Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Când s-a stricat vremea, mai mulţi primari din Muscel au contractat lucrări de asfaltare

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1390

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Octombrie_2425_Clipboard19.jpgNu lipsesc dintre câştigătorii contractelor încredinţate direct firmele care au prins “rămăşiţele” proiectului centrului istoric şi Complexului „Kretzulescu”

Ca un făcut, primarii musceleni au început să ţină licitaţiile pentru asfaltarea de drumuri la mijlocul toamnei adevărate, după manifestările ultimelor zile, cu frig, ploaie şi vânt. Nu unul, ci patru edili musceleni şi-au programat lucrările la infrastructura rutieră cam în aceeaşi perioadă, judecând după momentul achiziţiei serviciilor unor firme de profil. Majoritatea asfaltatorilor care prestează în Muscel sunt din Piteşti sau din zona Piteştiului, dar nu lipseşte din peisajul reparaţiilor autumnale renumita Group Concif. Cătălin Manta, de la Albeştii de Muscel, Dorel Tănăsescu, de la Bughea de Jos, Paul Ion Marin, de la Stoeneşti, şi Bogdan Florin Proca, de la Berevoeşti, s-au pus pe asfaltat, înainte de deszăpezit, asta în cazul fericit în care timpul va fi bun, iar firmele contractate vor avea disponibilitatea de a-şi instala şantierele în comunele care le-au tocmit serviciile. Trebuia să se afle în categoria edililor de localităţi de pe ale căror drumuri se va ridica abur de bitum proaspăt turnat şi Gabi Şerbănoiu, de la Stâlpeni, care selectase din SICAP firma piteşteană Comesad Drumuri, pentru două modernizări, DC 47 şi Dealul Morii, la preţuri de peste 500.000 lei, pentru fiecare contract. Achiziţiile au fost, însă, anulate.                        

La Albeştii de Muscel, două asfaltări cu Group Concif, două cu Kandy Stylyng, o firmă din Piteşti    

Primarul cu cele mai multe proiecte de reparaţii de drumuri, pe agenda de lucru a acestei toamne, este Cătălin Manta. La Albeştii de Muscel s-au contractat doi constructori, în doar două săptămâni, care vor rezolva condiţia modestă a unor uliţe comunale. Cea mai proaspătă relaţie contractuală cu un executant de drumuri s-a încheiat pe 21 septembrie 2019, când şeful Executivului localităţii vecine i-a mai încredinţat direct un contract societăţii Kandy Stylyng. Firma cu o denumire care te duce cu gândul, mai degrabă, la un salon de înfrumuseţare, nicidecum la asfaltări de viroage comunale, va repara Uliţa Muşat. Oferta care l-a convins pe Cătălin Manta să-i atribuie SRL-ului din Piteşti al doilea contract de reabilitări stradale se ridică la 521.218,81 lei. 

La fel ca la precedentele trei lucrări, pentru care primarul şi-a găsit colaboratori, distanţa care trebuie îmbunătăţită este sub un kilometru. 651 metri, a căror reparaţie impune adjudecatarului contractului următoarele cerinţe stabilite de autorităţile locale: „Sistemul rutier va fi format din: 7 cm beton asfaltic BAPC16 (16 rul 50/70); 15 cm strat din piatră spartă 0-63; scarificare şi reprofilarea pietruirii existente şi completare cu minimum 10 cm strat din balast; scurgerea apelor se va realiza prin pantele părţii carosabile către şanţuri. Se vor executa şanţuri şi rigole betonate. Se vor executa şi podeţe tubulare din beton, cu diametrul de 600 mm, pentru descărcarea apelor. Pe sectorul cuprins între km 0+300 şi km 0+360, dreapta, se va executa un zid de sprijin din beton monolit, pentru asigurarea taluzului degradat de pe această zonă. Elevaţia zidului va fi de 1 sau 1,50 m, în funcţie de înălţimea malului de pământ. Siguranţa circulaţiei se va realiza atât pe perioada de execuţie, prin semnalizarea rutieră a punctelor de lucru, cât şi pe perioada de exploatare, conform legislaţiei în vigoare. Ca semnalizare orizontală, se vor realiza marcaje longitudinale la limita părţii carosabile, pe toată lungimea sectorului de drum. Se vor monta şi indicatoare rutiere noi.”

Tot Kandy Stylyng va turna asfalt şi pe cei 460 de metri ai Uliţei Laz, la un preţ de 258.885,69 lei, conform achiziţiei de servicii întreprinse de Cătălin Manta, pe 17 septembrie, la nicio săptămână de la precedentele atribuiri directe de contracte în favoarea firmei Group Concif. Aceasta din urmă va trimite şi ea echipe de muncitori şi utilaje la Albeştii de Muscel, deoarece are de îndeplinit obligaţiile contractuale pentru Uliţa Bizon şi Ultima Coman, ambele câştigate de cunoscuta firmă din Bădeni, la preţul de 175.487 lei, respectiv 338.152,79 lei. În total, 513.640 lei, pentru o lungime a celor două drumuri de ţară de 864 metri, a căror asfaltare va fi realizată de SRL-ul din Stoeneşti. 

