Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Banii salvaţi graţie nimicului alocat de judeţ nu intră doar în reţeaua de gaz, ci şi într-un acoperiş distrus de vijelie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 916

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2463_14.jpgAdministratorii celui mai mare buget din istoria Câmpulungului au prăpădit complet rezervele locale 

„Generozitatea” autorităţilor de la judeţ faţă de bugetul local al Câmpulungului a fost trădată de alocarea a 130.000 lei, cu destinaţie clară: extinderea reţelei de gaz pe strada Maramureşului, o arteră amplasată la marginea cartierului Vişoi, în zona de case, pornind de sub podul de la Industrial. Atât a alocat Consiliul Judeţean municipiului, cu o zi înainte de aprobarea bugetului local, moment consumat joi, 20 februarie 2020. Executivul a şi „executat” împărţirea sumei disponibilizate din bugetul local, graţie “nimicului” alocat de judeţ. Deşi la ce apetit de cheltuieli, de ordinul milioanelor de lei, au şefii Primăriei Câmpulung, e o minune că au reuşit să împartă flecuşteţul înlocuit de suma primită de la CJ. Deşi normal era ca banii rămaşi în excedent să fie folosiţi în totalitate pentru investiţia în reţea de gaz, mai cu seamă că municipalitatea nu are asigurată finanţarea integrală pentru lucrările acestui an - pentru cinci din cele şapte străzi programate nu are bani deloc în bugetul din 2020 -, aleşii au hotărât să direcţioneze o parte din ei către o situaţie de urgenţă cauzată de vijelia din 5-6 februarie. Acoperişul atelierului-şcoală al Colegiului Tehnic a suferit stricăciuni în timpul furtunii de Cod Roşu, prin urmare directoarea Adriana Nedelcu a cerut şi obţinut fondurile necesare reparaţiilor. Le primeşte datorită proaspătului sprijin acordat de Consiliul Judeţean, strict pentru gaze. Beneficiarul îl utilizează şi în alt scop, iar motivul este lesne de intuit: a ajuns la fundul sacului şi, în lipsa unor rezerve, nu poate susţine costurile unor pagube cauzate de neprevăzut. 

Fiind campanie electorală, politicianul din fruntea Primăriei minte electoratul că bagă gaze pe şapte străzi. Deşi n-are decât o parte din bani, pentru două     

Ceea ce opoziţia a etichetat drept „o fuşereală tipică Primăriei Câmpulung” a constituit dovada iresponsabilităţii consumării banului public de către actuala administraţie, care, timp de patru ani, a avut pe mână cel mai mare buget din istoria Câmpulungului, culminând cu cel 2020, nemaiatins vreodată de un predecesor. Şi cu toate acestea, Primăria n-are bani de un amărât de acoperiş, fiind nevoită să sacrifice alocarea iniţială din bugetul local, pentru aducerea infrastructurii de gaz pe strada Maramureşului. 

În bugetul din 2020, figurează - mai mult de formă, neavând prevăzute sumele necesare execuţiei lucrărilor, cu excepţia uneia singure - şapte străzi, pe care, în acest an, ar trebui să ajungă reţeaua de gaz. Conducătorul Câmpulungului asigură că, în 2020, în mod sigur, locuitorii arterelor pe care le vom enumera în continuare vor avea gaz, căci termenul investiţiilor este de nouă luni de la data semnării contractelor de execuţie. Din acest an, au rămas zece luni şi niciun contract de execuţie, ca urmare a licitaţiilor pe care trebuie să le organizeze Distrigaz, nu s-a semnat. Prin urmare, sunteţi naivi dacă mai daţi crezare minciunilor proferate de la vârful Primăriei, unde campania electorală se manifestă prin înşelarea populaţiei cu ceea ce o doare mai tare.

