Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

2.300 de câmpulungeni au făcut cereri pentru parcările de la blocuri. Primăria a amenajat doar 1.100 de locuri

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1251

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Octombrie_2424_Clipboard07.jpgO parte dintre obiectivele propuse la început de an de ADP s-au realizat, altele urmează, lucrările fiind în derulare, conform anunţului făcut de primar, la conferinţa de presă, de săptămâna trecută. Pentru jurnalişti şi, prin intermediul lor, pentru câmpulungeni, Liviu Ţâroiu a prezentat ce s-a făcut, ce nu s-a făcut şi ce mai are serviciul public de îndeplinit în cele trei luni rămase din 2019, un an comprimat, investiţional vorbind, de lipsa bugetului până la sfârşitul lunii aprilie. O premieră nefericită, având ca responsabili politicienii de la centru, care, începând campania pentru alegerile prezidenţiale cu disputa pe seama bugetului naţional, au faultat sever administraţiile publice din teritoriu. Consecinţele se simt şi la Câmpulung, unde întârzierea adoptării bugetului a fost dublată de ritmul de lucru nepermis de lent în care prestează firmele adjudecatare ale obiectivelor desprinse din vechiul proiect al reabilitării centrului istoric şi al Complexului „Kretzulescu”.

Parcul din Vişoi, rezolvat de muncitorii statului, în locul privatului „înecat ca ţiganul la mal”  

Ce a depins de ADP, care, nici în acest an, nu s-a lăfăit într-un buget mulţumitor, s-a făcut. Mult, puţin, bun, prost, rămâne la aprecierea plătitorilor de taxe şi impozite, direcţionate, din păcate, în totalitate către salarii, nu şi către dotarea serviciului Consiliului Local, nevoit să se descurce cu ce le prisoseşte altora. Referindu-se la agenda de lucrări a Administraţiei Domeniului Public şi Privat Câmpulung, Liviu Ţâroiu şi-a început expozeul cu parcul din cartierul Vişoi, zona Bisericii de Lemn, care era treaba privatului câştigător al licitaţiei să-l predea finalizat Primăriei. Cum nu s-a întâmplat, a picat pe ADP să continue lucrarea din punctul în care s-a împotmolit afaceristul grăbit să prindă şi alte contracte cu statul. Deşi colaborarea cu autorităţile de la Câmpulung ar fi trebuit să-i pună în gardă pe alţi primari care i-au încredinţat direct execuţia unor investiţii. 

„Am făcut o extindere a iluminatului public pe pasarela de la Autogară, unde am pus lampadare. Am executat, după cum aţi văzut, şi pasarela de la Autogară, după ce am luat altă hotărâre: în locul covorului elastic, cum ne doream, care era foarte scump, am trecut la asfaltare, după ce am făcut o expertiză, ca să vedem dacă rezistă la greutatea suplimentară pusă pe acel pod.”, este altă sarcină a subordonaţilor directorului Bogdan Pătru, pe care primarul a insistat s-o aducă la cunoştinţa contribuabililor. 

Cei 165 de fericiţi, cărora li s-au încheiat contractele pentru parcări, sunt aşteptaţi la Primărie ca să şi le ridice   

Următoarea menţiune a rezumatului activităţii ADP pe 2019: parcările cu plată din centrul municipiului, care nu sunt funcţionale, din cauză că furnizorul n-a livrat Primăriei cele patru parcometre achiziţionate. „Automatele de parcare trebuiau să sosească - livrarea fiind întârziată de perioada concediilor august-septembrie -, dar vor veni cel târziu până pe 10 octombrie. Am finalizat, în cursul acestui an, în sfârşit, parcările de pe strada Alexandru cel Bun, începute de acum doi ani. Finalizarea proiectului început de altcineva a fost predată la ADP.”, a mai precizat şeful Executivului. 

Numărul cererilor pentru parcările de reşedinţă se cifrează la aproximativ 2.300. În schimb, numărul parcărilor amenajate se ridică la 1.100. „Contractări avem, la această oră, 165 încheiate şi-i aşteptăm pe cei care au făcut cererile să vină să şi le ridice, pentru că sunt semnate de noi şi aprobate de Consiliul Local. Mai avem 700 şi ceva în curs de contractare.”, este cea mai proaspătă informaţie legată de parcările de la blocuri, un proiect care înaintează cu o greutate inexplicabilă. La ce toamnă frumoasă am avut până în acest moment, să nu fii în stare să marchezi şi să numerotezi toate parcările asfaltate… Să nu fii în stare să închei contractele pentru toate parcările executate, ca să poţi percepe taxă de la cei care doresc s-o achite Primăriei… denotă neputinţa de proporţii a serviciului Primăriei, care acum are de toate, şi şef nou, şi maşină de trasat marcaje. Iar parcările tot n-au fost duse la sfârşit nici în 2019. Nici măcar ca execuţie, darămite, ca repartiţie şi încheiere a contractelor.  Magda BĂNCESCU    

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK