Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarii Tănăsescu şi Dulamă au programate lucrări de amenajare a unor terenuri de sport

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 756

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2436_33.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2436_34.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2436_35.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2436_36.jpgCel mai cutezător proiect, turistic vorbind, îi aparţine lui Dumitru Secăreanu, care reia intenţia de a pune în valoare Cetatea Oratia   

Cu mai puţin de două luni înainte de încheierea anului, primarii musceleni contractează lucrări, în special reparaţii de drumuri, mai cu seamă că timpul bun ţine cu administraţiile locale blocate, primul sfert din an, de guvernanţii ocupaţi să-şi facă campanie electorală pe seama bugetului naţional. Întârzierea cu care a fost aprobat a avut repercusiuni în teritoriu, căci primarii, neputând să se atingă de rezervele anilor trecuţi, în lipsa votării propriilor bugete, au fost nevoiţi să stea după politicienii de la centru. Amarul începutului de an a fost îndulcit de timpul excelent al sfârşitului de an, care îngăduie turnarea de asfalt şi execuţia construcţiilor dorite de edili, care amână momentul bilanţului, având în derulare lucrări importante. Între aceştia sunt unii care pregătesc terenul unor investiţii viitoare, asigurându-şi proiectarea, care consumă timp şi bani. Iată câteva dintre cele mai proaspete contracte încheiate de câţiva şefi de administraţii publice din Muscel, care au de lucru până în ultima lună din an. 

=La Bughea de Jos, primarul Dorel Tănăsescu a achiziţionat, pe 1 noiembrie 2019, lucrări de modernizare şi amenajare a unui spaţiu public de recreere. Un teren de sport, mai precis, pe care îl va executa firma lui Nicuşor Bănăţeanu, N&G Agricola Ind Invest SRL, la preţul de 401.625 lei. 

=O lucrare similară a comandat, prin SICAP, şi primarul de la Rucăr, care, pe 28 octombrie 2019, a achiziţionat serviciile unui constructor din Piteşti. Execuţia terenului sintetic îl costă pe Ionel Dulamă 398.780,90 lei, bani pe care îi va încasa firma Euro Expres Rohadluc SRL. Din descrierea pe care societatea o oferă pe portalul achiziţiilor întreprinse de instituţiile publice aflăm că: „Euro Expres Rohadluc SRL proiectează, livrează şi execută lucrări şi montaje pentru terenuri de sport acoperite cu gazon artificial 20 mm, omologate FIFA şi produse numai în Olanda. Caracteristici: Suprafaţa standard: 44mx22m; Proiectare; Ridicare topo; Decopertarea cu utilaj mecanizat a stratului vegetal, după măsurătorile topo; Trei straturi agregat (refuz de ciur, piatră concasată, nisip); Compactare cu utilaj mecanizat a fiecărui strat de agregat; Împrejmuire cu borduri aşezate pe pat de mortar de ciment; Împrejmuire metalică cu stâlpi cu înălţimea de 5,5m şi plase de sârmă sau plase polipropilenă 3 mm; instalaţie nocturnă cu cablaje, siguranţe şi proiectoare; gazon sintetic multisport verde/roşu 20 mm, omologat FIFA şi certificate de calitate şi conformitate provenienţă Olanda; Tuşă albă/roşie/galbenă pentru liniat pentru orice de sport; Bandă specială pentru lipit; Adeziv bicomponent verde, special pentru gazonul artificial; Nisip quartos granulaţie fină; Montat gazon artificial cu utilaje şi scule speciale; Împrăştiere mecanizată de nisip quartos şi periere profesională cu tractor Cushman, dotat cu perii de polipropilenă, pentru curăţarea impurităţilor de la baza firelor şi ridicarea firelor de gazon sintetic în mod uniform.”

=Vecinul de la Dâmbovicioara, Dumitru Secăreanu, are ţinte mult mai îndrăzneţe decât restul colegilor edili din Muscel. În urmă cu aproape doi ani, câţi se fac de la dobândirea statutului de „staţiune turistică de interes naţional” de către localitatea pe care o conduce, primarul şi-a propus să reia un proiect de o importanţă care nu poate fi contestată: punerea în valoare a ruinelor Cetăţii Oratia în cadrul unui proiect cu finanţare nerambursabilă. Proiectul care s-a făcut la timpul lui, lăsat să zacă prin cine ştie ce sertar, necesită actualizări. Prin urmare, primarul Secăreanu reia proiectarea, care, într-o etapă iniţială, îl costă 23.800 lei. Firma contractată în acest scop, Root Studio, din Piteşti, are sarcina de a întocmi tema de proiectare şi a pregăti proiectul pentru prima fază de proiectare, documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, necesară obiectivului de investiţie „Cetatea Oratia”. Proiectantului i se mai cer estimarea investiţiei sub forma unui deviz general şi întocmirea documentaţiei pentru obţinerea certificatului de urbanism, plus redactarea unor studii preliminare.                                  

=La Lereşti, o comună care a dat tonul monitorizării video profesioniste în Muscel, fiind montate aici camere performante, care le făceau de râs pe cele ale Câmpulungului, actuala reţea se extinde cu zece puncte noi. Autorităţile locale au achiziţionat, pe 4 noiembrie 2019, serviciile unei firme din Câmpulung, care montează cele zece camere la preţul de 1.492,26 lei bucata. Suma convenită de vecini cu SC Electroproiect Ind 2004 SRL, firma care extinde sistemul de supraveghere video la Lereşti, se cifrează la 14.922,60 lei. 

Magda BĂNCESCU

The most visited gambling websites in The UK