Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Holcim a alocat Primăriei banii pentru două locuri de joacă: unul în „Kretzulescu”, altul în Vişoi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 809

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2434_28.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2434_29.jpgÎn luna octombrie, nu s-a realizat - şi probabil că nici nu-şi avea sensul, ţinând cont că ne apropiem de iarnă - locul de joacă din Parcul „Kretzulescu”, deşi primarul Liviu Ţâroiu îl trecuse pe lista obiectivelor de finalizat în această toamnă. La fel ca esplanada din dreptul magazinelor situate la parterul blocurilor de la Piaţa Mare. La fel ca semnarea contractului de finanţare cu Compania Naţională de Investiţii, pentru reconstrucţia halei Pieţei Mari. Şi ca alte lucrări în rândul cărora n-are rost să includem Piaţa Primăriei, despre care primarul a afirmat cu sinceritate că nu ştie când va fi terminată. Adevărul este că nici patronii firmelor care se chinuiesc pe un front de lucru rezonabil ca întindere nu ştiu când termină lucrarea. Şi-atunci îl acuzăm pe primar că nu ştie?

Decât să strângă frunzele, mai bine taie arborii   

Revenind la subiectul articolului, Parcul „Kretzulescu”, Holcim şi-a respectat angajamentul de a finanţa amenajarea unui loc de joacă pe spaţiul pe care a funcţionat cândva unul rudimentar. În plus de acesta, producătorul de ciment sponsorizează crearea unei facilităţi asemănătoare la marginea Vişoiului, la intersecţia Căii Pietroase cu strada Ştefan cel Mare, în zona de case a cartierului. Fondurile alocate de companie au rectificat bugetul Câmpulungului, la sfârşitul lunii octombrie, când veniturile municipiului au fost suplimentate cu cele 3,6 milioane de lei, transferate de la bugetul de stat, de Guvernul PSD, cu puţin timp înainte de a fi demis prin moţiune de cenzură. În plus faţă de această alocare, care se producea, de obicei, la mijlocul verii, municipalitatea a primit 210.000 de lei de la Holcim. Rezumatul recentei rectificări a bugetului Câmpulungului a fost prezentat de Liviu Ţâroiu, care a avut ocazia să-şi facă şi puţintică imagine electorală: „În urma solicitării noastre pentru a ne asigura toate cheltuielile de funcţionare la toate instituţiile, am primit de la bugetul de stat o sumă. O să mai primim şi de la Consiliul Judeţean, căci şi dânşilor le-am făcut această solicitare. O sumă care se aproximează la 250.000 lei.” „Faţă de materialul de şedinţă, s-a încasat în execuţia bugetară suma de 210.000 lei, reprezentând sponsorizări de la Holcim, pentru executarea a două locuri de joacă pentru copii.”, s-a băgat peste campania electorală a şefului directoarea Violeta Iarca, de parcă ea candida la Primărie. „O secundă, că le spun eu!”, a întrerupt-o politicianul Liviu Ţâroiu pe şefa Economicului, care îi strica surpriza unor viitoare realizări aducătoare de voturi. „În Parcul „Kretzulescu”, am solicitat de la Holcim, care ne-a sponsorizat cu 135.000 lei pentru locul de joacă. La propunerea dânşilor, încă 70.000 lei sunt pentru un loc de joacă în Vişoi, pe Calea Pietroasă, intersecţia cu Ştefan cel Mare.”, a revenit primarul la butoanele comunicării de veşti pe placul electoratului. 

De altfel, intuiam că pentru locul de joacă plătit de Holcim se curăţă de vegetaţie, uscată ori ba - ADP-iştii şi Ţâroiu susţin că era uscată rău -, fiind anunţat încă din vară că se face. Şi în spiritul „normalităţii” unor autorităţi locale care montează bănci toamna târziu, când nu se mai aşează nimeni pe ele, ca să-şi tragă sufletul, părculeţul pentru copii probabil că se amenajează în această iarnă. ADP, care avea ca sarcină autumnală să execute restanţele ardelenilor de la Grup Corint, în Parcul „Kretzulescu”, şi-a limitat intervenţia la o defrişare care a răsculat din nou populaţia câmpulungeană. Au tăiat mai întâi arborii din vecinătatea fostului spaţiu destinat celor mici, lângă care a funcţionat, pentru scurt timp, o volieră inaugurată de fostul primar George Bălan, în campania pentru alegerile locale din 2004. 

Cei care i-au urmat la Primărie au considerat că întreţinerea păsărilor este o corvoadă prea mare pentru personalul serviciului public, care aplică cea mai simplă soluţie: desfiinţarea, în locul hrănirii şi îngrijirii zburătoarelor care făceau deliciul copiilor, când veneau în parc la joacă. Aşa şi în cazul pomilor, prea „bătrâni” şi prea plini de frunze, care trebuie adunate toamna, atunci când umplu domeniul public. Au tăiat ce-au tăiat în zona pasarelei de la Autogară, după care drujbiştii s-au mutat către gardul dinspre Kaufland, în acelaşi scop. 

„Dacă vedeaţi plutele acelea cum arătau!”, s-a văitat şeful Executivului, la şedinţa Consiliului Local de săptămâna trecută, când i s-a imputat că tăierilor i-au căzut „victime” şi copaci sănătoşi, care nu făceau niciun rău. Exceptând-ul pe cel al căderii frunzelor, proces natural, care se întâmplă în fiecare toamnă, dându-le de furcă măturătorilor cu o sarcină în plus. „Tot două am dat jos, lângă Kaufland… am dat şi un brad uscat. Este sarcina ADP şi dacă se întâmplă un accident şi cade o plută şi avariază două-trei maşini, o persoană-două din parc… sunt şi chioşcuri, nu veţi răspunde niciodată. I-am marcat pe cei  scorburoşi.”, a justificat acţiunea Liviu Ţâroiu, care a contrazis total că „mâna criminală” a atins vreun pom sănătos. Magda BĂNCESCU

 

The most visited gambling websites in The UK