Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Directorul DSP Argeş, Alexandru Guiţă, şi-a dat demisia

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 231

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2497_Clipboard22.jpg

Începând de ieri, Alexandru Guiţă nu mai este directorul executiv al DSP Argeş, după ce şi-a dat demisia. Actul de renunţare la funcţie a fost anunţat printr-un comunicat de presă, din care, de fapt, nu reiese motivul pentru care a făcut acest lucru. În schimb, a declarat pentru interespublic.ro că a luat această decizie din motive personale şi, oricum, mandatul îi expira pe 15 iulie, când se încheie starea de alertă. Se aşteaptă ca Ministerul Sănătăţii să emită un ordin de numire în această funcţie, dar, până atunci, atribuţiile de director executiv al DSP Argeş vor fi preluate de dr. Cati Vătăşescu, director adjunct.

Iată ce le-a transmis argeşenilor fostul director al DSP Argeş: „Stimaţi argeşeni, parcurgem în aceste zile o perioadă foarte grea şi periculoasă. Am trăit şi trăim încă vremuri critice şi pline de primejdii pentru fiecare dintre noi şi pentru întreaga noastră comunitate. Şi ceea ce se întâmplă acum vine după ce am făcut cu toţii faţă nenumăratelor provocări ale pandemiei cu virusul SARS-CoV-2. Prin eforturile noastre conjugate cu cele ale dumneavoastră, am reuşit să limităm şi să ţinem sub control numărul cazurilor de COVID-19 la nivelul judeţului nostru, printr-o gestionare corectă a întregii situaţii complexe, prin care am reuşit să stingem focarele epidemiologice în unităţile sanitare. Acum, avem la nivelul judeţului Argeş trei laboratoare de testare Real Time-PCR şi am făcut să funcţioneze la Centrul de Transfuzie Sanguină Piteşti un aparat de recoltare plasmă imună pentru pacienţii COVID-19. 

Totodată, am crescut, la nivel de judeţ, de peste două ori, capacitatea de spitalizare a pacienţilor cu noul coronavirus, iar personalul medico-sanitar acţionează cu profesionalism şi dăruire, făcând mari eforturi pentru asigurarea asistenţei medicale pentru aceşti pacienţi. Iar, în paralel, instituţiile statului, instituţiile de ordine publică au acţionat eficient pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Din păcate, toate aceste eforturi au fost umbrite de unii factori perturbatori care, mai ales în ultima vreme, au sporit în intensitate, accentuându-şi astfel rolul lor distructiv. 

Este regretabil şi de-a dreptul revoltător, în egală măsură, că situaţia pe care o trăim acum este şi o rezultantă a avalanşei de informaţii iresponsabile aruncate cu multă uşurinţă în social-media, dar şi în unele mijloace mass-media, în goana disperată a unora de a atrage atenţia, de a-şi spori audienţa sau chiar de a aduna capital electoral, chiar cu preţul sănătăţii populaţiei. Totul făcut prin manipularea celor prea creduli sau prea nemulţumiţi de restricţiile existente sau, pur şi simplu, din dorinţa unora de a părea mult mai inteligenţi decât sunt în realitate. Se ignoră în totalitate şi nu se aduce în discuţie faptul că nerespectarea măsurilor elementare de protecţie (purtatul corect al măştii sanitare, păstrarea distanţării fizice şi spălatul pe mâini) au avut ca rezultat imediat numărul mare de cazuri de COVID-19 apărut la nivelul instituţiilor sistemului sanitar, unităţilor economico-sociale, etc. Şi, în cazul în care situaţia va continua, totul va duce la închiderea acestora de facto, din cauza propriului nostru comportament. Şi vom avea poate astfel spitale, primării, magazine, terase, hoteluri închise, din lipsa acută de personal.

Dragi argeşeni, ne dorim toţi să revenim cât mai repede la viaţa de dinaintea pandemiei! Dar haideţi să fim cât mai conştienţi şi responsabili şi să ne mobilizăm cu toţii să respectăm cele trei măsuri elementare de protecţie, atunci când părăsim domiciliul (indiferent că mergem la magazin, în parcuri sau la locul de muncă), protejându-ne astfel pe noi înşine şi propria familie, în special părinţii şi bunicii noştri. Haideţi ca, în această perioadă, să lăsăm la o parte interesele meschine şi, spre binele nostru şi numai al nostru, să nu mai postăm, lansăm, difuzăm informaţii de tot felul, provenite din surse necredibile şi promovate din interese obscure, şi să milităm cu toţii pentru respectarea celor trei reguli elementare de protecţie! Consider că nu este un efort uriaş, ci este chiar la îndemâna tuturor, iar atunci când cât mai mulţi dintre noi vor proceda astfel, vom fi un exemplu şi pentru ceilalţi şi vom putea privi împreună cu optimism la viitorul apropiat! Cu stimă, director executiv dr. Alexandru Gigel  Guiţă.”

 

The most visited gambling websites in The UK