Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarul de la Schitu Goleşti nu aşteaptă după Guvern. Miriţă a achiziţionat tablete pentru câţiva copii care dau examene

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1448

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2483_20.jpgPrimarul Tudorel Vasile Miriţă nu stă după autorităţile judeţene şi centrale, care dezbat cum vor asigura accesul la şcoala on-line al copiilor cărora posibilităţile materiale ale familiilor nu le permit tablete ori telefoane performante. Mulţi şcolari, neavând calculatoare, nu beneficiază nici de conexiune la internet. Probabil că sunteţi la curent cu intenţiile declarate ale Guvernului Orban de a folosi bani din fondul de rezervă pentru achiziţionarea de dispozitive conectate la internet, necesare lecţiilor desfăşurate la distanţă, dar elevii care susţin Testele Naţionale şi Bacalaureatul nu pot aştepta până la punerea în practică a ideii trâmbiţate pe posturile tv. Propuneri au plecat şi din teritoriu către centru: Dan Manu, şeful Consiliului Judeţean Argeş, a cerut permisiunea guvernanţilor să folosească fondurile destinate susţinerii programului „Laptele şi cornul”, dacă tot sunt şcolile închise, pentru achiziţia de device-uri indispensabile cursurilor online.

Până se hotărăsc politicienii din administraţia publică centrală cum vor sprijini copiii nevoiaşi ca să nu rămână în urmă cu lecţiile, primarul de la Schitu Goleşti a întreprins o investiţie menită să-i ajute măcar pe cei care dau examene de absolvire peste o lună. Pe 8 mai, Primăria a întreprins o achiziţie în valoare de 2.293,83 lei, pentru „servicii de telefonie mobilă şi tablete Alcatel, pentru patru elevi din clasa a VIII-a ai Şcolii Gimnaziale nr.1 Schitu Goleşti, în vederea desfăşurării online a procesului de predare - învăţare - evaluare.” Obiectul contractului pentru serviciile de telefonie mobilă a fost atribuit direct companiei Telekom Romania Communications SA şi este descris astfel pe portalul achiziţiilor întreprinse de instituţiile bugetare: „4 MOBILE; Plan tarifar cu minute şi SMS-uri nelimitate în reţelele Telekom Romania, în toate reţelele naţionale şi în Roaming Grup 0 (SEE) şi minute nelimitate în reţelele internaţionale fixe Europa, reţele fixe şi mobile SUA, Canada şi Israel şi trafic de date naţional nelimitat inclus în abonament efectuat la o viteză maximă estimată în 4G de 150 Mbps descărcare (downstream) şi 50 Mbps încărcare (upstream). Traficul de date naţional poate fi utilizat şi în Roaming Grupa 0 (SEE), conform Roaming Avantaj. Pentru a asigura stabilitatea şi disponibilitatea serviciului, conţinutul de tip video va fi disponibil la un profil cu rezoluţia de maxim 480p şi 1.5 Mbps. Perioada contractuală - 3 luni. Preţ total lunar - 20 euro fără TVA (1 EURO = 4,8242 lei).” În afara celor trei luni în care elevii au accesul la internet asigurat, Primăria le-a procurat patru tablete Alcatel (1T7 3G7”, 1GB RAM, 16GB ROM, 1024*600 TFT, BT 4.2, Cam 2.0Mp, 3G/UMTS, Black), la 84,9 euro/bucata, de unde rezultă un cost total de 339,57 euro. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK