Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Pregătiri de coronavirus la Lereşti. S-au cumpărat dezinfectanţi la Primărie, iar After School Voineşti a fost igienizat

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1720

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2469_18.jpgDupă cum am remarcat, studiind cele mai recente contracte de achiziţii ale Primăriilor muscelene, edilii n-au dat buluc la cumpărături impuse de posibilitatea propagării coronavirusului în teritoriu. Ipoteză deloc greu de realizat, în condiţiile în care, şi dintre muscelenii plecaţi în afară, unii s-au întors acasă, expunându-şi familiile unor riscuri previzibile. Doar primarii de la Câmpulung şi Lereşti ce s-au manifestat mai prevăzători şi-l putem adăuga acestora şi pe colegul de la Mihăeşti, care a cumpărat un bidon de dezinfectant. Ca să fie, căci n-are cum să dezinfecteze o instituţie cu cinci litri de soluţie, operaţiune care trebuie repetată la intervale dese, dacă ţii la o protecţie adevărată. 

Marian Toader s-a conformat directivelor de asigurare a măsurilor de prevenţie, pentru subalterni şi cetăţeni, achiziţionând, pe 11 martie, un pachet compus din dozator antibacterian şi dezinfectant biocid, la 5 litri. Primăria a plătit 711,62 lei pe pachetul de produse descrise astfel de furnizor: „Dozatorul de dezinfectant Jofel Antibac face parte din gama „AITANA” şi este un produs revoluţionar, care a fost creat pentru a asigura cel mai înalt nivel de igienă. Materialul este realizat prin SteriTouch®, o tehnologie patentată de sterilizare cu ajutorul ionilor de argint. Avantaje: asigură protecţie antibacteriană şi antimicrobiană pe toate suprafeţele cu care se poate intra în contact; reduce riscul contaminării încrucişate cu germeni precum MRSA, E-coli sau Salmonella, etc.; protecţia este asigurată permanent, nu dispare de-a lungul timpului sau după curăţare, întrucât SteriTouch® nu este o peliculă aplicată materialului, ci face parte din componenţa sa. Caracteristici tehnice: fabricat din ABS de înaltă calitate; se închide cu cheie; vizibilitate a întregii cantităţi de săpun disponibilă; capacitate: 900 ml; rezervor interior transparent şi detaşabil; presiunea de apăsare a butonului: 2,4 kg; dozare: 1 ml de dezinfectant; dimensiuni: înălţime 23,5 cm, lăţime 13 cm, adâncime 10 cm. Se recomandă atât pentru spaţii publice aglomerate, cât şi pentru colectivităţi restrânse, unde sunt implementate norme stricte de igienă. Durata medie de utilizare: 7 ani. Garanţie: 3 ani. Ydal Mec este un dezinfectant de grad înalt, fără clătire, pentru dezinfectarea rapidă a mâinilor şi a suprafeţelor, inclusiv a celor din industria alimentară. Acest dezinfectant deţine simultan 3 avize biocide (eliberate de Ministerul Sănătăţii - Comisia Naţională pentru Produse Biocide). Este foarte delicat cu pielea, ceea ce îl face ideal pentru utilizarea zilnică. Nu conţine parfumuri şi nici agenţi cu acumulare pe termen lung, ce pot produce iritaţii ale pielii. Se recomandă atât pentru spaţii publice aglomerate, cât şi pentru colectivităţi mai restrânse (birouri, cabinete medicale, baruri, restaurante). Ambalare: bidon 5 litri.” La Lereşti s-au cumpărat, deocamdată, două bidoane.  

Alte achiziţii întreprinse de vecini, posibil, cu legătură cu nefericita situaţie care a dat peste cap viaţa şi în ţara noastră, la fel ca peste tot în lume, sunt legate de After School Voineşti. Pe 12 martie, Primăria a încheiat două contracte cu firma câmpulungeană Pet Electric Global SP, unul pentru servicii de deratizare pe o suprafaţă de 200 metri pătraţi, altul, pentru dezinsecţie şi dezinfecţie, pe 600 metri pătraţi. Igienizarea spaţiului destinat şcolarilor nu costă decât 476 lei, un preţ prea mic pentru a pune copiii în siguranţă, mai ales în aceste vremuri tulburi, în care panica i-a cuprins pe mulţi dintre semeni. 

Pet Electric Global oferă „servicii de dezinsecţie şi dezinfecţie la clădiri ale instituţiilor publice şi private, cămine aferente reţelelor de alimentare cu apă, parcuri, spaţii verzi, subsoluri, depozite de deşeuri, părţi comune ale clădirilor tip condominii, case, blocuri.”  “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK