Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarul de la Schitu Goleşti, Tudorel Vasile Miriţă: „Estimez că, în maxim 24 de luni, şi satul Loturi va avea gaze”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1323

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2467_11.jpgÎn timp ce câmpulungenii de la periferiile municipale lipsite de reţea de gaz stau cu inima strânsă, în aşteptarea investiţiilor promise de autorităţi aflate în campanie electorală, la Schitu Goleşti, planurile de a aduce conducta în toată localitatea se mişcă într-un ritm alert. La Câmpulung, nu numai că lipseşte voinţa de a mulţumi un electorat mai puţin consistent decât cel din cartierele adunate în jurul centrului, dar lipsesc şi banii! Doar strada Maramureş şi, parţial, Şoseaua Naţională au fondurile asigurate în bugetul acestui an, restul arterelor puse pe lista de investiţii, ca să fie, sunt poveşti de păcălit votanţii. 

La vecinii noştri, programul de lucrări al acestui an cuprinde, după cum v-am mai informat, două proiecte de extinderi de reţea. Primul: în satul Loturi şi strada Valea Neagră din satul Valea Pechii, pentru care a şi fost contractat deja specialistul care va elabora studiul de fezabilitate. Pe 2 martie, a fost contractă firma Flami Gaz Sto SRL, din Ştefăneşti, care, la preţul de 37.485 lei, va lucra pentru Primărie documentaţia necesară punerii în practică a lucrării. 

Al doilea proiect, unul de anvergură, priveşte extinderea reţelei de alimentare cu gaze în satele Schitu Goleşti, Lăzăreşti şi Valea Pechii. Lucrare beneficiară în bugetul acestui an a 200.000 lei, dintr-un total de 591.000 lei, din care, până la sfârşitul lunii decembrie 2019, s-au cheltuit 391.000 lei. Pentru consătenii interesaţi de ritmul în care se mişcă autorităţile locale în aplicarea acestor programe care, în esenţă, dezvoltă localitatea, ridicând nivelul de confort al cetăţenilor şi, totodată, atrăgând activităţi comerciale, având asigurată infrastructura de utilităţi, primarul Tudorel Vasile Miriţă face o comunicare pe pagina personală de socializare: „În momentul de faţă, este în lucru studiul de fezabilitate pentru extinderea reţelei de gaze pentru Valea Neagră şi Loturi. Până pe 15 mai, cererea de finanţare se va depune la Ministerul Lucrărilor Publice, valoarea de finanţare fiind de 1,3 milioane lei, pentru 3 kilometri de reţea. Estimez că, în maxim 24 de luni, şi satul Loturi va avea gaze.”

Recentul anunţ al edilului de la Schitu Goleşti a făcut referire şi la proiectul de canalizare pentru satele Valea Pechii şi Loturi, investiţie pentru care autorităţile au realizat deja studiul de fezabilitate. Documentaţia va fi depusă, conform precizărilor primarului, pentru a accesa fonduri europene în exerciţiul financiar 2021-2027. „Lucrările de canalizare sunt cele mai complexe şi cele mai costisitoare şi nu pot fi susţinute din bugetul local. Încercăm, în timp, să rezolvăm cât mai multe investiţii, dar este evident că nu se pot face toate de-odată.”, a conchis primarul Miriţă. 

 

The most visited gambling websites in The UK