Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Foreza era expusă ca la muzeu, la mijlocul săptămânii, căci nu făcea nimic. Zero muncitori pe şantier!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1192

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2452_16.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2452_17.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2452_18.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2452_19.jpg

Semafoarele de pe DN 73, la groapa de la Apa Sărată, nu sunt respectate

Mai e un pic şi se face o jumătate de an de când lucrările la ce ar fi trebuit să fie de mult un pod pe Şoseaua Naţională, la Apa Sărată, s-au oprit, dar circulaţia se derulează tot alternativ, pe un singur sens, amenajat ca o ocolire a şantierului. Trecerea maşinilor e dirijată de două semafoare, unul pe sensul de urcare, dinspre Schitu Goleşti, iar celălalt, pe coborâre, dinspre Câmpulung. Sunt destui câmpulungeni care fac naveta la Piteşti sau Mioveni, iar călătoria le e întreruptă de semaforul de la Apa Sărată, unde, în orele de vârf, cozile pe ambele sensuri se întind pe mai mult de un kilometru. Să prindă de mai multe ori culoarea roşie îi înnebuneşte pe unii şoferi, care trebuie să-şi ia o marjă orară în plus pentru a ajunge la timp la destinaţie. Cei care cunosc zona optează  pentru ruta ocolitoare, strada Valea Unchiaşului, dar şi acolo se circulă cu prudenţă, din cauza îngustimii drumului, a denivelărilor, gropilor, plombelor mai înalte decât era necesar, a podeţelor de la intrările în curţi care sunt prea în drum. 

Ce este de netolerat şi ar trebui sancţionat, dacă se autosesizează Poliţia, sunt şoferii cu un grad de nesimţire ridicat, care nu respectă semafoarele şi, implicit, nici pe ceilalţi participanţi la trafic. Cu toate că dispozitivele arată culoarea roşie, nu îi interesează şi îşi continuă drumul ca şi cum ar fi normal, împiedicându-i pe cei care au dreptul, din sens opus. Aşa se face că ceea ce este anormal a devenit normal, iar acest lucru se întâmplă din cauză că autorităţile nu i-au măsurile care se impun în astfel de situaţii. Şoferii nesimţiţi, care nu dau doi bani pe colegii de trafic, pe oamenii legii şi pe legile pe care ar trebui să le respecte, nu păţesc nimic, pentru că nu are cine să-i amendeze.

Un cititor, care trece zilnic prin dreptul acestei restricţionări, ne-a transmis un mesaj, prin care cere ajutorul celor de la Rutieră, care să-i sancţioneze pe cei care nu respectă semnificaţia semafoarelor de la groapa de pe DN 73. „Vă deranjez cu o problemă legată de podul de la ieşirea din oraş şi cu conducătorii auto care nu respectă culorile semafoarelor din zonă. Poate printr-un articol pe care să-l publicaţi pe această temă descurajaţi tupeiştii care forţează şi intră pe roşu, încât se face verde în sens invers, dar nu se poate trece din cauza nesimţirii lor... În acelaşi timp, poate se sesizează şi Poliţia şi îşi intensifică patrulările prin zonă! Poate se vor lua măsuri în acest sens, sper!”, ne-a transmis conducătorul auto, care trece zilnic pe acolo.

Omul are dreptate, iar dacă lucrările se vor lungi pe luni multe de acum încolo, poate chiar ani, în condiţiile în care nu e mişcată nicio piatră de la locul ei, de anul trecut, îngrijorarea e cu atât mai mare. În condiţiile acestea, ar trebui montate camere de supraveghere, dar şi aici există problema că nu are cine le supraveghea şi sancţiona pe cei care încalcă regulile de circulaţie. 

Pe paginile de socializare au apărut  imagini postate de conducători auto, în care se poate observa clar cum unii şoferi nu dau doi bani pe legile de circulaţie şi trec pe lângă semafoarele care arată roşu ca şi când n-ar exista. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK