Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Chiar este excelentă colaborarea dintre primar şi consilieri. Anul trecut, aleşii nu i-au respins nicio hotărâre

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1248

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2466_5.jpgSinteza activităţii de peste an a conducătorului Câmpulungului, un document copy-paste de la un an la altul, în care, repetăm, se schimbă doar cifrele, cu menţinerea aceluiaşi text, precizează, de când este primar Liviu Ţâroiu, că între primar şi Consiliul Local există o colaborare excelentă. Un lucru asupra căruia ziarul nostru a insistat de fiecare dată când v-a îndemnat să nu vă lăsaţi păcăliţi de orăcăiala din Consiliul Local, un circ ieftin pentru naivii care cred în noţiunile de „putere” şi „opoziţie” în cazul Câmpulungului. La noi funcţionează o frăţie din interes între toţi politicienii de la toate partidele, care chefuiesc împreună, se pupă, se îmbrăţişează, iar pe cei care votează îi prostesc că sunt în tabere rivale. Exclus. După vorba din bătrâni „o mână spală pe alta”, aşa şi în administraţia publică locală, îşi fac unii altora avantaje, interese, facilităţi. Căci dacă opoziţia era pe bune, erau de mult reclamate unde trebuie contractele îndoielnice ale Primăriei Câmpulung. 

Deşi indemnizaţiile aleşilor au crescut odată cu salariul primarului, din care încasează 10%, conducătorul Câmpulungului le dă din ce în ce mai puţin de muncă. În 2019, şeful Executivului a convocat 18 şedinţe ale Consiliului Local (12 ordinare, 2 de îndată şi 4 extraordinare), faţă de cele 26 de dezbateri organizate în 2018 (12 ordinare, 12 de îndată şi 2 extraordinare). La fel ca în anii anteriori, numai primarul a iniţiat proiecte de hotărâri, aleşii neavând nicio iniţiativă. În 2019, propunerile primarului au fost în număr de 155, dintre care 145 au fost aprobate, 5 amânate şi 5 retrase. Motiv pentru cel/cea care a redactat raportul primarului să menţină exprimarea pe care o regăsim şi în precedentele informări anuale: „colaborarea excelentă existentă între primar şi Consiliul Local având impact în rezultatele întregii instituţii.”

În 2018, conţopiştii Primăriei au asudat mai mult, probabil, din cauza întrunirilor de îndată al căror număr l-a egalat pe cel al ordinarelor, redactând şi înaintând Consiliului, pentru aprobare, 209 proiecte de hotărâri, dintre care 199 aprobate, 3 respinse, 3 amânate şi 4 retrase. La fel de des ca în 2018 s-au văzut aleşii cu primarul şi în 2017, an în care au fost chemaţi la şedinţe tot de 26 de ori. 12 au fost ordinarele aferente fiecărei luni a anului, depăşite de cele 13 convocări de îndată, plus o extraordinară. Şi acum trei ani s-a muncit mai mult ca anul trecut, fiind pregătite pentru votul în Consiliul Local 182 de proiecte de hotărâri, dintre care 168 au fost aprobate, 5 respinse, 2 amânate şi 7 retrase. 

În spiritul colaborării excelente, care risca să fie compromisă din cauza invitaţiilor mult prea dese, la şedinţă, ale primarului, acesta a ţinut cont de lamentările consilierilor de a fi scutiţi de întruniri pe „nepusă masă”, neplătite pe deasupra. Astfel, gazda şi-a rărit obiceiul cu şedinţele de îndată, care, în 2019, n-au fost decât două. M.B.

The most visited gambling websites in The UK