Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarul Miriţă a găsit şi firma care leagă satul Loturi la reţeaua Câmpulungului, a găsit şi dirigintele de şantier al lucrării

 • Written by Evenimentul Muscelean
 • Hits: 690
 • b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_August_2409_Clipboard11.jpgPrimarul Tudorel Vasile Miriţă are veşti neaşteptate pentru locuitorii satelor Loturi şi Valea Pechii, care nu pot folosi apa livrată prin sistemul de alimentare al comunei, din cauza nepotabilităţii reieşite la analizele de laborator. Pentru o lucrare estimată să dureze două săptămâni, autorităţile şi cetăţenii au fost forţaţi de birocraţia excesivă să aştepte mai bine de o jumătate de an punerea în practică a soluţiei salvatoare, care avea de toate: finanţarea era asigurată şi, cel mai important, liberalul din fruntea comunei Schitu Goleşti obţinuse fără reţineri acordul colegului Liviu Ţâroiu şi al Consiliului Local Câmpulung, de a racorda sistemul de apă Loturi la conducta municipiului. Anul trecut, fuseseră stabiliţi termenii înţelegerii, numai că 2019 a fost marcat de o serie de impedimente pricinuite de obţinerea a nu mai puţin de 26 de avize (!), de la diferite instituţii, „afectate” ori ba, de lucrarea impusă din considerente de necesitate.
  Când, în sfârşit, cu grele cazne, funcţionarismul stufos a fost „înfrânt”, iar autorizaţia de construire, la baza căreia au stat cele 26 de avize, eliberată de Consiliul Judeţean, autorităţile locale au demarat procedura de găsire a executantului. Nu l-au căutat prea departe de casă, Executivul de la Schitu Goleşti optând pentru un constructor din comună, căruia i s-a încredinţat direct contractul în sumă de 178.500 lei. Vineri, 9 august 2019, Primăria a achiziţionat, prin intermediul portalului care mijloceşte relaţia instituţiilor statului cu executanţii de lucrări şi furnizorii de materiale, dotări, etc., ambele servicii presupuse de investiţie. Şi execuţia ei, şi dirigenţia de şantier.
  Contractul de execuţie l-a obţinut un agent economic din Schitu Goleşti, SC Solo Forest AG, care va pune în operă investiţia de „Racordare a sistemului de apă Loturi la conducta municipiului Câmpulung”. Potrivit descrierii oferite pe SICAP de autoritatea contractantă, „racordarea sistemului de apa Loturi la conducta municipiului Câmpulung presupune realizarea următoarelor lucrări: 8rezervor din polstif, de 10 mc, cu automatizare, şi 2 pompe submersibile 1A+1R, care se vor amplasa în gospodăria de apă existentă de pe teritoriul comunei Schitu Goleşti; 8conducta de aducţiune din polietilenă de înaltă densitate PEHD 100, Pn 6 atm., având dn 75x3,3 mm, în lungime totală de 660 m; 82 cămine de vane din beton armat, amplasate pe DN 73 şi în gospodăria de apă existentă în comuna Schitu Goleşti; 8conducta PEHD PN16 - SDR11, Dn 50mm x 4,6 mm, în lungime de L=20m, care face racordarea din rezervor la sistemul de alimentare cu apă existent al satului Loturi; 82 protectoare de oţel, cu diametrul de 108 x 8 mm, pe o lungime de 5 m, pentru supratraversarea conductelor aparţinând S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. Traseul conductei care va racorda sistemul de alimentare cu apă va fi: DN73 Piteşti - Câmpulung - strada Decovilului - Subtraversare Râul Târgului - izlaz orăşenesc Loturi - gospodăria de apă existentă. Conducta subtraversează DN73 prin foraj orizontal dirijat. Subtraversarea Râului Târgului se va face prin săpătura în şanţ deschis, la o adâncime de 2,17m sub talveg şi va fi protejată în ţeavă de oţel Ø219, pozată, la rândul ei, într-un canivou din beton (40 x 0,4 x 0,4m) şi ancorată cu două masive din beton (3m x 1m x 1m), amplasate îngropat pe ambele maluri, la capetele subtraversării. Lungimea subtraversării între cele două masive ancorate este de 40 m.”
  Firma câştigătoare are în portofoliu şi lucrări de construcţii ale sistemelor de alimentare cu apă, conform proiectului tehnic şi listelor de cantităţi furnizate de beneficiar.
  Tot vineri, administraţia publică vecină a selectat şi firma care va asigura dirigenţia de şantier. SC Green Building Structure SRL, din Teiu, va presta pentru autorităţile locale de la Schitu Goleşti „servicii de supraveghere a şantierului (astfel cum sunt prevăzute în ordinul M.D.R.T. nr. 1496/2011) pentru lucrarea „Racordarea sistemului de apă Loturi la conducta municipiului Câmpulung”. Contractul cu agentul economic din Teiu, care furnizează dirigenţie de şantier pentru lucrări de construcţii, instalaţii, alimentări cu apă şi canalizări, s-a încheiat la preţul de 1.403 lei. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK