Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Astăzi, expiră termenul dat constructorilor interesaţi de o licitaţie privind execuţia instalaţiilor de apă în 16 gospodării de la Schitu

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 631

În acelaşi timp cu municipiul, unde continuă iniţiativele electorale plătite de Uniunea Europeană - reparaţia locuinţelor votanţilor, răsplătiţi pentru prezenţa lor în proiectul „Schimbă-ţi viitorul!” -, administraţia de la Schitu Goleşti se conformează uneia dintre cerinţele impuse de derularea unei iniţiative asemănătoare. În localitatea vecină există o comunitate săracă, pentru care autorităţile locale au accesat o finanţare nerambursabilă, cu ajutorul căreia le branşează locuinţele la apă şi curent. Asta pe lângă multe alte obligaţii asumate de Primărie. 

O primă etapă a acestei sarcini suplimentare la care s-au angajat edilii, pe lângă convingerea consătenilor săraci să se lase calificaţi şi să-şi lase copiii la şcoală, s-a derulat deja. La sfârşitul anului trecut, primarul Tudorel Vasile Miriţă a invitat firmele interesate să se înscrie la o licitaţie având ca obiect realizarea instalaţiilor de apă în aşezarea defavorizată a comunei, vizată de un proiect cu fonduri europene. Solo Forest AG, firmă reprezentată de George Solomon, a fost singura care a răspuns apelului autorităţii contractante către constructorii interesaţi de lucrarea estimată la 324.890,82 lei. Constructorul care şi-a manifestat dorinţa de a pune în practică lucrarea solicitată de autorităţile de la Schitu Goleşti este înregistrat cu sediul social chiar în satul Lăzăreşti, unde se află familiile în sprijinul cărora se derulează programul finanţat de UE. 

„Soluţii concrete pentru probleme reale” urmăreşte, pe lângă calificarea într-o meserie a cursanţilor, care ar fi bine să se şi angajeze, nu doar să colecţioneze diplome, îmbunătăţirea condiţiilor de trai, prin asigurarea principalelor utilităţi: apă şi curent electric, pentru 75, respectiv 62 de gospodării şi reparaţii curente în 32 de gospodării. Administraţia publică s-a angajat prin proiectul manageriat de Nichifor Bălan să realizeze instalaţii de alimentare cu apă: cămine de legătură, branşamente/lucrări de racordare la reţea, apometre, robinete, fitinguri, completare de instalaţii sau instalaţii noi, după caz, plata taxelor şi avizelor necesare. Proiectul cu o valoare de 18.113.358,66 lei, majoritatea fonduri nerambursabile, început în martie 2018, se încheie în martie 2021 şi se adresează celor 600 de persoane din grupul ţintă, majoritatea etnici, provenind din cinci zone marginalizate. 

Pe 19 mai, a debutat cea de-a doua etapă de achiziţie a lucrărilor de realizare de instalaţii de alimentare cu apă (branşamente, completare de instalaţii sau instalaţii noi, după caz), în cadrul proiectului „Soluţii concrete pentru probleme reale”. Serviciul scos la licitaţie de data aceasta, apreciat la valoarea de 88.373,45 lei, constă tot în lucrări de realizare a instalaţiilor de alimentare cu apă, pentru 16 locuinţe. Organizatoarea licitaţiei urmăreşte să aleagă oferta care îi asigură cel mai bun raport calitate - preţ. Aspect în privinţa căruia se va edifica astăzi, când expiră data limită de primire a cererilor de participare, care se vor deschide în această după amiază. M.B.

The most visited gambling websites in The UK