Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Şcoala centrală Schitu Goleşti aspiră la o finanţare europeană, pentru copiii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 184

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2497_Clipboard17.jpg

Primarul Tudorel Vasile Miriţă se pregăteşte să acceseze din nou un program european, de data aceasta, în domeniul educaţional, prin intermediul şcolii. În cadrul aceleiaşi şedinţe extraordinare din 18 iunie, consilierii locali de la Schitu Goleşti au aprobat înaintarea de către Şcoala Gimnazială nr.1 a comunei a propunerii de proiect „Alături de tine!”, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman - POCU 2014-2020, Axa prioritară 6 - Educaţie şi competenţe. Instituţia de învăţământ a localităţii vecine speră să fie admisă în Programul pilot de stimulare a participării la educaţie a copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, prin această propunere de proiect despre care relatăm. Derularea lui se va face împreună cu Liceul Tehnologic nr.1 Mărăcineni, drept pentru care aleşii au încuviinţat şi acordul de parteneriat între cele două instituţii şcolare. Autorităţile vor asigura contribuţia proprie ce revine administraţiei publice locale din costurile eligibile aferente proiectului, reprezentând 2% din valoarea totală eligibilă.    

Consultant pentru drumuri, la Godeni

„Îmbunătăţirea infrastructurii de drumuri locale în comuna Godeni” este titulatura investiţiei, pentru care primarul Ion Pădureanu caută fondurile necesare reparării unor uliţe degradate, ai căror locuitori s-au săturat să aştepte ziua în care vor circula către case în condiţii decente. La şedinţa din 23 iunie, şeful Executivului le-a solicitat consilierilor locali - iar aceştia i-au aprobat - să fie de acord cu achiziţionarea unui serviciu de consultanţă, în vederea întocmirii cererii de finanţare şi depunerii proiectului privind căile de acces nemodernizate ale localităţii. Hotărârea recent adoptată prevede că bugetul local va suporta cheltuielile necesare pentru achiziţia serviciului de consultanţă. 

Cu unsprezece zile înaintea votului acordat de Consiliul Local Godeni, Executivul a întreprins o achiziţie prin SICAP, contactând chiar servicii de consultanţă, la preţul de 11.424 lei. Prestaţiile specialistului contractat, SC Făgăraş Profesional Consulting SRL, din Piteşti, constau în: nota conceptuală, tema de proiectare, studiu de soluţii, estimare a costurilor (antemăsurători, devize), soluţie tehnică, întocmirea documentaţiilor specifice pentru achiziţii (caiete de sarcini, proceduri de licitaţie, etc.), urmărirea implementării finanţărilor pentru achiziţiile publice, întocmirea documentaţiilor suport pentru solicitările de finanţare. Firma piteşteană taxează cu 142,80 lei ora, fiind contractată pentru 80 de ore de consultanţă.  “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK