Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Dică Hristu caută un constructor interesat să facă un drum şi un pod cu peste 9 milioane lei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1417

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2447_4.jpg9.354.114 lei. Aceasta este valoarea unuia dintre cele mai atractive contracte ale anului viitor, în Muscel, pentru care, încă de acum, a început licitaţia pentru găsirea constructorului. Cine pune la bătaie lucrarea care sigur le va atrage atenţia firmelor cu notorietate în judeţ, cum s-a întâmplat la mai toate primăriile muscelene care au lansat invitaţii comparabile? Primarul Cristian Dică Hristu, a cărui agendă de lucru din 2020 se deschide cu investiţia de „Modernizare a drumului de interes local strada Malul Gârlei şi construcţia podului între satele Vlădeşti şi Coteasca, din comuna Vlădeşti”. Procedura de achiziţie a serviciilor executantului a început pe 18 decembrie 2019, societăţile de profil având timp până pe 16 ianuarie 2020 ca să se înscrie. Autorităţile de la Vlădeşti caută colaboratorul dispus să îndeplinească sarcinile contractului la cel mai mic preţ. 

Firmele atrase de contractul substanţial au termen să-şi prezinte ofertele de preţ până pe 16 ianuarie   

În timp ce subalternii îşi fac planuri de minivacanţă, graţie generozităţii guvernanţilor, pe care-i ţine obiceiul predecesorilor de a uni Crăciunul şi Anul Nou cu week-end-urile nelucrătoare, şeful a dispus debutul formalităţilor de achiziţie pentru investiţia vizată de dinainte de suspendare din funcţie. În sfârşit, ce-a fost… n-a cam fost, dar va fi la anul, când va începe execuţia unui contract cu o valoare însemnată: 9.354.114 lei. 

Organizatorii licitaţiei oferă o descriere, în rezumat, a „frontului de lucru”, care cuprinde atât carosabilul, cât şi o trecere peste cursul de apă ce străbate localitatea. „Drumul de interes local strada Malul Gârlei, propus spre modernizare, asigură legătura rutieră a satelor Vlădeşti şi Coteasca cu principalele căi de acces ce tranzitează centrul comunei Vlădeşti. Utilitatea publică a obiectivului ce urmează a fi realizat constă în faptul că se oferă posibilitatea asigurării condiţiilor de calitate a infrastructurii rutiere, beneficiar fiind un număr considerabil de locuitori ai comunei, turişti, vizitatori şi unităţile socio-economice. Având în vedere vulnerabilitatea mare la inundaţii, prin neasigurarea scurgerii apelor, a posibilelor apariţii de surse de poluare în zonă, s-a propus modernizarea drumului de interes local strada Malul Gârlei, prin asfaltare, şi a realizării legăturii dintre satele Vlădeşti şi Coteasca, prin construirea unui pod din beton peste Râul Bratia. Investiţia este necesară din cauză că transporturile, în prezent, se realizează cu costuri ridicate, pe un drum ce nu mai corespunde cerinţelor de trafic rutier actual şi de perspectivă, cu implicaţii direct negative asupra siguranţei în circulaţie. Activităţile comerciale din zonă sunt obstrucţionate de starea actuală a drumului, din cauza acestor disfuncţionalităţi şi este necesară îmbunătăţirea sistemului rutier, aplicându-se soluţii tehnice cu costuri rezonabile. Amplasamentul lucrărilor propuse este situat în intravilanul comunei Vlădeşti.”, îi informează pe cei interesaţi autorităţile aflate în căutarea constructorului, care va asigura şi proiectarea lucrărilor necesare. 

Valoarea totală estimată este împărţită astfel pe principalele categorii de cheltuieli. Serviciile de proiectare: proiectul tehnic şi detaliile de execuţie - 214.200 lei; asistenţa tehnică din partea proiectantului - 45.164,07 lei; Execuţia de lucrări: construcţii şi instalaţii - 8.887.158 lei; lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier - 207.591,93 lei. 

Graţie acestor cifre importante, este interesant de urmărit concurenţa declanşată de invitaţia primarului Hristu Dică, croit pe planuri mari la anul. Şi investiţionale, şi electorale. Magda BĂNCESCU

The most visited gambling websites in The UK