Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Niciodată, în Consiliul Local Câmpulung n-au fost patru femei. Adriana Mălăncioiu, de la PNL, va avea un mandat de şase luni

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 778

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2488_1.jpgÎntre Lucian Ionescu şi Adriana Mălăncioiu, aflată pe poziţia a 11-a, pe lista PNL au figurat alţi patru liberali: Sălcescu, Dobrescu, Năstase şi Chiţulescu    

Numărul doamnelor în Consiliul Local Câmpulung urcă la patru, o premieră pentru municipiu, care a funcţionat până acum cu două, maximum trei femei în componenţă. Social-democratelor Estera Stămoiu şi Nora Bădescu şi liberalei Anca Dumitrescu li se alătură Adriana Mălăncioiu, al treilea cadru medical femeie din Consiliu.    Joi, 28 mai, după două luni în care au funcţionat în cinci oameni, liberalii au hotărât să completeze locul disponibilizat prin avansarea politică a lui Lucian Ionescu în funcţia de şef al Cancelariei Prefectului. Iniţiativa completării locului nu le-a aparţinut lor, ci, culmea, majorităţii PSD-iste, prin vocea lui Cornel Băjan, care a simţit nevoia unui coleg la Comisia de Urbanism, în care activa Ionescu. În plus, Liviu Ţâroiu spunea că este nevoie de un reprezentant al conducerii legislative a municipiului şi în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”. 

Ambele însărcinări au fost preluate de noua colegă Adriana Mălăncioiu, căreia i s-a făcut o primire călduroasă la şedinţa de joia trecută. Cel mai mare entuziasm s-a simţit în vocea celeilalte asistente medicale din Consiliu, Estera Stămoiu, din partea căreia a răsunat cea mai înflăcărată urare: „Mult succes, Adriana! Ai venit aici în rândurile asistenţilor!” „O să ne dominaţi mâine-poimâine. Asistentelor, să aveţi grijă de primar!”, a adăugat Liviu Ţâroiu, care, în acest an, a cam avut nevoie de îngrijiri medicale.

Revenind la partea solemnă a prezenţei proaspătului ales la prima sa şedinţă ordinară, Adriana Mălăncioiu a depus jurământul în sala de festivităţi a Primăriei, fiind poftită la prezidiu, în rândurile Executivului, cu toate că i se pregătise o măsuţă pentru Biblie şi Constituţie, cu un tricolor alături, lângă scaunele publicului. Cum momentul s-ar fi consumat în spatele camerelor de filmat, iar aleşii aflaţi în videoconferinţă ar fi ratat, vizual, depunerea jurământului de către noua componentă a Legislativului municipal, vicele Blidaru i-a cedat locul liberalei. „Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună credinţă tot ceea ce stă în putinţa şi priceperea mea, pentru binele locuitorilor municipiului Câmpulung. Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”, s-a angajat Adriana Mălăncioiu în faţa câmpulungenilor, pe care îi va sluji în următoarea jumătate de an. 

La alegerile locale din 2016, asistenta medicală a figurat pe poziţia a 11-a a Partidului Naţional Liberal, organizaţia Câmpulung. După Lucian Ionescu, aflat pe locul 6, ultimul intrat în Consiliul Local, urmau inginerul Radu Sălcescu, avocatul Andrei Dobrescu, inginerul Minu Năstase şi ofiţerul Constantin Chiţulescu. Cu excepţia lui Năstase, ceilalţi trei au mai avut experienţe în Consiliul Local Câmpulung, dar, probabil, n-au fost tentaţi să le repete. M.B.

The most visited gambling websites in The UK