Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarii fac proiecte. La Dâmbovicioara şi Boteni, de canalizare, la Schitu şi Dârmăneşti, săli de sport

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 928

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2480_14.jpgMai mulţi primari musceleni pregătesc terenul unor investiţii propuse fie a le începe, fie a le şi finaliza în acest an, în cazul lucrărilor mai mici. Însă, înainte de a trece la treabă, au nevoie de proiecte, care consumă şi timp, consumă şi bani. Zeci de mii de lei se duc pe documentaţiile obligatorii la toate acţiunile investiţionale ale administraţiilor locale. Edilii din zona noastră colaborează mai mult cu proiectanţi de la Piteşti, pe care îi cunosc graţie asocierii lor cu constructorii participanţi la licitaţiile la care execuţia este “la pachet” cu proiectarea. Între nume cu notorietate se face cunoscută şi firma fostului primar de la Câmpulung, Sorin Buta, care a prins, de curând, ceva de lucru, în materie de proiectare, pe la Schitu Goleşti.       

DÂMBOVICIOARA

Dumitru Secăreanu este ocupat, în această perioadă, cu refacerea unei documentaţii necesare punerii în practică a unei investiţii în infrastructura de utilităţi. Pe 24 aprilie, primarul de la Dâmbovicioara a contractat o firmă din Piteşti, pentru două studii privind reţeaua de canalizare. Prima sarcină încredinţată direct societăţii Proiect Infra 2005 SRL, la preţul de 11.245,50 lei, priveşte actualizarea proiectului de canalizare a apelor uzate menajere, cu respectarea următoarelor cerinţe: actualizarea ridicării topo cu viza Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, studiu geotehnic, studiu de fezabilitate actualizat, documentaţii tehnice pentru obţinerea certificatului de urbanism, avize, acorduri, etc. 

În aceeaşi zi, aceluiaşi proiectant piteştean i s-a atribuit serviciul de întocmire a studiului de fezabilitate tot pentru o canalizare de ape uzate menajere, la preţul de 13.625,50 lei.   

SCHITU GOLEŞTI 

O lucrare de proiectare a fost bifată ca atribuită unui specialist care se va ocupa de întocmirea ei şi la Schitu Goleşti. Primarul Tudorel Vasile Miriţă continuă colaborarea cu firma fostului primar Sorin Buta, care va îndeplini două angajamente obţinute în localitatea vecină. Primul contract atribuit direct, pe 24 aprilie, are ca obiect refacerea proiectului tehnic al investiţiei în „Sală de sport  la Şcoala Gimnazială Lăzăreşti”. Corectura adusă documentaţiei are la bază o solicitare de clarificări primită de la ADR Sud Muntenia, care nu face altceva decât să lungească punerea în practică a proiectului. Proiect care ar fi putut fi accelerat într-o perioadă în care şcolile îşi vor redeschide porţile, exceptând clasele terminale, abia la toamnă. Aşadar, timp berechet pentru reabilitări şi construcţii noi la instituţiile de învăţământ, unde şantierele nu vor fi perturbate de prezenţa şcolarilor. Această primă comandă lansată de Primăria Schitu Goleşti societăţii de proiectare câmpulungene Global Proiect Consult SRL impune o cheltuială de 3.570 lei. 

Al doilea serviciu prestat de SRL-ul din municipiu pentru administraţia publică a vecinilor noştri constă în proiectare şi întocmirea expertizei tehnice necesare obiectivului „Consolidarea şi supraînălţarea grupului sanitar la Şcoala Gimnazială nr.1 Schitu Goleşti”. Astfel, se îndeplineşte atât o dorinţă a autorităţilor locale, preocupate de condiţiile pe care sunt obligate să le asigure elevilor şi dascălilor, dar şi o cerinţă a şefului judeţului, Dan Manu, care a avut ca prioritate de rezolvat în teritoriu toaletele şcolilor din mediul rural. De aceea Consiliul Judeţean a şi alocat, repetat, fonduri Primăriilor care au reclamat că n-au cu ce să rezolve această chestiune de igienă publică. 

La Schitu Goleşti, primarul Miriţă scapă de misiune în acest an, mărind grupul sanitar al şcolii centrale. Deocamdată, a contractat, pe 27 aprilie, proiectarea, documentaţia costând bugetul comunei 17.850 lei.  

DÂRMĂNEŞTI

A treia Primărie care dislocă fonduri pentru proiectare, în această perioadă, este cea de la Dârmăneşti. Cheltuiala lui Emilian Ciolan, de 49.980 lei, depăşeşte costurile antrenate de colegii săi în situaţii oarecum asemănătoare. Pe ce se duc aceşti bani? Pe servicii de proiectare în faza studiu de fezabilitate sau documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii, studiu geotehnic, expertiză tehnică, ridicare topo, documentaţie tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire, avize, toate acestea fiind necesare pentru realizarea unei săli de sport la Şcoala Dârmăneşti. Lucrarea i-a fost atribuită direct, pe 23 aprilie, unui proiectant din Piteşti, Consulting Urban Proiect Grup SRL. 

BĂLILEŞTI 

Li se alătură colegilor amintiţi mai înainte Cătălin Victor Turturică, de la Bălileşti, care a întreprins o cheltuială comparabilă cu a omologului de la Dârmăneşti. 46.410 lei este valoarea achiziţiei directe finalizate pe 22 aprilie, în favoarea cunoscute firme piteştene Proiect Infra 2005 SRL. Administraţia comunei pregăteşte amenajarea albiei unui pârâu cu structură carosabilă, pentru care are nevoie, înainte de a trece la execuţia lucrării, de ridicare topo, studiu de fezabilitate, studiu geotehnic cu verificare AF, documentaţii tehnice pentru obţinerea certificatului de urbanism, avize, acorduri. 

BOTENI

Tot o firmă din Piteşti este alegerea primarului Vasile Leau, preocupat, aidoma edililor enumeraţi, de asigurarea documentaţiilor necesare îndeplinirii unui proiect de amploare. Extinderea reţelei de canalizare a apelor menajere în Boteni este investiţia pentru care şeful Executivului a băgat mâna în buzunarul public, pentru a cheltui, momentan, pe nişte studii. Costul convenit cu SC Future Project Construct SRL, prin achiziţia de servicii din 27 aprilie, este de 11.900 lei, sumă care acoperă următoarele solicitări ale autorităţilor locale: întocmirea documentaţiei tehnice pentru obţinerea avizului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Bucureşti pentru reţele electrice, fibră optică, reţele de gaze naturale, alimentare cu apă, canalizare; stabilirea soluţiei tehnice; memoriu tehnic de specialitate, plan de situaţie, profile transversale, verificare de proiect de către un specialist atestat de Ministerul Lucrărilor Publice.

În aceeaşi zi şi cu aceeaşi firmă s-a încheiat contractul şi pentru proiectul tehnic al branşamentelor la gospodăriile populaţiei şi extinderea reţelei de canalizare la Boteni. Documentaţia predată va conţine: documentaţia tehnică în vederea obţinerii autorizaţiei de construire, proiect tehnic şi verificare tehnică. Future Project Construct SRL va primi în contul acestor prestaţii 17.850 lei. M.B. 

 

The most visited gambling websites in The UK