Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La Bughea de Jos, planurile legate de reţeaua de gaz sunt de punere în funcţiune până la sfârşitul anului

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 941

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2485_55.jpgPoate, cea mai importantă investiţie de la Bughea de Jos, şi ca valoare, dar şi ca solicitări şi aşteptări ale cetăţenilor, care au stat la baza iniţierii ei, este reţeaua de gaze naturale. Este vorba despre înfiinţarea acestui sistem de utilităţi inexistent în multe vecinătăţi ale municipiului, inclusiv pe un teritoriu destul de întins al Câmpulungului. Şefii de administraţii de la ţară lasă impresia că se mişcă ceva mai bine decât omologul Ţâroiu, care şi-a propus şi el câteva extinderi ale reţelei la periferii atractive pentru concetăţenii sau străinii de aceste locuri, interesaţi să construiască reşedinţe temporare sau permanente. Şi-au planificat să aducă această utilitate indispensabilă unui trai civilizat primarii de la Bughea de Sus, Bughea de Jos, Valea Mare Pravăţ, Godeni, Stoeneşti, Cetăţeni, Berevoeşti, dar intenţii similare există şi în colţuri mai îndepărtate ale Muscelului, în comunele dinspre Mioveni. De asemenea, primarul de la Schitu Goleşti, unde gazul există de mai mult timp, are cel mai consistent program de extindere a infrastructurii în care investeşte an de an. 

Cea mai recentă comunicare pe acest subiect provine de la Bughea de Jos, ai cărei locuitori au fost anunţaţi de primarul Dorel Tănăsescu, unul dintre edilii care au accesat fonduri pentru derularea proiectului de introducere a reţelei de gaze naturale, că investiţia planificată se află în faza finală de obţinere a avizelor. Pe 15 mai, la Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea Piteşti a fost înregistrată cererea Primăriei, care a solicitat avizul de gospodărire a apelor pentru „Înfiinţare de reţea de distribuţie a gazelor naturale, în comuna Bughea de Jos, judeţul Argeş”, din bazinul hidrografic Argeş, sub-bazinul Râului Târgului - Râul Bughea. „Realizarea lucrărilor propuse prin proiect urmează să înceapă la data de 1 iunie 2020, iar punerea în funcţiune, de la data de 31 decembrie 2020.”, sunt termenele ţintite prin proiectul programat în acest an. 

Informarea edilului a stârnit, pe lângă entuziasmul bughenilor că scapă de sobele şi centralele cu lemne, şi oferte de voluntariat din partea unor consăteni dispuşi să dea la lopată, la săparea şanţurilor. 

Se dotează şi amenajează cabinetul stomatologic     

Alt punct al listei de investiţii a acestui an, a cărui implementare avansează, este amenajarea unui cabinet stomatologic, obiectiv realizat graţie unei finanţări nerambursabile. Banii de la Uniunea Europeană sunt alocaţi autorităţilor de la Bughea de Jos prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. „Urmarea avizului favorabil dat de C.R.F.I.R. (n.r. Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale), pentru achiziţie, din această săptămână, vom începe, cu fonduri europene şi locale, procura unitului dentar, instrumentalului sanitar şi mobilierului necesar pentru dotarea cabinetului stomatologic, ce va fi amenajat la dispensarul medical din comună. Doresc finalizarea, în procent cât mai mare, a proiectelor de investiţii începute, până la sfârşitul mandatului care este aproape, când veţi stabili cine va mai continua.”, este mesajul lui Dorel Tănăsescu, ale cărui şanse să continue încă patru ani la conducerea comunei sunt destul de ridicate. Mai ales că predecesorii săi n-au realizat nici pe sfert din câte a făcut acesta într-un mandat. M.B.

The most visited gambling websites in The UK