Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Firmele Siacons Eurotrust şi Andsecom Intexim repară stricăciunile produse de vijelie la Şcoala Albeştii de Muscel

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 933

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2462_20.jpgÎnlocuirea acoperişului şi a coşului de fum distruse de vânt generează o cheltuială de aproape 85.000 lei

De nevoie, primarul Mihai Cătălin Manta a intrat la cheltuieli neprevăzute, impuse de dezastrul lăsat în urmă de teribila furtună din noaptea de 5 spre 6 februarie 2020. Instituţia publică cea mai afectată din Muscel, la fenomenele meteo nemaivăzute în zona noastră, a fost Şcoala Albeştii de Muscel, de pe care vântul a smuls acoperişul şi l-a prăvălit peste casele aflate peste drum. În afara instituţiei de învăţământ, s-au ales cu pagube şi familiile din vecinătate, care s-au trezit cu resturile învelitorii în curţile lor. Profesionalismul constructorilor din zilele noastre a picat testul rezistenţei, la viscolul care a lăsat fără capac şcoala trecută prin reparaţii capitale în intervalul 2006-2007. Perioadă de când datează şi acoperişul făcut bucăţi în urmă cu trei săptămâni. Ce-l intriga pe directorul Marcelică Bizon era faptul că localul şcolii vechi n-a păţit nimic, în schimb, s-a exfoliat în totalitate învelitoarea de pe localul şcolii noi, situaţie pusă de acesta pe faptul că este mai înalt, având şi etaj. O fi şi înălţimea de vină, dar nici firmele nu se „omoară” să facă un lucru de calitate.

Pe 14 şi pe 19 februarie 2020, primarul comunei vecine a întreprins două achiziţii de lucrări, prin intermediul site-ului de profil. Primul contract atribuit direct l-a încheiat cu firma Siacons Eurotrust SRL, din Câmpulung, care va presta lucrări de reparaţii la acoperişul Şcolii Gimnaziale nr.1 Albeştii de Muscel. „În regim de urgenţă”, este condiţia impusă la încredinţarea directă a lucrării de către autorităţile locale. Contractul a fost convenit la preţul de 65.858,84 lei şi constă în „achiziţia de lucrări cu materiale, pentru reparaţia acoperişului şcolii: tablă Lindab, folie de protecţie, şipci de lemn şi coame”. 

După înlocuirea învelitorii, contractată pe 14 februarie, pe 19, primarul Manta a comandat, prin SICAP, alt serviciu legat de aceeaşi investiţie: achiziţia coşului de fum, din inox, inclusiv platformă betonată şi sisteme de susţinere, pentru Şcoala Albeştii de Muscel. Lucrarea constând în demontarea coşului vechi, distrus de vânt, şi montarea unuia nou o asigură tot o firmă din Câmpulung, Andsecom Intexim, la preţul de 18.694 lei. Cele două contracte de lucrări presupun o cheltuială de 84.553 lei, pe care Primăria va fi nevoită s-o direcţioneze către această urgenţă. M.B. 

 

The most visited gambling websites in The UK