Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

De Ziua Naţională, conducerea CJ l-a vizitat pe musceleanul de 104 ani, Constantin Năstase

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 617

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2441_11.jpg„Ce poate fi mai frumos, cu ocazia Zilei Naţionale, decât să îţi respecţi înaintaşii? Dumneavoastră sunteţi în sufletul meu, ca şi în sufletul domnului primar Ion Georgescu şi al domnului director Cornel Popescu! Este în sângele nostru, de argeşeni şi musceleni, să ne respectăm valorile!” Acesta a fost răspunsul pe care preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, l-a dat domnului general Constantin Năstase când a fost întrebat: „De ce m-aţi ales pe mine?”

Tocmai de aceea, pe 30 noiembrie, în preajma Zilei Naţionale, preşedintele Dan Manu a ales să petreacă o parte din zi împreună cu generalul Constantin Năstase, acasă la dumnealui, la Mioveni. O vizită surpriză, emoţionantă, alături de primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, şi de directorul Muzeului Judeţean Argeş, Cornel Popescu. Au fost discuţii de suflet, despre viaţă, familie, respect, dar şi despre dragostea de ţară, jertfă şi război. Cu această ocazie, preşedintele Dan Manu i-a oferit domnului general Constantin Năstase „Enciclopedia Argeşului şi Muscelului”, cunoscută fiind pasiunea dumnealui pentru carte şi pentru istorie.

Constantin Năstase s-a născut pe 3 iunie 1915, în Mioveni, şi opt ani a urmat cursurile Şcolii Normale „Carol I” Câmpulung Muscel, pe care le-a absolvit în 1938. A luptat în Al Doilea Război Mondial, ca ofiţer al Armatei Române, participând la campania din Est, de la început, în iunie 1941, şi până la întoarcerea în ţară, în anul 1944. A fost învăţător, iar după absolvirea Facultăţii de Matematică şi Fizică a Universităţii din Bucureşti, a devenit profesor de Matematică şi Fizică. În 1977, ca titular al catedrei la Şcoala Racoviţa, s-a pensionat. A înfiinţat Muzeul Cula Racoviţa, un loc de care a rămas foarte ataşat şi care îi poartă numele. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK