Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarul de la Lereşti vrea să lase urşii fără boaşe

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1486

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Octombrie_Clipboard16.jpgSenatul a schimbat, săptămâna trecută, Legea Vânătorii, inclusiv cu un amendament adoptat pe ultima sută de metri care, practic, scoate urşii din lista animalelor protejate. Dacă legea va trece şi de deputaţi şi va fi promulgată de preşedinte, ea va încălca flagrant Directiva Europeană Habitate, astfel că împotriva ţării noastre va fi deschisă o nouă acţiune de infringement. Organizaţiile ecologiste spun că vânătoarea „la liber” va adânci haosul, va duce la noi conflicte cu oamenii şi va conduce la „degenerarea genetică a speciei”. Prezent la Colegiul Prefectural de vineri, 27 septembrie, primarul comunei Lereşti, Marian Toader, a adus în discuţie o propunere inedită: castrarea urşilor! Edilul consideră  că ar fi o soluţie de moment pentru ca numărul animalelor sălbatice să nu mai crească, până ce legea pentru care vânătoarea urşilor este permisă să intre în vigoare. Unde se termină dragostea pentru animale şi grija pentru protejarea lor şi de unde începe ca acest fenomen să fie considerat unul periculos?

“În trei zile, am scăpat de doi urşi, la Lereşti. I-a călcat trenul”

Specie protejată până acum, urşii s-au înmulţit peste măsură, fiind acum peste 1.000, în Argeş, deşi ar trebui să fie sub 300. Legislaţia se schimbă, iar, în curând, va fi liber la împuşcat urşii, mai ales a celor care generează probleme în comunităţile umane. „Pentru că politicile generale de management nu au fost cele corecte, cele normale, au fost împotriva firii. Suntem singura ţară din Europa unde urşii nu se mai împuşcă. Avem cea mai mare populaţie de urs din Europa şi asta pentru că, ani la rând, sub această restricţiei a Convenţiei de la Berna, care prevede că marile carnivore sunt strict protejate, noi am devenit mai catolici decât Papa şi am stabilit nişte cifre de recoltă a urşilor foarte mici, comparativ cu evoluţia populaţiei”, explică Valeriu Bolgiu, şeful delegaţiei României în Consiliul Internaţional de Vânătoare. Uitând de faptul că, în România ultimilor ani, am asistat la „două manipulări extrem de periculoase” legate de eventualele motive pentru care urşii au ajuns să dea buzna în localităţi şi să atace oamenii şi anume defrişările masive şi lipsa hranei pentru animale, primarul comunei Lereşti, Marian Toader, crede că o acţiune de castrare a urşilor ar salva localitatea de multe pericole. Uşor de spus, greu de făcut! Noi nu suntem în stare să gestionăm situaţia câinilor fără stăpâni şi ne apucăm de castrat animale sălbatice. Şi ce vină au urşii? De ce ar trebui să apelăm la această soluţie fantasmagorică? Oare, pentru că noi, oamenii, nu ştim să respectăm natura, nu ştim să avem bun-simţ şi trebuie să apelăm la soluţii radicale ca să păstrăm un echilibru, normal, de altfel, între umanitate şi mediul înconjurător, de care depindem? Domn’ primar, v-aţi pus vreodată problema cum e să rămâi fără „bilele” ce cântăresc mult în personalitatea unui bărbat? De ce trebuie să chinuim animalele, când  noi suntem nişte dobitoci care am permis să se întâmple aşa ceva? Nu, nu urşii ar trebui să fie castraţi, ci cei care s-au perindat pe la putere şi au permis ca habitatul lor să fie afectat, grav! Măcelăriţi pădurile şi lăsaţi urşii fără boaşe, asta e salvarea României! Asta dacă nu îi calcă trenul, cum a aberat primarul Lereştiului. „Vreau să vă spun, referitor la urşi, că, în trei zile, am scăpat de doi, la Lerești, i-a călcat trenul. Dacă o ţinem în ritmul ăsta…, dar vă daţi seama câtă ursărie este acolo, în Lereşti!? Avem atacuri zilnice, s-au plictisit şi oamenii şi nu mai vin să facă acea solicitare, nu e uşor. Aceste cote judeţene alocate să nu mai dureze pe perioada aceea, până se iau aprobările, să fie o rezervă. O rugăminte sau o propunere, să se poată propune şi un program naţional de sterilizare, ca la câini, ei se înmulţesc, nu avem voie să-i împuşcăm şi când se face această inventariere să se poată castra, să se poată steriliza.”, a declarat primarul Marian Toader. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK