Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Oficial, preţul lucrării la Piaţa Primăriei sare de la 6,4 milioane lei, la 7,5 milioane lei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1671

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2473_18.jpgÎn locul unei inaugurări a primului fragment finalizat de primarul Liviu Ţâroiu din „defunctul” proiect al regenerării urbane, cifrele investiţiei de amenajare a Pieţei Primăriei ajung din nou în Consiliul Local. În dezamăgitoarea lucrare, soldată cu un aspect fad, gri şi sărăcuţ, cea mai săltăreaţă a fost valoarea contractului, care s-a modificat de la 6,4 milioane de lei, suma cu care Group Concif şi Ratelen Construct au câştigat licitaţia, la 7,5 milioane de lei. Păcat de banul aruncat! Căci finalitatea unei investiţii chinuite nu e cine ştie ce. Să nu ne pripim cu concluzia unei aşteptări care n-a meritat, căci urmează accesoriile (sau zorzoanele) proiectului, care vor înviora imaginea stearpă din prezent: băncuţe, coşuri de gunoi, flori şi jeturile de apă ale fântânii arteziene care, odată pusă în funcţiune, nădăjduim că nu va fi folosită şi ca spălătorie de cutezătorii intraţi cu maşinile pe pietonalul care a dat, în câteva rânduri, mâncărimi de roţi. 

Astăzi, aleşilor li se cere să se aplece din nou asupra indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei „Amenajarea Pieţei Primăriei Câmpulung”, care are o valoare actualizată, ca urmare a conformării prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.114/2018, privitoare la salariul minim obligatoriu în activitatea de construcţii, la care se adaugă „lucrările suplimentare dovedite ca fiind necesare a se executa.” Astfel, valoarea totală a proiectului saltă foarte mult, faţă de valoarea cu care s-a câştigat contractul, la 7.560.625,75 lei, din care construcţii + montaj, 7.329.147,33 lei. Executanţii din Stoeneşti şi Cetăţeni, două firme ale familiei Răuţoiu, care a obţinut la Câmpulung, de când este Liviu Ţâroiu primar, cele mai costisitoare contracte, toate întârziate, au câştigat licitaţia pentru Piaţa Primăriei cu 6.412.000 lei. Magda BĂNCESCU

The most visited gambling websites in The UK