Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

După 23 de ani, subalternii  primarului au descoperit un teren sub fereastra şefului, ocupat de o scară pentru care nu se lua chirie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 404

În „buricul târgului”, chiar sub ferestrele conducătorilor Câmpulungului, a fost depistat cazul unui cetăţean care folosea domeniul public, fără a plăti chiria cuvenită bugetului local. La întrunirea ordinară aferentă lunii septembrie, aleşii municipali au invocat reaua credinţă a beneficiarului, care nu s-a adresat instituţiei care administrează terenul municipiului, pentru a cere să plătească pentru ocuparea lui cu o scară de acces, cum procedează toţi care au construit pe spaţiul municipalităţii. 

Speţa ajunsă în atenţia Consiliului Local a îmbrăcat forma unui proiect de hotărâre, care reprezintă, mai degrabă, o intrare în legalitate târzie, după mai bine de douăzeci de ani de când dăinuie treptele în peisajul urban central. S-a simţit parcă o oftică într-una dintre alocuţiunile rostite pe marginea acestui punct al ordinii de zi, cum că cetăţeanului nici măcar nu i se poate imputa suma datorată pentru toată perioada de când se foloseşte de domeniul public, căci Codul Fiscal nu permite recuperarea decât pe ultimii cinci ani. 

Prin urmare, aleşii municipali au fost nevoiţi să-i aprobe, mai întâi, concesionarea directă a suprafeţei de 6,75 metri pătraţi de teren aferent construcţiei. Este vorba despre un acces la magazinul de tehnică medicală, amenajat în apartamentul din blocul 5, din strada Emilian Paveliu, proprietatea lui Valeriu Safta. Următorul vot legat de aceeaşi problemă a fost pentru încheierea contractului de concesiune, pe un termen stabilit la numai cinci ani, drept „sancţiune” pentru ceea ce consilierii au apreciat drept rea credinţă a deţinătorului cabinetului, pentru care a fost construită scara de acces din exterior. Construcţie realizată cu autorizaţie de construire emisă pe 20 septembrie 1996. Curios lucru: autorităţile locale aflate la conducerea Primăriei acum 23 de ani au eliberat documentul care îi dădea omului dreptul să construiască, fără să-l întrebe al cui este terenul pe care construieşte.

 

Balcon, construit pe domeniul public, aprobat pe 49 de ani!   

La polul opus, în materia corectitudinii procedurii parcurse, se află o altă solicitare care a intrat pe ordinea de zi a aceleiaşi şedinţe. Georgiana Roxana Vlăsceanu s-a adresat Primăriei cu rugămintea de a-i fi închiriată o mică suprafaţă de teren, pe care intenţionează să construiască balconul adiacent bucătăriei. Şi nu este vorba despre un apartament poziţionat central, ca în cazul precedent, ci despre o locuinţă într-o zonă mărginaşă a Câmpulungului, Şoseaua Naţională, nr.175, blocul A5. Terenul care îi trebuie pentru balconul executat în proiecţia celor de deasupra măsoară 4,33 metri pătraţi. „Prin Certificatul de urbanism nr.54/14.05.2019, emis pentru avizarea şi autorizarea lucrărilor de construire a balconului în proiecţie, s-a solicitat prezentarea unui contract asupra terenului pe care se doreşte a se executa lucrarea.”, explică raportul consilierului juridic Mihaela Filipescu necesitatea concesionării directe a celor 4,33 metri pătraţi din domeniul public. Interesant termenul propus de aleşi pentru a o lăsa pe solicitantă să se servească de domeniul public, deşi la hotărâri similare mergeau pe 15, 20, 25 de ani. De data aceasta, Liviu Ţâroiu a propus ca petentei să-i fie lăsat în folosinţă terenul de sub balcon cât va fi blocul în picioare, în timp ce colegii consilieri au fost mai expliciţi: 49 de ani, o premieră în materie de generozitate a Consiliului Local. 

Studiul de oportunitate precizează, însă, altă durată, inspirată de precedentul de la Câmpulung: „Contractul de concesiune se va încheia pe o perioadă de 25 de ani, începând de la data semnării lui. Contractul (…) poate fi prelungit prin acordul de voinţă al părţilor, încheiat în formă scrisă, cu condiţia ca durata însumată să nu depăşească 49 de ani.” “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK