Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În Consiliul Local s-a anunţat eliberarea din puşcărie a unui ins cunoscut ca un cal breaz

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1339

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2438_34.jpgAproape că nu există întrunire a aleşilor de la Schitu Goleşti, la care să nu se vorbească despre comportamentele antisociale ale unora dintre consăteni ori ale unor cetăţeni pripăşiţi în localitate. De pildă, la dezbaterea ordinară de la sfârşitul lunii septembrie, consilierul Irinel Ion Rădoiu a anunţat că: „S-a eliberat din puşcărie Dobre Ion.” Ca o paranteză, 25 de şedinţe de Consiliu de la Câmpulung, asta însemnând doi ani şi o lună, trebuiau să conţină o comunicare similară numai pentru ieşirea de la “mititica” a proxeneţilor din lotul „octombrie 2016”. Şi câţi alţi borfaşi au părăsit penitenciarul între timp! Însemna că ordinea de zi trebuia comprimată la minimul posibil dacă aleşii nu intenţionau să doarmă la Primărie, din cauza informărilor lunare despre puşcăriaşii ajunşi printre noi. Şi alăturaţi infractorilor nedovediţi, care n-au simţit vreodată aerul închisorii.    

Revenind la îngrijorările de la Schitu Goleşti, pricinuite de întoarcerea în comunitate a unui ins, care mulţi ani din cei 52, câţi are în prezent, i-a petrecut în spatele gratiilor, vestea că e liber a impus o atenţionare de prudenţă şi în Consiliul Local. Atenţionare destinată Executivului condus de Tudorel Vasile Miriţă, probabil, în ideea de a cere mai multă vigilenţă firmei private de pază şi Poliţiei faţă de „subiect”. Ce se ştie despre acest Dobre: că e recidivist de carieră, cu un noian de condamnări pentru furt, şi că îşi are domiciliul la Vedea, unde stă nevasta lui. El, în schimb, s-a aciuat la Schitu Goleşti, unde a avut un frate, care i-a murit. Ceva s-a întâmplat cu proprietatea acestuia, de vreme ce Ion Dobre a rămas pe străzi, dormind pe unde apuca. În special, în Gara Schitu Goleşti, deşi primarul Miriţă, din considerente umanitare, i-a permis să înnopteze şi chiar să locuiască în clădirea din curtea fostului Spital Minier. Numai că acesta, învăţat să bântuie pe stradă, în pauzele de libertate, n-a rămas în spaţiul atribuit de Primărie. 

Anunţul consilierului liberal Rădoiu a declanşat o scurtă informare a primarului Miriţă. „Dormea în Gara Schitu Goleşti şi existau o situaţie neplăcută şi o stare de emoţie printre cetăţenii din zonă. Dar am făcut un gest umanitar şi i-am asigurat şederea pentru o perioadă scurtă în clădirea din incinta fostului Spital Minier. A avut domiciliul în Vedea-Argeş. Oricum, s-a atenţionat Poliţia, pentru punere sub supraveghere, date fiind antecedentele acestuia.”, a precizat şeful Primăriei. 

Antecedentele lui Dobre, care îi sperie pe cetăţenii de la Schitu Goleşti, n-au conţinut fapte cu violenţă, chit că lumea se întreba frecvent ce-o fi făcut, pe cine a violat, cui o fi dat în cap… de-a stat atâta timp la puşcărie. Trecutul infracţional al individului constă, în majoritate, în furturi comise fără agresarea păgubiţilor, dar, fiind vorba despre un infractor de profesie, neliniştea vecinilor faţă de acest personaj, care nu hoinăreşte degeaba, este perfect întemeiată. M.B.

The most visited gambling websites in The UK