Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

11 cetăţeni care au intrat în proiectul cu nevoiaşii se vor alege cu locuinţele reparate

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 631

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2489_22.jpgPrimăria Câmpulung îi tentează pe constructorii locali cu o nouă invitaţie de a onora o licitaţie având ca miză execuţia reparaţiilor în unsprezece locuinţe aflate în blocuri diferite, majoritatea în cartierul Vişoi. Excepţie face un spaţiu locativ care figurează pe strada Traian, apartamentul aflându-se în fostul complex muncitoresc al Uzinei ARO. Ca fel ca blocurile sociale 9 şi 10, care vor fi reabilitate cu bani de la Uniunea Europeană, şi această iniţiativă se realizează tot în cadrul programului destinat ridicării din sărăcie a câmpulungenilor marginalizaţi. Oferta administraţiei publice municipale expiră pe 9 iunie, data până la care patronii din construcţii se pot înscrie în procedura de achiziţie. Ca de obicei, autorităţile noastre nu ridică pretenţii de calitate, criteriul eliminatoriu constituindu-l preţul. Aşadar, organizatorii licitaţiei urmăresc să obţină preţul cel mai mic, spre deosebire de vecinii de la Schitu Goleşti, care au şi ei în derulare o achiziţie de servicii tot în cadrul unui proiect destinat nevoiaşilor. Numai că primarul Tudorel Vasile Miriţă a pus condiţia celui mai bun raport calitate-preţ, cum, de altfel, este firesc să se întâmple la toate lucrările plătite din bugetul public. Fie local, naţional sau european.                        

Zece apartamente sunt în Vişoi, unul, la fosta Uzină ARO   

Pe 21 mai, municipalitatea a anunţat, prin SICAP, că este din nou în căutarea unui executant de reparaţii în locuinţe care, de data aceasta, nu mai aparţin Primăriei. Sursa de finanţare a noului contract o constituie fondurile europene, pe care autorităţile locale le-au accesat prin proiectul „Schimbă-ţi viitorul! Dezvoltarea socială şi economică a persoanelor defavorizate din zona de Nord a municipiului Câmpulung”. Programul enunţat are o componentă intitulată „Activităţi de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit ale persoanelor din grupul ţintă”, în cadrul căreia se întreprind reparaţiile la care ne vom referi. Contractul estimat la o valoare de 101.224,27 lei are ca obiectiv punerea la punct a 11 locuinţe ocupate de cetăţeni care au acceptat să salveze echipa de implementare a proiectului nevoiaşilor a cărei mare problemă, la început, a fost chiar găsirea nevoiaşilor.

Cei înscrişi în program se vor alege cu apartamentele renovate, printr-o investiţie plătită de UE, care constă în lucrări de construcţii şi lucrări la instalaţiile sanitare. În prima categorie de intervenţii intră „toate tipurile de reparaţii ale tencuielilor, la pereţi şi tavane, care pot să fie necesare fie pentru repararea stratului suport al finisajelor, fie ca urmare a înlocuirii de tâmplărie, etc.: diverse tratamente sau protecţii ale suprafeţelor afectate de igrasie sau mucegai, înlocuirea ferestrelor de lemn sau PVC cu ferestre profil PVC cu minim 5 camere şi geam termopan; înlocuirea uşilor de lemn sau PVC cu uşi din profil PVC de interior sau exterior; confecţionat şi montat de uşi metalice, uşi antifoc; reparaţii ale tencuielilor exterioare, glafuri. Pe partea de instalaţii sanitare, prin contractul pe care vi-l prezentăm, se vor demonta şi înlocui obiecte sanitare complet echipate. 

Iată în continuare în ce blocuri sunt amplasate locuinţele incluse în proiectul de renovare, graţie finanţării nerambursabile, care se consumă şi pe ceva util, nu numai pe diplomele cursanţilor de carieră, fiecare instruiţi într-o puzderie de meserii.

1.Blocul 8, scara D, etaj 4, apartament 29, strada General C. Simonescu, nr.5;

2.Blocul 15 , scara B, apartament 3, strada Emil Gârleanu, nr.8;

3.Blocul 27, scara C, etaj 3, apartament 14, strada Locotenent Dumitru Lazea, nr.10;

4.Blocul 2, scara A, etaj 1, apartament 36, strada Traian, nr.164;

5.Blocul C4, scara A, apartament 1, strada Locotenent Dumitru Lazea, nr.5;

6.Blocul 11, scara B, etaj 4, apartament 30, strada General C. Simonescu, nr.9;

7.Blocul 25, scara C, apartament 2, strada Emil Gârleanu, nr.9;

8.Blocul 16, scara A, etaj 4, apartament 18, strada Emil Gârleanu, nr.10;

9.Blocul 5, scara D, etaj 1, apartament 19, strada I.C. Brătianu, nr.57;

10.Blocul 18, scara D, apartament 19, strada Emil Gârleanu, nr.7;

11.Blocul 14, scara C, etaj 2, apartament 11, strada Emil Gârleanu, nr.6. 

Lucrarea, prin care se urmăreşte „îmbunătăţirea condiţiilor de confort şi locuire prin lucrări de reabilitare/reparaţii”, va fi câştigată de constructorul care va oferi preţul cel mai scăzut. Ofertele firmelor interesate să îndeplinească cerinţele Primăriei vor fi aflate marţi, 9 iunie, când acestea vor fi deschise, moment în care începe analiza tehnică şi financiară. 

Noua iniţiativă continuă programul de reabilitări în cadrul proiectului „Schimbă-ţi viitorul!”, prin care se repară blocurile sociale 9, 10 şi 17. V-am prezentat de curând deznodământul procedurii de atribuire a celor trei lucrări, procedură anulată în cazul blocului 17, unde era cel mai mult de lucru. Ca atare, şi preţul era mai ridicat, estimarea proiectantului fiind de 358.392,30 lei. 

În schimb, contractele pentru blocurile 9 şi 10 au fost adjudecate, pe 28 aprilie, de firma lui Marius Ionescu, Elvamar Struktur. Preţul oferit pentru blocul 9 s-a cifrat la 230.498,83 lei, cu 64.218,35 lei mai puţin faţă de estimarea proiectantului. Iar pentru blocul 10, oferta a avut o valoare de 233.727,30 lei, cu 63.983,92 lei mai redusă faţă de suma estimată de autorul documentaţiei ce a stat la baza achiziţiei. Executantul va asigura finisajele exterioare pe faţade, reabilitarea acoperişului, iar în cazul blocului 9, şi instalaţiile electrice. Magda BĂNCESCU

 

The most visited gambling websites in The UK