul Soare: „Numai împreună putem gestiona această situaţie”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 203

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2497_Clipboard25.jpg

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a susţinut o conferinţă de presă, alături de inspectorul-şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Gheorghe Lupescu. Prefectul a atras atenţia că ne confruntăm cu o creştere a cazurilor de infectări cu noul coronavirus, care riscă să depăşească capacitatea de spitalizare din judeţ. Acesta a făcut apel la argeşeni să respecte regulile de prevenire a răspândirii COVID. În acelaşi timp, instituţiile cu atribuţii de control vor merge în continuare, în tot judeţul, pentru a se asigura că regulile sunt respectate.

„Trebuie să fim foarte atenţi, de două săptămâni, am mobilizat toate instituţiile cu atribuţii pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Din păcate, aceste acţiuni s-au soldat cu o serie de amenzi. Nu a fost un obiectiv în sine să dăm amenzi. Urmărim ca cetăţenii să conştientizeze pericolul şi să le ridicăm gradul de atenţie. Verificarea respectării măsurilor se face permanent, insistăm în continuare pe o mobilizare la maxim a întregului personal cu atribuţii de control. Regulile în vigoare sunt simple, dar eficiente: trebuie să purtăm masca, să păstrăm distanţa fizică şi să evităm aglomerările. Dacă respectăm aceste reguli, sunt sigur că numărul de cazuri va scădea şi vom putea implementa noi măsuri de relaxare. Numai împreună putem gestiona această situaţie. Nu putem trimite un agent pentru fiecare argeşean, să-l controleze. Dacă cetăţenii înţeleg să colaboreze, avem o şansă să ne revenim şi să ne pregătim pentru eventualitatea sosirii unui al doilea val. Dacă ne asigurăm sănătatea, avem şi premizele unei relansări economice.”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

În Argeş, s-au făcut peste 13.000 de teste

În judeţul Argeş s-au efectuat până acum peste 13.000 de teste COVID, în cele trei laboratoare Real Time PCR puse în funcţiune, la Spitalul Orăşenesc Mioveni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi la Spitalul Municipal Câmpulung. Prefectul judeţului spune că, în perioada imediat următoare, va fi crescută şi capacitatea de spitalizare, care acum se apropie de limită. „Sperăm să nu ajungem în situaţia să nu mai avem unde interna. Capacitatea de spitalizare este de aproximativ 450 de locuri pentru pacienţii COVID şi suspecţi. Ne apropiem de limita capacităţii de spitalizare. Se vor elibera multe locuri prin externarea asimptomaticilor, după 10 zile de spitalizare. Vom extinde capacitatea de spitalizare. Sunt depistate cazuri noi şi pentru că testăm mult. În Argeş, capacitatea maximă de testare este de 500-600 de teste pe zi. Acum, în medie, se fac aproximativ 350 de teste zilnic.”, a spus prefectul Emanuel Soare. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK