Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Pe moment, şi-au făcut efectul raziile şi amenzile Poliţiei Municipale şi Locale Zona de la fosta Şcoală 6 s-a golit, deocamdată, de TIR-uri

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1055

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Septembrie_2421_Clipboard05.jpgRedacţia ziarului nostru a sesizat, din nou, Poliţia Municipală şi Poliţia Locală Câmpulung, cu solicitarea de a furniza informaţii despre intervenţiile pe strada Alexandru cel Bun, vizavi de fosta Şcoală Nr.6, acolo unde redactorii au surprins, cu diferite ocazii, maşini de mare tonaj staţionate prelungit, în scuarul de lângă benzinărie. Astfel, pe lângă faptul că maşinile de mare tonaj ocupă nejustificat domeniul public, îngustează considerabil lărgimea străzii intens circulate şi limitează vizibilitatea conducătorilor auto care ies din benzinărie sau de pe strada Cuza Vodă. La apelul lansat, cele două Poliţii, Naţionale şi Locale, au răspuns solicitărilor, pe care le ataşăm în continuare. 

Ce a solicitat redacţia noastră celor două Poliţii

Către Poliţia Municipiului Câmpulung

În atenţia domnului comisar şef Gheorghe CIOLAN

 

Către Primăria Câmpulung

În atenţia domnului primar Liviu Ioan ŢÂROIU

În atenţia şefului Poliţiei Locale, Dragoş NICOLAE   

 

În temeiul Legii 544/2001 privind Liberul acces la informaţiile de interes public, redacţia ziarului Evenimentul Muscelean vi se adresează cu solicitarea de informare şi, totodată, intervenţie pe strada Alexandru cel Bun, zona benzinărie - fosta Şcoală nr.6, unde acţiunea de sancţionare a celor două TIR-uri din fotografiile prezentate de redacţia noastră n-a descurajat gesturi similare. După înaintarea precedentei adrese, dar şi după primirea răspunsului instituţiei pe care o conduceţi, redactorii noştri au surprins în continuare, în zile diferite, maşini de mare tonaj staţionate prelungit, pe marginea şoselei principale intens tranzitate. Cetăţenii continuă să ne sesizeze pe mai departe cazuri de ocupare nejustificată a domeniului public de către mastodonţii care îngustează considerabil lărgimea străzii la aproape un sens de mers. Nu mai insistăm asupra celorlalte inconveniente care reprezintă încălcări flagrante ale legii: parcare pe contrasens, obturarea vizibilităţii, perioadele de staţionare de durata zilelor, etc.

Prin demersul iniţiat prin precedenta adresă, ne-am fi aşteptat la o acţiune mai fermă din partea Poliţiei Municipale Câmpulung şi a Poliţiei Locale Câmpulung, având ca finalitate degajarea definitivă a zonei respective de autocamioane, situaţie pe care o vedem posibilă prin acţiuni repetate de sancţionare a contravenienţilor. A tuturor celor depistaţi în neregulă, nu doar a celor surprinşi ocazional, la reclamaţiile cetăţenilor, de către angajaţii publicaţiei noastre. Dacă lucrătorii instituţiilor şi-ar intensifica raidurile în zonă, ar găsi aproape la fiecare deplasare pe strada Alexandru cel Bun TIR-uri parcate abuziv pe spaţiul public.

Prin urmare, revenim cu o nouă solicitare de informaţii pe acest subiect, prin care vă rugăm să ne comunicaţi dacă, în afara sancţiunilor dispuse pentru parcarea nelegală a celor două vehicule (SB10PRS şi AG16DHL), au fost dispuse măsuri similare în alte cazuri din categoria celor despre care relatăm (câţi şoferi au fost sancţionaţi pentru staţionarea neregulamentară, natura şi valoarea sancţiunilor, precum şi frecvenţa acţiunilor Poliţiei în zonă).

Vă rugăm să completaţi răspunsul dumneavoastră cu rezultatul acţiunilor Poliţiei Câmpulung şi Poliţiei Locale Câmpulung şi în alte zone din municipiu în care se întâmplă fapte de acelaşi tip.

În speranţa unui răspuns grabnic şi complet,

Vă mulţumim!                                   

Ce au răspuns responsabilii Poliţiei Municipale

În conformitate cu prevederile Legii 544/2001, vă comunicăm următoarele: solicitarea dumneavoastră a fost înregistrată la Compartimentul Secretariat din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung sub nr. 1101483/19.07.2019. Vă facem cunoscut faptul că lucrătorii Biroului Rutier Câmpulung au aplicat în anul 2019 mai multe sancţiuni pentru nerespectarea regulilor de circulaţie privind oprirea şi staţionarea autovehiculelor. Aceste aspecte rămân în atenţia Poliţiei Rutiere, care, zilnic, cu ocazia activităţilor desfăşurate în teren, vor avea în vedere abaterile săvârşite în trafic de conducătorii auto.

Şeful Poliţiei Câmpulung, comisar şef de poliţie Gheorghe Ciolan

Şeful Biroului Rutier, comisar şef de poliţie Viorel Buzescu

Ce au răspuns primarul şi şeful Poliţiei Locale

Referitor la solicitarea dumneavoastră, formulată în baza Legii nr. 544/2001 şi înregistrată la Primăria Municipiului Câmpulung sub nr. 22750/17.07.2019, prin care solicitaţi comunicarea următoarelor:

Ce sancţiuni au fost aplicate în cadrul acţiunilor Poliţiei Locale Câmpulung atât în zona străzii Alexandru cel Bun, cât şi în alte zone ale municipiului, pentru staţionare neregulamentară, natura şi valoarea acestora, vă comunicăm următoarele informaţii: pe parcursul anului 2019, în cadrul acţiunilor Poliţiei Locale Câmpulung, privind abaterile rutiere, au fost aplicate 290 sancţiuni, din care 102 avertismente şi 188 amenzi, în valoare de 94.000 lei. De asemenea, s-a hotărât amplasarea pe strada Alexandru cel Bun, peste drum de fosta Şcoală nr. 6, a unui semn de circulaţie privind parcarea interzisă, precum şi intensificarea patrulării echipajelor de Poliţie Locală în zonă. 

Totodată, prin H.C.L. nr. 79/25.07.2019, s-a aprobat modificarea şi completarea Anexei la H.C.L. nr. 26/28.02.2018, privind Normele de Îmbunătăţire a Activităţilor Edilitar - Gospodăreşti, Păstrarea Liniştii, Comerţ, Transport, Conservarea şi Protecţia Mediului, precum şi Constatarea faptelor ce constituie contravenţii.

Primar, Ioan Liviu Ţâroiu

Şef Serviciu Poliţie Locală Câmpulung, Dragoş Nicolae

Întocmit Compartimentul Programe Prognoze, inspector Iuliana Ungureanu

The most visited gambling websites in The UK