Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Asta e culmea obrăzniciei! Aparatura propusă de Alexe, cu preţuri mai mari, a fost cumpărată în timpul lui Aron

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1795

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2489_1.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2489_2.jpgBrambureala cauzată de tandemul Ţâroiu - Alexe, cu o achiziţie de aparatură aprobată de două ori, pe 18 mai şi pe 28 mai, este cauzată de votarea aceloraşi dispozitive de către Consiliul Local, cu preţuri diferite, unele dintre ele. Diferite, în sensul de a fi majorate, pe fondul optării pentru „o calitate mai bună”, conform argumentelor primarului. Preţurile mai mari s-au ivit odată cu revenirea în funcţie a directorului Nicolae Alexe, care, chipurile, completează propunerile de achiziţii din 18 mai, când Spitalul Municipal era condus, în perioada de interimat, de către Andrei Aron, care este sigur că partea cu „calitatea mai bună” este poveste. Adică aparatura, formată din componentele laboratorului, inclusiv kit-urile, a fost achiziţionată înainte de înlăturarea sa din funcţie, aşadar, Alexe a fost scutit de bătaia de cap cu calitatea produselor. După cum a poveste miroase şi justificarea actualului director, potrivit căreia completează, la recomandarea celor de la laborator, ceea ce s-a achiziţionat în timpul în care a lipsit. Iar suplimentul de cumpărături se face în scopul întregirii liniei de testare. Comparând lista de echipamente aprobată pe 18 mai, când manager era Aron, cu lista înaintată de Alexe pentru şedinţa din 28 mai, nu apare nicio completare de aparatură. Sunt exact aceleaşi aparate pe ambele liste, ceea ce susţine teoria lui Aron, potrivit căruia linia era completă de dinainte ca Ţâroiu să se descotorosească de el. Ceea ce este în plus, prin apariţia lui Alexe în peisaj, sunt nişte sume care scumpesc două dintre dispozitive. Cum le-or fi scumpind, de vreme ce acestea au fost cumpărate… sigur pot explica magicienii cifrelor de la Primărie şi Spital. 

Lista din timpul lui Aron nu se completează deloc în timpul lui Alexe. Doar se umflă nişte preţuri   

În diferendul Aron - Alexe - Ţâroiu, cele mai mari şanse de a fi crezut le are primul, căci îl ajută cele două liste cu aparatură, intrate în Consiliul Local, pe 18 şi 28 mai. Este una şi aceeaşi listă, pe care diferă nişte preţuri, crescute după întoarcerea în postul de director a amicului primarului. Vă amintim care au fost propunerile de achiziţii lansate aleşilor pe 18 mai, când încă la conducere era Andrei Aron, propuneri reluate, cu alte sume, de Nicolae Alexe.

Pentru hotă biologică de înaltă securitate, căreia îi erau alocaţi 53.000 lei, s-a propus o suplimentare cu 45.800 lei, pe 18 mai. La următorul vot pentru acelaşi aparat, pe 28 mai, cheltuiala suplimentară a crescut cu 49.500 lei,  rezultând un preţ total de 102.500 lei. Pentru congelatorul -30 C, s-a propus, pe 18 mai, o cheltuială de 39.000 lei, suplimentată cu 13.000 lei, pe 28 mai. Celelalte aparate, incluse pe lista din 18 mai - hotă simplă PCR (22.800 lei), ultracongelator -80 C (115.040 lei), centrifugă mini spin (7.000 lei), autoclav (30.000 lei) -, figurează din nou, cu aceleaşi valori, şi pe lista lui Alexe, din 28 mai.  

Prilej pentru opozanţii parteneriatului format din primarul Ţâroiu şi directorul Alexe să presupună că se încearcă o dublare a achiziţiei realizate deja. 

După cum cu uşurinţă poate remarca orice vrea să vadă, Alexe nu aduce nicio completare, exceptând-o pe cea de preţ în două cazuri. Astfel, are dreptate Andrei Aron care susţine că linia de testare era completă înainte să fie dat la o parte dintr-o poziţie care dădea speranţe multora că va duce spitalul către normalitatea întâlnită în oraşele civilizate ale ţării. Şi dacă linia este completă, datorită achiziţionării aparatelor enumerate, la preţurile votate pe 18 mai, de ce se cer bani în plus, zece zile mai târziu?! Trebuie să mai spunem că personalul instruit în urmă cu o lună la Institutul „Matei Balş” a fost implicat în achiziţia dispozitivelor, fiind exclusă motivaţia alegerii unor produse care să nu satisfacă din punct de vedere al calităţii.

După votul care le-a dat satisfacţie lui Ţâroiu şi Alexe, s-au trezit şi liberalii să se lamenteze că au fost induşi în eroare, înaintând, sub formă de acuzaţii, mai multe întrebări a căror naştere a fost posibilă şi din cauza lor. Dar, vezi Doamne, greşeala de a nu-l respinge ar fi avut la bază transmiterea materialului „incendiar” cu cinci minute înainte să înceapă şedinţa de Consiliu, fără anexele din care reiese umflarea sumelor. Scuză care nu le scuză amatorismul, căci directoarea Iarca a citit materialul în plen, cu aparate, cu cifre, iar ei aveau posibilitatea să pună întrebări. Şi să facă aceeaşi comparaţie simplă, pe care am făcut-o noi, studiind documentele de la cele două şedinţe. De ce apar aceleaşi aparate? De ce sumele sunt altele? Dar n-au făcut-o. Aşa că lansează întrebări tardive: „1.Cum au putut fi suplimentate sumele pentru achiziţia echipamentelor necesare laboratorului, atâta timp cât acestea au fost achiziţionate deja şi sunt depozitate la Centrul de Afaceri? 2.Va fi achiziţionat încă un rând de echipamente necesare laboratorului şi, dacă da, ce se va întâmpla cu cele existente? 3.De ce nu a fost instalat laboratorul necesar aparatului de testare, până în acest moment? 4.De ce a fost modificată configuraţia laboratorului, atâta timp cât aceasta a fost realizată împreună cu personalul medical care a fost instruit la Institutul „Matei Balş”, după modelul laboratoarelor de acolo? 5.Cine sunt noii furnizori de echipamente şi de ce preţurile sunt dublate?” 

Aşteptăm cu mare interes răspunsurile oferite de destinatari, mai cu seamă că am remarcat că, de la o vreme, Ţâroiu îşi pune scribii la muncă, pentru a-i salva ce se mai poate din imaginea terminată de propriile decizii. Complet lipsite de inspiraţie. Magda BĂNCESCU

The most visited gambling websites in The UK