Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cumpărătorii clădirii BCR au închis parcarea băncii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2808

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2443_1.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2443_2.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2443_3.jpg

Pe Istrate Rizeanu, o stradă blocată de maşini parcate, se circulă ca la balamuc      

Vânzarea sediului BCR, o tranzacţie suspect de repede refuzată de Primăria Câmpulung, deşi avea întâietate la cumpărare, a amplificat haosul pe o stradă centrală. Istrate Rizeanu a constituit permanent dovada incapacităţii Poliţiei Municipale de a disciplina parcarea pe nici 200 de metri, pe distanţa cărora funcţionează interdicţia. Dar ce este acum după intrarea în proprietate privată a suprafeţelor de pe partea stângă, cum intri pe strada cu BCR-ul, te face să te întrebi dacă nu cumva a fost desfiinţat Biroul Rutier Câmpulung. Acum doi ani, a fost retrocedat familiei Iacomin terenul de lângă casă, pe considerentul că, fiind liber, putea fi restituit în natură. Teren pe care l-a închis imediat cum moştenitoarea vechilor proprietari a fost pusă în posesie, deşi consilierii municipali ne-au „aburit”, când au ridicat mâna pentru cedarea imobilului, că femeia îl va dona municipalităţii. Luna trecută, s-a încheiat una dintre cele mai atractive tranzacţii imobiliare: vânzarea sediului BCR, cu terenul alăturat, care a eliminat în totalitate parcajul pe strada Istrate Rizeanu. Cumpărătorii clădirii ultracentrale, băieţii lui Nicolae Sima, Nicuşor şi Florin, au închis parcarea devenită bunul lor personal, iar şoferii au comprimat şi mai mult spaţiul carosabil, staţionând şi pe o parte, şi pe alta a arterei. 

Biroul Rutier şi-o fi luat vacanţă, de nu vezi niciun poliţist împărţind amenzi     

Luna trecută, primarul Liviu Ţâroiu şi consilierii municipali au căzut de acord să nu cumpere sediul BCR, refuzul îmbrăcând forma unui vot în forul legislativ al municipiului. Înainte de a se adresa particularilor interesaţi de o construcţie cu aproximativ 70 de încăperi şi 1.200 de metri pătraţi de teren, banca a înaintat o adresă autorităţilor locale, pe care le-a întrebat dacă îşi exercită dreptul de preemţiune la achiziţia imobilului amplasat în situl „Oraşul istoric Câmpulung”. Pe considerentul că clădirea scoasă la vânzare nu este monument istoric, Primăria şi Consiliul Local au declinat invitaţia de a beneficia de dreptul conferit de lege, de a avea întâietate la cumpărare. Asta deşi preţul făcea cu ochiul oricărui potenţial proprietar: 396.600 euro fără TVA sau 472.000 euro cu TVA. 

Nici n-a apucat să se usuce cerneala pe hârtia redactată de ai noştri, prin care informau banca despre lipsa interesului de a dobândi imobilul, că s-a şi ivit cumpărătorul. Moştenitorii în afaceri ai lui Nicolae Sima, care s-au mişcat rapid. Adevărul este că înstrăinarea sediului BCR la un asemenea preţ era o oportunitate de neratat, pe care au fructificat-o imediat succesorii omului de afaceri. Ca proprietari cu drepturi depline, aceştia au procedat precum vecina din capătul străzii, închizând parcarea, cu consecinţa accentuării debandadei rutiere care exista şi înainte de privarea străzii de orice posibilitate de parcare. Numai că ce este acum… e jale, întreţinută de absenţa echipajelor de la Poliţia Rutieră, ca să amendeze încontinuu nesocotirea indicatoarelor „Oprirea interzisă”. Cine nu mai găseşte loc pe marginea străzii foloseşte împrejurimile Hotelului „Muscelul”, ticsite de autoturisme pe întreaga durată a zilei.     

Dacă avem nişte reguli rutiere - şi le avem de ani buni -, care îi obligă pe şoferi să nu oprească pe marginea drumului, şi aşa depăşit de traficul zilelor noastre, nu stă în picioare argumentul lipsei totale a locurilor de parcare. Dacă n-ai voie să opreşti, n-ai voie şi pace! Mergi pe jos dacă ai treabă în zona respectivă, până când se decide Primăria, cu lentoarea care caracterizează gândirea conţopistului la stat, unde „reproduce” spaţiile de parcare care au încăput pe mâna unor privaţi. Căci Liviu Ţâroiu e musai să-i ajute pe cei obişnuiţi să-şi lase autoturismul în „buza” spaţiului comercial la care au treabă, ca nu cumva să le vină rău făcând doi paşi pe jos. 

Bănuiala noastră este că diminuarea zonelor de staţionare, prin pierderea spaţiilor de pe Istrate Rizeanu, nu-i va forţa pe subalternii primarului să găsească o alternativă, care este evident că este atât de necesară. Staţi să vedeţi frumuseţe de trafic când posesorii de maşini vor fi obligaţi să plătească taxa de parcare pe centru, când, ca s-o evite, vor da buluc tot pe artere nemarcate! Cum este Istrate Rizeanu, un balamuc veritabil în materia circulaţiei rutiere, pe care s-a ajuns să nu mai încapă doi şoferi petrecuţi din sensuri diferite.

The most visited gambling websites in The UK