Iată în continuare unde se extinde, în teorie, sistemul de distribuţie a gazelor naturale şi ce sume sunt necesare Primăriei pentru punerea în practică a acestor lucrări care constau în realizarea proiectului tehnic şi execuţie. Pentru Şoseaua Naţională (2.950 ml) sunt alocaţi, în 2020, din excedentul bugetar, 500.000 lei, dintr-un total necesar de 1.219.150 lei. Investiţia pe strada Grigore Alexandrescu (1.800 ml) costă 647.310 lei, suma necesară, care figurează în bugetul local doar sub formă de credit de angajament. Ceea ce înseamnă că, în acest moment, Primăria nu are aceşti bani. Situaţie similară şi pentru străzile Pârşeni (410 ml): 138.460 lei; Valea Unchiaşului (2.015 ml): 940.950 lei; Profesor Gheorghe Mitu (800 ml): 262.420 lei; Drăceşti (1.230 ml): 403.070 lei. 

Strada Maramureş, la fel ca Şoseaua Naţională, a beneficiat, în bugetul acestui an, de o parte din suma necesară extinderii conductei pe cei 440 ml: 138.590 lei, dintr-un total de 144.430 lei. 

Paguba Industrialului diminuează valoarea investiţiei în reţea de gaz  

Venind cei 130.000 lei de la Consiliul Judeţean, autorităţile de la Câmpulung au retras alocarea proprie, pentru strada Maramureş. Însă disponibilul nu va fi consumat în totalitate pentru reţeaua de gaz, cum a fost programat iniţial, la creionarea bugetului,  ci numai 71.000 lei. De ce? Fiindcă a apărut o urgenţă la Colegiul Tehnic, unde rafalele de o violenţă extremă, din 5-6 februarie 2020, au distrus acoperişul halei atelierului-şcoală. Având rezerva locală sleită, banii salvaţi prin ajutorul de la judeţ, în loc să fie folosiţi conform destinaţiei stabilite - gaz pe strada Maramureş -, a fost „vânturat” şi colo, şi dincolo. Adică un pic la gaz, un pic la acoperiş, ca să nu înţelegi nimic, nici de bani, nici de lucrările propuse.   

„Noi prevăzusem în lista de investiţii 138.000 lei pentru extinderea de gaze pe strada Maramureş. Întrucât astăzi (n.r. joi, 20 februarie 2020) am primit adresa cu repartizarea expresă din impozitul pe venit, care se află la dispoziţia Consiliului Judeţean, a trebuit să introducem modificarea în buget, a explicat directorul economic Violeta Iarca. În acest fel, suma de 130.000 lei, prevăzută din excedentul bugetar, a fost disponibilizată. În urma solicitării Colegiului Tehnic, 59.000 lei au fost repartizaţi pentru reabilitarea acoperişului deteriorat în urma calamităţii naturale, iar 71.000 lei suplimentează obiectivul de investiţii „Extindere reţele de gaze pe Şoseaua Naţională”. Celor 5000.000 lei, cât aveam iniţial prevăzut în buget, am adăugat cei 71.000 lei. Devizul general estimat al acestei lucrări era 1.194.000 lei, noi pusesem 500.000 lei, credite bugetare, şi am completat cu 71.000 lei.”

Infrastructura de gaz pe Şoseaua Naţională, care beneficiază de suplimentul de 71.000 lei, este programată să se realizeze în două etape: prima, până la Şcoala 4, iar a doua, finanţată din fonduri europene, primite de GAL Câmpulung Muscel, de la barieră, până la Grădişte. Proiectul, susţin autorităţile, se va derula într-un termen de nouă luni, ceea ce înseamnă că, în nouă luni, trebuie să găsească soluţia de finanţare integrală, căci plata nu se face pe parcurs, ci la sfârşitul lucrării. Şeful Primăriei, care n-a obţinut mai nimic de la superiorul său de la judeţ, „abureşte” comunitatea că va recupera cheltuielile întreprinse pentru repararea stricăciunilor pricinuite de furtună, solicitându-le Prefecturii şi Consiliului Judeţean. Dar până vin alţi bani, îi foloseşte pe ai noştri, deoarece repararea acoperişului atelierului de la Industrial nu suportă amânare. Gazele, da. Magda BĂNCESCU

 

The most visited gambling websites in The UK