La Bughea de Jos, Tănăsescu lucrează cu asfaltatorul preferat al lui Boncoi  

Vecinul lui Cătălin Manta, de la Bughea de Jos, are şi el în program, deşi s-a dus vremea bună, lucrări de drumuri, pe care le execută cu firma preferată a lui Boncoi. Asfaltatorul care a făcut netede ca-n palmă toate coclaurile de la Valea Mare Pravăţ va presta şi în comuna condusă de Dorel Tănăsescu, care a pus la bătaie un contract în valoare de 533.383,70 lei. O firmă din Miceşti cu state vechi în Muscel, Drum Construct Logistik, al cărei patron este un apropiat al primarului Boncoi, se va remarca şi pe drumurile dificile de la Bughea de Jos, unde are de executat: terasamente, completarea fundaţiei de balast, fundaţie din piatră spartă, amorsarea suprafeţelor, acostamente din balast şi piatră spartă, strat de uzură din beton asfaltic cu pietriş concasat BAPC 16, în grosime de 7 cm, plus lucrările de scurgere a apelor şi siguranţa circulaţiei. Achiziţia serviciilor firmei Drum Construct Logistik s-a realizat pe 1 octombrie 2019.   

La Stoeneşti, primarul Marin a găsit acasă executantul drumului Coceşti  

În cealaltă parte a Muscelului, primarul de la Stoeneşti şi-a propus şi el o asfaltare pe final de an, pentru realizarea căreia a apelat la un întreprinzător de acasă. Group Concif este preferinţa şefului Executivului din localitate, care, pe 4 octombrie 2019, îi încredinţează direct un nou serviciu, de data aceasta, pentru modernizarea drumului Coceşti. Sarcinile firmei din Bădeni constau în asfaltarea unei lungimi de maximum 700 de metri, cu respectarea următoarelor cerinţe. „Sistemul rutier va fi format din: 7 cm beton asfaltic tip BAPC16 (rul 50/70), reţeta cu pietriş concasat; 15 cm strat din piatră spartă 0-63 şi aport de balast (dacă este cazul). Scurgerea apelor se va realiza prin pantele părţii carosabile, şanţuri şi rigole betonate.”, sunt condiţiile autorităţii contractante. Preţul lucrării convenit de părţi se cifrează la 493.850 lei. 

La Berevoeşti, una dintre firmele familiei Răuţoiu are de reparat nişte drumuri  

Îl adăugăm enumerării de primari cu planuri de aşternere de covor bituminos, pentru a-i proba rezistenţa în iarna 2019-2020, şi pe Bogdan Florin Proca, de la Berevoeşti. Edilul şi-a găsit un partener al unei investiţii în infrastructura rutieră tot în grupul de firme patronate de familia Răuţoiu, din Stoeneşti. Este vorba despre Conteh Barengott, înregistrată în Târgovişte, care, la Câmpulung, a câştigat contractul de amenajare a Bulevardului „Pardon”. Nu singură, ci ca lider al unei asocieri care le conţine pe „surorile” istovite pe şantierul din Piaţa Primăriei, Group Concif şi Ratelen Construct. Printre atâtea obligaţii de onorat în Muscel, afaceriştii care, la ora actuală, se mişcă cel mai bine, în Muscel, la câştigarea contractelor cu statul, îşi fac timp pentru o lucrare la Berevoeşti. Mai precis, asfaltarea unor drumuri comunale în satul Bratia.

Invitaţia primarului Proca a prevăzut ca executantul să asigure şi proiectarea lucrării încredinţate direct, pe 24 septembrie 2019, la preţul de 535.167,87 lei. În rezumat, înţelegerea părţilor cuprinde proiect tehnic şi detalii de execuţie, asistenţă tehnică din partea proiectantului, construcţii şi instalaţii aferente acestora.  

A doua zi după găsirea constructorului drumurilor din Bratia, Bogdan Florin Proca a bifat o altă achiziţie de servicii. Pe 25 septembrie 2019, primarul a bătut palma cu reprezentanţii unui SRL din Piteşti, Dragon Instal LMD, care vor pune în practică lucrarea de consolidare a Văii Bisericii. O urgenţă a localităţii, căci alunecarea terenului afectase cimitirul, fiind distruse mai multe morminte, fiind în pericol şi locaşul de cult din incinta lui. În această primăvară, preşedintele Consiliului Judeţean, Dan Manu, a inspectat zona calamitată şi a hotărât alocarea de fonduri pentru consolidarea malului Văii Bisericii. Firma din Piteşti va pune în operă cerinţele contractului la suma de 351.381,34 lei. 

Magda BĂNCESCU  

The most visited gambling websites in The UK