Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarul de la Mioveni, „Cetăţean de Onoare” al comunei Stâlpeni

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 591

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Octombrie_Clipboard07.jpgÎn ultima duminică din septembrie, locuitorii comunei Stâlpeni au sărbătorit cea de-a XV-a ediţie a Zilei Comunei. Invitaţii primarului Gabi Şerbănoiu şi ai Consiliului Local au fost conducerea judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, prefectul Emilian Dragnea şi subprefectul Adrian Bughiu, senatorul Gheorghe Marin, deputaţii Simona Bucura Oprescu, Cătălin Rădulescu şi Radu Vasilică, consilieri judeţeni şi primari din Argeş şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor publice. 

Preşedintele CJ Argeş, Dan Manu a oferit, cu acest prilej, atât Primăriei comunei Stâlpeni, cât şi comunităţii, o plachetă de excelenţă, ca simbol al aprecierii şi recunoştinţei pentru implicarea dovedită în dezvoltarea comunei şi, în special, în perpetuarea tradiţiilor.

Dovadă că tradiţiile sunt respectate şi duse mai departe sunt copiii din Stâlpeni, care au prezentat cu mândrie obiceiurile şi portul tradiţionale, încântând invitaţii prin cântec şi dans.

„Am încercat să ţin numărul obiectivelor, la proiectelor pe care domnul primat le-a spus şi vă spun sincer că eu le-am pierdut numărul, felicitări că, din 2016, Consiliul Local, conducerea Primăriei, domnul primar, iată câte lucruri deosebite fac împreună, fac şi prin cofinanţarea din partea Consiliului Judeţean, şi nu cu bani puţini, vă spun, cu bani foarte mulţi, cu principalele noastre obiective care înseamnă sănătatea, înseamnă educaţia, învăţământul şi infrastructura. Suntem o echipă, ne este drag să venim alături de dumneavoastră atunci când este nevoie şi, implicit, în această frumoasă zi, şi la propriu, şi la figurat, de Ziua Comunei Stâlpeni. Vă rog să-mi permiteţi ca, în numele Consiliului Judeţean Argeş, pe care îl reprezint astăzi aici, în semn de preţuire pentru dumneavoastră, să-i ofer domnului primar, respectul pe care Consiliul Judeţean îl are pentru cei care sunt în echipă, care fac lucruri şi proiecte în interesul comunităţii.”, a transmis preşedintele CJ Argeş.

Referitor la infrastructura şcolară, Consiliul Judeţean Argeş a alocat fonduri pentru construirea şi modernizarea grupurilor sanitare de la Şcoala Livezeni. S-au achiziţionat trei centrale termice, la Şcoala Rădeşti şi Grădiniţa cu Program Prelungit Stâlpeni. Au mai fost modernizare şi toalete Colegiului Tehnologic „I.C. Petrescu”.

În ceea ce priveşte reţeaua de alimentare cu apă şi cea de canalizare, au fost alocate fonduri de la bugetul judeţean pentru staţii de clorinare (pentru patru bazine de apă); pentru cofinanţare la realizarea reţelei publice de apă uzată în zonele Rădeşti, Cotoreni şi uliţa „Cicu Preoteasa”; pentru reabilitarea canalizării şi staţie de epurare în zona centrală de blocuri; pentru construire bazin apă. Au fost direcţionate fonduri pentru regularizare Râul Târgului.

Prin programul guvernamental PNDL II, dar şi prin cofinanţare de la Consiliul Judeţean Argeş, în comuna Stâlpeni sunt finalizate sau sunt în stadiu avansat de execuţie mai multe proiectele. Este vorba de „Reabilitare canalizare şi înfiinţare staţie de epurare în zona centrală „Blocuri vechi””; „Extindere reţea publică de apă uzată în Cotoreni şi Uliţa Cicu Preoteasa”; „Extindere reţea publică de apă uzată satul Rădeşti”; „Prima înfiinţare reţea publică de apă uzată în satul Rădeşti”.

Cu această ocazie, Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni a fost declarat „Cetăţean de Onoare” al comunei Stâlpeni, „pentru sprijinul acordat în derularea proiectelor de dezvoltare economică, socială şi culturală a comunei, pentru buna colaborare dintre Primăria Oraşului Mioveni şi Primăria Comunei Stâlpeni şi pentru remarcabila performanţă de a construi primul spital de stat din ultimii 30 de ani.” “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK