Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primăria Câmpulung derulează campania „SOS - Ambrozia”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 400

 

Campania de combatere a buruienii ambrozie continuă, iar câmpulungenii pot duce plantele cosite la sediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat (SPADPP), din strada Maior Gârdău, nr. 9, între orele 10.00-15.00. Mai multe detalii se pot obţine la telefon 0248.530.040.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş a lansat către primăriile din judeţul Argeş solicitarea de implicare în Campania „28 Septembrie 2019 SOS - Ambrozia”, când la nivel naţional se va desfăşura o campanie de eradicare a acestei plante. Potrivit unui comunicat al APM Argeş, campania se va derula la nivel naţional şi are drept scop combaterea plantei invazive, prin prevenirea răspândirii polenului până la sfârşitul lunii octombrie, cât şi reducerea rezervei de seminţe pentru următorii ani. 

În cadrul acţiunii, la Câmpulung, persoanele fizice şi operatorii economici se vor implica în acţiuni de cosire pe domeniile publice sau private. „Ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional a ambroziei, precum şi a numeroaselor sesizări din partea cetăţenilor care fac alergie la această plată, lucru de altfel confirmat şi de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienţi cu simptome de alergie la această plantă, Agenţia Naţionala pentru Protecţia Mediului a propus ca ziua de 28 septembrie 2019 să fie declarată zi a mişcării civice pentru mediu şi sănătate cu implicare naţionala, când, într-o singură zi, prin efort comun, să fie curăţată ţara de ambrozie”, se arată în comunicatul citat. 

The most visited gambling websites in The UK