Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Consilierii judeţeni PSD şi ALDE nu au participat la votul de demitere a preşedintelui Manu

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 511

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2433_30.jpgAleşii opoziţiei din Consiliul Judeţean Argeş au reuşit să introducă pe ordinea de zi a şedinţei CJ de joi, 31 octombrie, un proiect pe care l-au anunţat de ceva vreme: o „moţiune” de demitere a preşedintelui Dan Manu. 

12 consilieri judeţeni ai opoziţiei, la iniţiativa PNL, au depus proiectul, cu speranţa că vor obţine şi voturi ale celor din PSD pentru a-l schimba pe Dan Manu din funcţie. Documentul a fost semnat de: Gheorghe Alecsei, Gheorghe Bănică, Valerian Jinga, Adrian Miuţescu, Eugen Nae, Marius Postelnicescu, Manuel Tică, Gabriel Vasilescu, toţi PNL, Cătălin Bulf şi Eduard Ştefan Dima, de la PAM, Dan Drăguţoiu şi Mihail Tudor, de la PAM. Consilierii judeţeni ai PNL, PMP şi PAM au cerut revocarea lui Dan Manu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, argumentând demersul prin „modalitatea discutabilă în care a fost adoptat un buget dezechilibrat”, „abandonul drumurilor judeţene”, „sume de bani uriaşe alocate propagandei politice sub masca unor evenimente aşa-zis culturale”, etc. Acţiunea a fost, însă, dejucată, consilierii PSD şi ALDE făcând front comun şi refuzând să voteze, lucru care i-a nemulţumit profund pe iniţiatori, dar şi pe unii social-democraţi care consideră că, astfel, Dan Manu a creat impresia că se teme de colegii de partid şi de coaliţie.

Pentru ca Manu să fie demis ar fi fost nevoie de 24 de voturi dintr-un total de 35 (34 de consilieri fiind prezenţi). Însă, surpriză: PSD şi ALDE au anunţat că nu participă la vot! În aceste condiţii, secretarul judeţului, Ionel Voica, a citat din lege şi a spus că, nefiind nici măcar 24 de consilieri care să îşi exprime opţiunea, ci doar 12, votul se amână, probabil, pe termen nelimitat. Astfel, Manu îşi poate continua mandatul până în iunie 2020, atunci când vor avea loc alegeri. De atunci, însă, se schimbă regulile jocului: dacă, în 2016, preşedintele Consiliului Judeţean a fost ales de către consilieri, din 2020 acesta va fi ales prin vot direct al cetăţenilor, ca şi primarii, aşa încât o astfel de „moţiune” nu va mai fi posibilă.

Înainte de a se ajunge la discutarea acestui proiect, pe ordinea de zi a şedinţe au fost şi alte alegeri. Adică, pentru situaţia în care şefia Consiliului Judeţean nu poate fi asigurată de preşedintele în funcţie, din diverse motive, dar şi dacă nu sunt apţi să conducă instituţia cei doi vicepreşedinţi. Astfel, dacă Manu nu ar conduce Consiliul într-o anumită perioadă, din varii motive, vicele Ion Mânzână, tot de la PSD, ar intra la cârmă. Acesta a obţinut 23 dintre cele 34 de voturi exprimate, iar omoloaga sa, Simona Brătulescu, a obţinut 11. Pentru a doua ipoteză, respectiv dacă nici Manu şi nici cei doi vicepreşedinţi nu şi-ar putea exercita prerogativele, şef în lipsa lor ar urma să fie consilierul judeţean PSD Viorel Enache, medic pediatru. Acesta a obţinut 20 de voturi. Cătălin Bulf (PMP) a obţinut doar 4 voturi, Marius Nicolăescu (PSD), un vot, la fel ca fostul preşedinte Florin Tecău (PSD), iar liberalul Marius Postelnicescu a luat 8 voturi.

După vot, preşedintele PNL Argeş, consilierul judeţean Adrian Miuţescu, a spus: „Momentul de sfidare la adresa democraţiei a venit chiar din partea lui Dan Manu, care a anunţat că PSD, consilierii judeţeni ai PSD, nu vor vota acest proiect. Astfel, consilierii judeţeni PSD nu au votat nici „pentru”, nici „împotrivă”, părăsind efectiv şedinţa. Este o zi neagră pentru democraţie în Consiliul Judeţean Argeş. Puteau vota aşa cum le dicta conştiinţa în legătură cu Dan Manu, dar faptul că s-au ridicat şi au părăsit sala, fără să-şi exercite dreptul, este incalificabil”. În astfel de situaţii, procedura constă în amânarea proiectului de hotărâre pentru a fi votat într-o altă şedinţă.

La rândul său, preşedintele Dan Manu, a declarat: „E un demers unicat în România, cei din PNL şi din celelalte partide de opoziţie şi-au propus să dea jos un preşedinte al PSD şi să pună în locul lui tot un preşedinte de la PSD, pentru că aşa arată configuraţia Consiliului. Sunt acuzaţii nefondate care mi se aduc, în condiţiile în care la fonduri europene Argeşul este pe locul trei în ţară. Cât priveşte infrastructura, poate că de vină sunt şi miniştri ai dumneavoastră care nu ne-au sprijinit. Ştiţi cât durează procedurile? Trei ani să faci proiecte şi un an să faci efectiv investiţia. Spuneţi că oamenii din Consiliu câştigă mult prea mult. E prea mult când îşi pun semnătura pe proiecte de 25 milioane euro? E mult când numai pentru proiectul de extindere cu un nou corp de clădire la Spitalul Judeţean dosarul are 5.500 de pagini A4?”. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK