Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Avem tarife ca la Piteşti şi amenzi pe sfert

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 338

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2448_24.jpg

De ce taxarea parcărilor publice nu va fi niciodată o afacere bănoasă pentru Primărie  

Cu o Poliţie Locală moale de tot şi nişte politicieni „de cârpă”, intuim insuccesul stimulării bugetului local din amenzile aplicate pentru încălcarea obligaţiilor impuse de regulamentul parcărilor publice. Liviu Ţâroiu şi consilierii locali, oameni politici aflaţi la mâna electoratului, au trăncănit, ore în şir, numai pe seara tarifelor, convenind ca la Câmpulung să nu fie depăşite cele de la Piteşti. Spre deosebire de Piteşti, unde parcările publice sunt taxate de 14 ani, dacă nu mai bine, aleşii de la Câmpulung au adoptat, abia în această primăvară, un regulament de plată! Care este încă supus modificării, deşi n-a apucat să fie testat în practică. Dar, vorba lui Liviu Ţâroiu, măcar el a avut curaj, spre deosebire de liberali, să se înhame la această treabă, care, teoretic, ar trebui să crească veniturile locale. Asta pentru că avem experienţa cu Geantă, care reuşise să golească centrul de maşini în cele trei luni ale toamnei lui 2009, în care i s-a permis să taxeze şoferii. 

La Câmpulung, amenzi de tot râsul, chiar şi de 20 lei   

Pornind de la îndărătnicia cetăţeanului de a plăti un serviciu firesc în lumea civilizată, Primăria trebuia să gândească nişte amenzi inspirate din realitatea câmpulungeană. Adică sancţiuni mari, în lipsa cărora nu disciplinează traficul şi nu încasează substanţial, pe măsura ocupării parcajelor centrale. Când colo, ce fac conţopiştii lui Ţâroiu? Copiază din regulamentul Piteştiului, unde treaba merge, numai tarifele de parcare, nu şi amenzile! Deşi şi acelea erau importante, chiar mai importante, dacă vrei să ai siguranţa că te-ai impus în faţa cetăţeanului obişnuit să fenteze regulile. 

Ca să vă convingeţi de „eficienţa” hotărârii care, până acum, a generat doar cheltuieli, fiind procurate parcometrele şi aplicaţia de plată prin SMS, iată cu ce sancţiuni crede Primăria Câmpulung că le bagă spaima în oase şoferilor. Cu amendă de la 50 lei la 100 lei se sancţionează: staţionarea în spaţiul de parcare cu plată, fără tichet de parcare sau abonament; depăşirea timpului de parcare conferit de tichetul folosit; staţionarea în spaţiul de parcare cu plată cu abonament expirat sau cu abonament eliberat pentru alt vehicul. Riscă amenzi de la 20 la 200 lei cei care: distrug, deteriorează şi vandalizează aparatele de taxat; îşi parchează autovehiculul cu nerespectarea marcajului pentru locul de parcare. Sancţiunea pentru parcarea în zonele rezervate autovehiculelor speciale ale persoanelor cu handicap este cuprinsă între 50 lei şi 100 lei. Cele mai aspre amenzi, între 200 şi 500 lei, sunt pentru următoarele fapte contravenţionale: refuzul şoferului de a plăti taxa de parcare; parcarea autovehiculelor a căror masă maximă autorizată depăşeşte 3,5 tone; neeliberarea locurilor de parcare, în vederea efectuării diverselor lucrări de marcare, modernizare, etc., la solicitarea angajaţilor Primăriei Câmpulung sau a unităţilor care execută lucrări pentru municipalitate.

Piteştiul practică, de acum zece ani, amenzi de până la 2.000 lei  

În schimb, Piteştiul sancţionează, nu se joacă, pentru a avea garanţia că şoferii se supun condiţiilor de parcare în locurile special amenajate. Amenzile aprobate în vara anului 2009, valabile până astăzi, sunt de patru ori mai mari decât la Câmpulung. Iată cum taxează contravenţiile omologii lui Ţâroiu şi Blidaru din fruntea municipiului reşedinţă de judeţ. Cu amendă cuprinsă între 200 lei şi 400 lei, pentru persoane fizice, şi între 400 lei şi 600 lei, pentru persoane juridice, se sancţionează: staţionarea pe locurile de parcare cu plată rezervate prin contract, semnalizate printr-un dispozitiv agreat de către operatorul sistemului de parcare; staţionarea în spaţiul de parcare cu plată fără tichet de parcare sau abonament; staţionarea în spaţiul de parcare cu plată cu abonament expirat sau cu abonament eliberat pentru alt vehicul sau cu depăşirea timpului de staţionare conferit de tichet; modul de expunere a tichetului de parcare sau abonamentului nu a permis descifrarea elementelor de identificare; rezervarea locurilor de parcare cu plată fără a deţine contract de închiriere încheiat cu operatorul sistemului de parcare. Pentru vandalizarea aparatelor de autotaxare, amenda este între 1.000 lei şi 2.000 lei. M.B.

 

The most visited gambling websites in The UK