Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Consilierii de la Albeştii de Muscel au vrut s-o dea jos pe viceprimăriţă

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2453_1.jpgÎn vara anului trecut, consilierii PMP, PSD şi PAM ai Consiliului Local Albeştii de Muscel au iniţiat o hotărâre prin care cereau demiterea viceprimarului. Aceasta a fost votată de cei şase, număr insuficient pentru a fi validată de Prefectură. Hotărârea a fost contestată de Instituţia Prefectului Judeţului Argeş, instanţa dându-i câştig de cauză, motiv pentru care viceprimarul a fost repus în funcţie.

La şedinţa din 4 iunie 2019, consilierii locali PMP Cătălin Adrian Vulpoiu, Răzvan Ionuţ Stănescu, PSD Ion Stoica, Viorel Ene, şi PAM Ionel Solomon, Ion Cristian Tudose au iniţiat o hotărâre de Consiliu Local, care a avut numărul 44, prin care au cerut demiterea viceprimarului în funcţie, Luminiţa Bizon. Aceasta a câştigat un mandat de ales local ca independent, ca ulterior, în 2018, când a fost aleasă viceprimar, să se înscrie în PNL, care o susţine în prezent. Cei şase iniţiatori au fost singurii care au ridicat mâna la acest punct de pe ordinea de zi, dar numărul a fost insuficient pentru a „trece” Hotărârea de Consiliu Local. Ca să fie legală, trebuia să voteze cel puţin o treime din aleşii locali, adică un număr de opt. Pe acest document nu şi-a pus semnătura de legalitate nici secretarul Primăriei Albeşti. Ajunsă la Prefectură, hârtia a fost atacată la Tribunalul Argeş, în Contencios Administrativ şi Fiscal. Imediat după vacanţa judecătorească, instanţa a admis acţiunea Instituţiei Prefectului Judeţului Argeş şi a anulat Hotărârea Consiliului Local Albeştii de Muscel nr. 44 din 4 iunie 2019. În acelaşi timp, a dispus repunerea Luminiţei Bizon în funcţia de viceprimar al localităţii, punând Consiliul Local al comunei Albeştii de Muscel să-i plătească femeii cheltuielile de judecată, în sumă de 50 de lei. Chiar dacă decizia este din 25 octombrie 2019, nicio parte nu a făcut recurs. Isabela FILIP

Evenimentul Muscelean